Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - threecats

Pagina's: [1]
1
Zelf mede maken / Vieze smaak in sinaasappelmede bij hevelen
« Gepost op: augustus 15, 2013, 04:59:56 pm »
Hoi,

Ik heb half juli een sinaasappelmede opgestart en vandaag heb ik deze geheveld. Hoewel er aan de buitenkant niets te zien is aan de mede viel het mij op dat er een beetje aparte geur vanaf kwam anders was dan ik verwacht had, het smaakte als een brut champagne met een vleugje schimmelige sinaasappel. Ik heb een sulfiettabletje toegevoegd aan de mede en het vocht aangevuld met water. Is deze mede gewoon mislukt of moet ik gewoon doorgaan en kijken/hopen dat het bij trekt,

2
Wie is wie? / Even voorstellen,
« Gepost op: augustus 15, 2013, 04:50:26 pm »
Hoi,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Linda, ik ben 31 jaar oud en sinds kort geinfecteerd met het mede maak virus. In mijn vrije tijd ga ik graag naar dingen als de elf fantasy fair of castlefest en zo ben ik dan ook in contact gekomen met dit bijzonder smakelijke brouwsel.  Ik heb veel gegoogeld over hoe ik nu een goede mede maak en ik heb mezelf ook getrakteert op het boekje "making mead" van Bryan Acton + Peter Duncan. Op dit moment heb ik zo'n 10 liter gewone mede staan gemaakt van euroshopper honing :-[ ,(mijn schoonvader is hobbyimker en moet dit vooral niet weten aangezien hij me dan afschiet aangezien het in zijn ogen gewoon bocht is, maar voor een eerste keer vond ik het niet zo erg), ook heb ik uit het boekje het recept gevolgd voor sinaasappelmelomel, met als enig verschil dat ik een andere soort honing heb gebruikt.

Pagina's: [1]