Van de Redactie > Vragen en opmerkingen

mede van heidehoning

<< < (5/6) > >>

Peter van Den Berg:
@ Bijker.
Even over dat boekje ,ik heb geld overgemaakt, en er stond dan word het boekje prompt opgestuurd.
Maar volgens mij wacht ik al een week en nog geen boekje,wat bedoelen ze met prompt ?
Of ben ik te ongeduldig ?

Groet Peter.

m.kolsters:
Ja jongens alles met mede duurt lang, we hebben er weer een paar snellen jongens bij.
Als het boek al niet snel is waarom dan de heihoning mede.
Als je bij honing 10 potjes een potje water toe voegt wordt het zeer goede mede,
en dan er niet meer aan komen voor het gisten rustig wordt of bijna stopt.

Dat is mede volgens het eeuwen lange recept.
Ik heb een boek schrijver, uit de ijs tijd en daarin kennen ze mede op deze manier.

erik:
dat is Peter Tinus . De mede die nu de fles is ingegaan staat 15 maanden.

erik:
Hallo Tinus je schreef overhevelen na een half jaar. Krijg je dan niet de smaak van dode gistcellen in je mede?

Bijker:
Erik, heb geen enkele ervaring met het maken van heidemede.
Maar niet overhevelen lijkt me toch niet goed toe.
Heide honing heeft ook veel reststoffen en zal dus ook veel materiaal achterlaten.
Om dat te laten staan lijkt me dus niet goed.
Zou echt na ruim een maand - dus na de eerste gisting - wel overhevelen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie