Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Isilme

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Dronkemanspraat / Re: Yumyum mede!
« Gepost op: april 13, 2011, 06:59:04 am »
Ja die schemerlamp is de trots van ons huis  ::)

Ik had ongeveer 5l gemaakt, maar een heel deel is gesneuveld op mijn verjaardagsfeest  :P

17
Bijen en Imkers / Re: Ik ga een cursus volgen!
« Gepost op: april 13, 2011, 06:57:15 am »
Zeker  :) En een privé-les is altijd leuk!  /^\

18
Dronkemanspraat / Re: Yumyum mede!
« Gepost op: april 12, 2011, 12:04:23 pm »
Het recept is ZEKER aan te raden  ^-^ Je moet de mede wel een tijd laten rijpen. In't begin smaakte hij te scherp en te jong, maar na een dikke anderhalve maand was dit helemaal verdwenen. Hoe hij evolueert als hij nog langer rijpt, kan ik spijtig genoeg niet zeggen, want de framboosvariant is al op  ::)

19
Bijen en Imkers / Re: Ik ga een cursus volgen!
« Gepost op: april 12, 2011, 12:02:58 pm »
Ben al twee lessen niet kunnen gaan wegens omstandigheden  :-\ Krijg wel volgende week zaterdag een privé-inhaalles  ;D

20
Dronkemanspraat / Yumyum mede!
« Gepost op: april 10, 2011, 05:38:04 pm »
Dacht even een topic te openen voor alle uitlatingen die je hebt tijdens het nuttigen van je zelfgebrouwen of andere heerlijke mede!


Frambozen-cranberry-sinaasappelmede. Waaaaaaaaaauuuuuuuwwwwwww... Ik zou zeggen, een ******* voor je smaakpapillen  ))J Goed gedaan Isilme! (haha, eigen lof smaakt toch lekker!)

21
Goh, ik doe het soms en soms weer niet. Ik los wel altijd de honing op in afgekoeld gekookt water dat nog heet is, zodat de honing gemakkelijker oplost. Ik heb ooit één keer de "volledig koude methode" toegepast en dat doe ik NOOIT meer... Wat een gedoe om die klomp honing opgelost te krijgen, fieuw...  ???

22
Ik heb het opgelost in de most toen hij nog goed heet was (ook qua steriliseren enzo). Het lost goed op :-)

23
Soms ook tijdens brandwonden. Aïe, heb eens hete honing op mijn hand gehad; niet fijn  :'(

24
Ik heb het geprobeerd en het werkt enorm goed om de gisting op gang te brengen en de gistjes te voeden ;D Qua smaak kan ik nog niets zeggen, de mede staat nog te rijpen. Het geeft ook een erg mooie kleur aan je mengsel!

25
Zal inderdaad een Vlaams/Nederlandse taalverwarring zijn  :)

"Honing is goed voor als je brandwonden hebt" --> wij laten vanalles weg: "Honing is goed voor brandwonden".

26
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Frambozenbraggot
« Gepost op: april 05, 2011, 01:16:03 pm »
Ik had de Lambic smackpack. Na zeven dagen was het eindelijk zover om te gebruiken. Vind het toch maar niets hoor  >:( Het kost veel meer dan korrelgist en ik vind het niet echt gebruiksvriendelijk... Ik heb met die smackpack een soort geïmproviseerd biertje gemaakt met druivensap... Niet echt een  "textbook"-recept, maar we zien wel wat het wordt  :P

27
Men moet het ijzer smeden als de mede op is!

Beter er voor lijkt mij; anders zal er honing op de wonde moeten worden gedaan.


(honing is nl goed voor brandwonden)

28
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Frambozenbraggot
« Gepost op: april 04, 2011, 10:51:18 am »
Het zal een foto worden van het frambozenbiertje in de tuin in't zonnetje, want moet nog zeker 2 maanden wachten  :-\

Maar als het zo ver is:  ))J;D

29
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Frambozenbraggot
« Gepost op: april 01, 2011, 01:12:39 pm »
En inderdaad, het biertje ziet prachtig helroze  ^-^ Na hergisting (1 week) en een paar weken rusten (6-8 of langer, afhankelijk van mijn geduld  :P ) zal het klaarder zijn (gist niet mee uitgieten!) en hopelijk mooi fel roos met een witte schuimkraag. Hmmmm, wou dat het al zo ver was  :D

30
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Frambozenbraggot
« Gepost op: april 01, 2011, 01:09:42 pm »
Gisteren gebotteld. 90 ml suiker bijgevoegd voor hergisting op fles. Laatste rest (na 2e keer decanteren) opgedronken met wat suiker. Erg lekker. Vrij bitter (heb ik graag) en daarna een honing en frambozensmaak. Voor mensen die niet graag hop lusten zou ik de hop drastisch minderen.

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 8