46
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Karamel Wijn
« Gepost op: november 01, 2011, 05:23:40 am »
Ziet er goed uit joh!!! Anyway, gist slaat mooi snel weer neer als het dood is. Die kleur zie je zeker weer terug
Nieuw! Klik op "Member Map" en zet jezelf op de kaart! Of klik meteen hier! ...beetje naar beneden scrollen.
Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.
Ik zou geen wildhoning(woud?) gebruiken als vervanging/aanvulling omdat die zelf een te uitgesproken smaak heeft. Om de smaak van jou speciale honing te behouden zou ik het aanvullen met zo neutraal en zacht mogelijke honing die de originele smaak van de speciale honing niet overstemt.Helemaal mee eens. Wat de recepten betreft houd ik het ook altijd zo simpel mogelijk: Less is More. Als je een mede maakt moet je eigenlijk, net als bij het koken, afvragen wat de hoofd- en wat de bijsmaken zijn. Wil je de smaak van de lychee honing naar voren laten komen, moet je geen overheersende lycheesmaak toevoegen, want die onderdrukt dan de subtiele smaak van je honing. En andersom ook, de Lychee komt beter naar voren als je een zachte, subtiele of generieke honing gebruikt.
En trouwens is honing van een bepaalde bloesem niet het zelfde als de smaak van diezelfde vrucht.
In elk geval succes met wat je ook besluit te maken.
Als ik mede maak is het alcohol persentage 16 % en nooit lager wat doe ik verkeerd.