Even laten zien wat mijn experimentele mengsels zijn:
1. Oranjebloesemhoning, 1 kruidnagel, 1 kaneelstok, 25 rozijnen, 1 appelsien (ontdaan van al het wit en pitten), Wyeast sweet mead, water.
2. Idem als vorige maar met heidehoning,.
3. Wilde bloemenhoning, 1tl gistvoeding, Vinkwik wijngist, water.
4. Acaciahoning, 1tl gistvoeding, gemengde bosvruchten, broodgist, water.
5. Bloemenhoning, 1tl gistvoeding, vinkwik gist, krieken, water.
6. Acaciahoning, appelsien, 25 witte rozijnen, kaneelstok, 2 kruidnagels, 1tl gistvoeding, hautes sauternes wijngist, water.
7. Oranjebloesemhoning, 1 appelsien, 25 witte rozijnen, 1 kaneelstok, 1tl gistvoeding, champagnegist, water.
8. Boekweithoning, 150gr chocolade, 25 witte rozijnen, 1tl gistvoeding, Vinkwik wijngist.
9. Linde honing, vanille extract, 1 tl gistvoeding, 25 witte rozijnen, champganegist, water.
10. Wilde bloemenhoning, 25 witte rozijnen, 1 appelsien, 1 kruidnagel, 1tl gistvoeding, Hautes sauternes gist, water.
Allemaal experimentele Mede. We zullen zien wat het resultaat wordt. ;-)
Mijn buur heeft er ook eentje opgestart van 15liter: wildebloemenhoning, broodgist, vijgen, appeltjes, peren, gistvoeding.
Ze staan allemaal in de keuken op 20 à 22°c en pruttelen vrolijk op dit moment.
We zullen zien wat het geeft met vallen en opstaan.
Groetjes.