Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Mede van stoofperen

<< < (3/3)

m.kolsters:
Je bent ook wel zuinig met honing, en als je het goed wil doen eerst de peren in honing leggen een week en dan op warmen tot 60-70 gr. af laten koelen en dan water en honing toevoegen.
Hoe meer honing hoe hoger de alcohol.

erik:
Halve liter tot een liter. gist een kwart zakje de rest kieper ik in de most.
Wat ik wel leer nu van tinus is leg alles (Fruit) eerst in de honing. Honing neemt heel gauw smaakjes op.

m.kolsters:
En ook het vocht komt er uit door honing

Mattheijer:
doen jullie dan het fruit wat in de honing heeft gelegen nog wel in de gistfles ?

m.kolsters:
Na een week alles in de fles en laten gisten, wel bij regelmaat schudden,
 en na 2 maande proeven en dat elke maand.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie