Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - habraxis

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: januari 15, 2013, 06:57:29 pm »
Zo we zijn weer een maand verder en heb net mijn eerste overheveling achter de rug.
Meteen even gemeten, dus wie wil rekenen ga je gang ^-^

1 van de eerste meting en 1 van de meting tijdens eerste overheveling

Begin 1132 en bij eerste heveling 1049

2
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 19, 2012, 08:14:21 pm »
Interessant onderwerp!

Maar van wat ik tot zo ver begrijp doe ik alles theoretisch goed.
Ik geef de mede veel zuurstof in de gist emmer hier kan de gist zich flink uitleven en dus vermenigvuldigen.
En na 2 tot 3 dagen hevel ik hem over in de fles, dit doe ik door de mond van het emmerkraantje in de rubber dop te steken van de fles om zo zo min mogelijk zuurstof erbij te laten.
Het proces is nu nog een week zeer heftig en gaat langzaam over tot produceren van alc.

ik heb af en toe geroken aan het water slot maar alc productie is flink aanwezig ( prikt zelfs in je neus )

Maaar dit verklaart misschien wel waarom mijn eerste batch zo'n laag alc gehalte had, misschien is hier te veel zuurstof bij gekomen waardoor er 'azijnwijn' is ontstaan vervolgens gecorrigeerd met ietwat meer honing en ziehier het resultaat, maar dit blijt een theorie

3
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 18, 2012, 05:25:31 pm »
Hoi Bijker

Ik heb een echte gist emmer waar je ook bijvoorbeeld wijn most in kan maken deze sluit perfect af (lucht dicht) en zit ook een waterslot op.
Ik gebruik deze om een volledige hoeveelheid in 1 keer te maken en zo de ergste gisting zijn gang te laten gaan.
Ondertussen heb ik het al naar de fles gesijpeld, dit gaat wel makkelijk want op de emmer zit ook een kraantje, zo kan ik de fles eronder zetten en gaan maar.

Alles bloept en doet naar alle wensen dussss..... wachten maar

4
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 14, 2012, 05:05:06 am »
hoi

ik heb het volledige volume in een gist emmer zitten kan die daar het begin van zijn werk doen ,
en later hevel ik hem over
 ))J

5
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 13, 2012, 08:07:25 pm »
ik heb net een meting gedaab en die kwam uit op 1132 suikergehalte, hoeveel alc. is dat?

6
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 13, 2012, 07:03:20 pm »
Aangezien ik dit keer Bijker's advies aanhoudt hier de voedingszouten en wijnsteen zuur en een kop sterke thee

7
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 13, 2012, 07:01:10 pm »
Eerder op de dag heb ik een giststarter gemaakt van water suiker en iets voeding, doet het goed dus das prima

8
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 13, 2012, 06:59:48 pm »
heb trouwens weer een plakkerige vloer hahaha

9
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 13, 2012, 06:57:50 pm »
3,5 kilo honing gemengd met 2 en half liter water.

Heb de honing aan de kook gemaakt omdat deze niet echt van top kwaliteit was zoals jullie konden zien, en vervolgens het schuim eraf geschept.

10
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 13, 2012, 06:55:56 pm »
Oke vanwege heftige griepjes in de familie iets later dan verwacht maar vandaag een begin gemaakt.

Alles netjes schoon gemaakt

11
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 05, 2012, 09:46:00 pm »
het enige probleem,
ik heb een pan van 5 liter hoe houd ik de waardes in tact

12
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 05, 2012, 06:54:38 pm »
Smaakt wel verdomde lekker

13
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 05, 2012, 06:52:25 pm »
de emmer en de honing

14
Mede (en andere brouwsels) logboek / mijn tweede try out mede
« Gepost op: december 05, 2012, 06:50:42 pm »
Omdat de flesjes in hoog tempo aan het slinken zijn, wil ik zoals beloofd een tweede batch gaan maken.
Deze ga ik stap voor stap met uiterste precisie hier beschrijven.

Aangezien ik een collega heb, die erg geïnteresseerd was in de smaak van mede, heb ik hem 1 flesje geschonken.
Een week later kwam hij met een leuk idee, mijn collega heeft een imker als buurman en of ik wat gratis honing wilde hebben...

Aber natürlich

Hij kwam aan met een grote emmer vol honing, alleen dit is geen vloeibare honing.
Hier komt mijn eerste vraag aan jullie, wat moet ik doen om dit te verwerken?

15
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: december 02, 2012, 01:17:02 pm »
Bedankt voor je tip

Ik denk dat dit wel klopt, ik heb namelijk 4 flessen in de schuur staan waar het nu dus ook erg koud begint te worden.
Gisteren heb ik eens even goed gekeken maar zag idd dat er nog een klein beetje bezinksel op de bodem van de fles ligt

Pagina's: [1] 2 3 ... 5