Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Mijn eerste Mede Poging.

(1/13) > >>

Peter van Den Berg:
Hallo,hier een kort verslagje van mijn eerste poging.

ik heb een fles van 5 liter ,en heb hier ingedaan.
1.5 kilo honing
Stukje citroenschil
Tannine     halve theelepel
Citroenzuur    anderhalve theelepel
Wijnsteenzuur   anderhalve theelepel
Gistvoedingzout 1 theelepel
Gist 5 gram

Ongeveer 2liter water uit de quooker,daar de honing in laten smelten,en aflaten koelen.
Toen de rest van de bovenstaande ingredienten er bij en even goed mengen.
Daarna in de fles, en voor drie kwart gevuld en waterslot erop.
Ik wacht een week en dan vul ik de fles verder af.
Hij staat lekker te borrelen,en hoop dat het wat word.
Zaterdag begin ik er nog een.

Groet Peter.

Peter van Den Berg:
Ik wou een foto plaatsen  maar hij zegt ,buiten werking.

Bijker:
Even kijken of het mij wel lukt een plaatje te plaatsen?
Is er toch wat anders aan het handje!!

Ga naar Bijlagen en andere opties,
Dan een plaatje uit je pc "bladeren"
Vanuit je "Phone" zal het vermoedelijk niet lukken.

Bijker:
Terug naar je recept/opgezette mede:
Beetje veel "zuurtjes" erbij gedaan.
Weeg je het af, of gebruik je een theelepel.
En die heb je weer in diverse maten.
Afwegen is toch een betere indicatie van hoeveelheden.
Doe zelf altijd 65 gram op 25 liter most.
En 35 gram gistvoeding op 25 liter most.
Komt dus neer op 2.6 gram wijnsteenzuur per liter most.

Voor je tannine gebruik ik een kop sterke thee.
Honing heeft dat niet dus moet je dat toevoegen.
In wijn zit het door de schillen en de steeltjes van de druif of ander gebruikt fruit.
Wel voorzichtig hiermee anders kan je mede nogal wrang worden.

Peter van Den Berg:
Oke ik hou daar rekening  een volgende  keer,en de foto  stond inderdaad  op mij telefoon.

Groet Peter.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie