Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Nieuwe batch.

<< < (2/6) > >>

Bijker:
Peter, je bent goed bezig.
Hoeveel heb je gemaakt?
Hoeveel honing, hoeveel water?
Citroenzuur EN wijnsteenzuur zou ik zelf niet doen.
Zuur is heel belangrijk maar ook hier te veel is niet echt aan te raden.
De ene melecitosemede die gemaakt is heeft ook te veel zuur.
Dat is toch niet een aanrader voor de smaak.
Moet ik dus weer gaan blenden.
Dus volgende keer iets voorzichtiger, zou mijn advies wezen.
Je kan het later altijd nog BIJpassen, eruit halen is een groter probleem.
Waar heb je de honing vandaan? imker in je buurt?

Peter van Den Berg:
Mijn Bijen staan in de tuin, en de rest vertel ik later wel een keer ga nu slapen.

Groet Peter

erik:
Ik had kokend water bij een beetje honing gedaan en daarna aan mijn bananen mede toegevoegd. dit is niet voldoende om gisting te stoppen. Er vindt toch weer omzetting plaats. Blij dat het nog niet in de flessen zit.

m.kolsters:
Moet langer koken als het niet mag gisten.
Maar waarom.

erik:
Ik houd niet van te droog dus aanlengen met honing om op smaak te brengen. was al klaar met gis.ten al mnd Ik weet wel dat dit ten koste gaat van smaken maar ja voor wie maak ik het nou? Zoveel mensen zoveel smaken. helaas zit ik niet bij jouw in de buurt Tinus  anders kon ik misschien meer medes testen op smaak.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie