Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Mijn eerste Mede Poging.

<< < (3/13) > >>

Peter van Den Berg:
Ik snap wat je bedoelt,maar ik kon het niet laten.
Had er zo.n zin in ik denk ik probeer  het,maar ik ben al terug gefloten door mijn vrouw.
Dus nu weer maken aan.

m.kolsters:
Neem passievruchten of mango of andere zoeten zuid vruchten  en je zal zien hoe lekker dit is.
Of bessen halen op onze eilanden zijn wel wat zuur maar dan meer honing zijn nu vers of in de winkel halen.

Peter van Den Berg:
Hallo Tinus.geef dan is een recept met die vruchten  die je net noemt aub ?
Een beetje  stap voor stap als je wilt .

Groet  Peter.

Bijker:
Hoi Peter,
Je kan alle soorten fruit toepassen, net als bij het maken van wijnen.
Voor water maak je dan gebruik van het fruit.
De soort en de hoeveelheid bepaald natuurlijk het eindresultaat.
Maar het heet dan geen mede meer.
De naam mede is slechts voorbehouden aan de drank/vloeistof bestaande uit honing en water, door gisting verkregen.

De namen van mede met.... zoek ik nog even op.

Uiteindelijk gaat het erom om wat lekkers te maken en ervan te genieten toch??

Bijker:
Enkele namen voor mede met toevoegingen:

Melomel   : vruchtensap gezoet met honing
Pyment    : mede met druivensap
Cyser       : mede met appelsap    
Hippocras : honing met druivensap en medicinale kruiden                   
Metheglin : honing met (veel) kruiden.

Alleen honing gegist in water mag Mede heten.                       

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie