1
Zelf mede maken / Fast Fermenter
« Gepost op: september 23, 2017, 06:18:51 pm »
Vandaag een 'fast fermenter' gekocht. Eigenlijk een plastic versie van wat ze bij de 'professionele' wijnhuizen gebruiken. Ze beweren dat je een rijkere smaak krijgt (lees 'minder muf') doordat je gist naar onder in een smalle tuit zinkt en daarmee minder contact tussen de mede en de gist is. Onderin heb je een kraan en een opvang bol voor de gist. Als de 1e gisting voorbij is, kan je de kraan dicht doen en de bol eraf schroeven. Het leek mij wel handig dat je het overhevelen kan overslaan terwijl je wel de gist uit de fles krijgt.
Ik ben benieuwd of dit inderdaad zo handig werkt als het verkoop praatje doet geloven en of het een andere smaak mede oplevert.
Zijn er meerdere mede collega's die hier ervaring mee hebben?
Ik ben benieuwd of dit inderdaad zo handig werkt als het verkoop praatje doet geloven en of het een andere smaak mede oplevert.
Zijn er meerdere mede collega's die hier ervaring mee hebben?