Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - habraxis

Pagina's: [1]
1
Mede (en andere brouwsels) logboek / mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 05, 2012, 06:50:42 pm »
Omdat de flesjes in hoog tempo aan het slinken zijn, wil ik zoals beloofd een tweede batch gaan maken.
Deze ga ik stap voor stap met uiterste precisie hier beschrijven.

Aangezien ik een collega heb, die erg geïnteresseerd was in de smaak van mede, heb ik hem 1 flesje geschonken.
Een week later kwam hij met een leuk idee, mijn collega heeft een imker als buurman en of ik wat gratis honing wilde hebben...

Aber natürlich

Hij kwam aan met een grote emmer vol honing, alleen dit is geen vloeibare honing.
Hier komt mijn eerste vraag aan jullie, wat moet ik doen om dit te verwerken?

2
Proost! / mede mede drinken
« Gepost op: september 04, 2012, 04:57:57 pm »
Ik moet natuurlijk nog lang wachten maar wie woont er in de omgeving denhaag- leiden en heeft zin om dan mijn eerste mede te beoordelen
Beetje kennis is een pre.

Natuurlijk zijn de mensen van veraf ook welkom

3
Mede (en andere brouwsels) logboek / drink rode wijn ........eerst maken dan maar.
« Gepost op: september 03, 2012, 06:23:52 pm »
Aangezien mijn mede vrolijk staat te pruttelen en over twee weken overgeheveld moet worden in een andere
gist fles, betekend het dat ik weer 1 gist fles leeg heb staan.
Tijd voor wat nieuws dus, dit keer wil ik rode wijn proberen, maar op soort gelijke manier als
ik mijn mede heb bereid.

Ik wil 2.5 kilo rode druif gaan persen en dit aanvullen met pure rode druiven sap tot 10 liter.

Maar wie kan mij vertellen of en hoeveel suiker er extra moet worden toegevoegd, voor een bepaald niveau alcohol.

4
Mede (en andere brouwsels) logboek / mijn eerste try out mede
« Gepost op: augustus 22, 2012, 04:47:48 pm »
Goededag 

Ik ben afgelopen maandag avond heerlijk bezig geweest (nou ja lekker klungelen) met het maken van mijn eerste most.

Dit resulteerde in 10 liter honingwater die ik met een gist starter van verdunde appelsap- gist- voeding heb opgestart.

Nu is mijn vraag (misschien wel een domme maar ja) hoe snel en hoe hevig zou dit moeten zijn, de gist zag ik direct in de starter beginnen te werken en ook na het toevoegen na 1 uur is de most volgens mij goed bezig.

Hij blupt ongeveer 1 keer in de 3 seconden word dit nog heviger of blijft dit zo?


5
Wie is wie? / ff voorstellen
« Gepost op: augustus 21, 2012, 04:25:50 pm »
Goedendag,

Aangezien ik nieuw ben hier wilde ik mij even voorstellen,
Ik ben Marcel en wil wel eens weten hoe mede smaakt.
Kon het niet zo snel ergens vinden dus ben maar begonnen met zelf brouw.

Ik heb hier al 1 en ander advies ertussen vandaan gehaald en gister avond maar begonnen, zie hier mijn eerste brouwsel
(Profiel foto)
Alive and kicking

Pagina's: [1]