Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Bulls

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13
61
Nieuws / Re: Nieuwsbericht over honing in de supermarkt
« Gepost op: november 18, 2011, 04:58:29 pm »
Oh is het dan weer zo in Nederland dat het honing mag heten als er minstens zoveel % echte honing of pollen in aanwezig is?

Net als dat diesel "Bio Diesel" mag heten als er 4%! diesel uit biomassa aanwezig is.
En nog erger als er gerecyclede olie producten in zitten is zelfs 2% voldoende om Bio Diesel te mogen heten.

62
Nieuws / Re: Nieuwsbericht over honing in de supermarkt
« Gepost op: november 18, 2011, 10:59:53 am »
Dus de euro shopper oftewel "Het Zuiden" is prima te gebruiken.

Ik had daar al een aantal mee gemaakt als test, en vond het jammer daar potten van tegen de 3 euro voor te gebruiken.
Goed te weten dat we hier dus niet bedrogen worden.

Maar wat ik eruit opmaak is dat de honing dus wel verhit wordt (maar niet gefilterd) En zodoende de enzymen weg zijn.
Terwijl achter op het potje van "het zuiden" staat dat het koud geslingerd wordt  ???


63
Nieuws / Re: Nieuwsbericht over honing in de supermarkt
« Gepost op: november 12, 2011, 01:15:00 pm »

64
Nieuws / Re: Nieuwsbericht over honing in de supermarkt
« Gepost op: november 11, 2011, 09:17:12 pm »
Hmmm  ??? Ik hoop niet dat dat ook in Nederland zo is, anders koop ik geen honing meer in de winkel...

Maar ik wilde net als de flessen vrij waren een paar batches aan zetten met verschillende honing soorten, zoals klaver, acacia en linde etc. om de verschillen te zien en proeven.

Waarom moet nu alles vervalst worden, zelfs eten? Doet me denken aan een film met Lius de Funes waar eten uit een fabriek kwam, plastic sla en een soort deeg over een kippen skelet als gebraden kip :D http://www.imdb.com/title/tt0074103/


Hoe kun je zelf honing testen op pollen?

65
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Vlierbessen Mede
« Gepost op: november 09, 2011, 11:07:02 am »
Misschien zou ik een blend kunnen maken met een mede zonder extra smaakjes, dan verdun je als het ware de vlierbes, en wellicht is het niet eens verkeerd.
Zal bij de volgende proef sessie even een klein mixje maken met iets anders wat ik heb staan, want hij is inderdaad erg sterk van smaak.

66
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Vlierbessen Mede
« Gepost op: november 09, 2011, 09:12:56 am »
De uitgesproken vlierbessen smaak was heel erg aanwezig, maar het was nog aan de jonge kant, ik denk dat hij met de tijd veel beter gaat smaken.

67
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: november 09, 2011, 09:10:27 am »
Dat is Koji Kin als ik me niet ver"gist"  :))

Recepten kun je makkelijk googelen, heb er al eens in verdiept. Het gaat om de suikers uit het zetmeel halen net als met bier alleen zonder het "maischen"
Die gist is eigenlijk ook geen gist maar een schimmelcultuur. Mij  leek het wel een keer leuk om gewoon Rijstwijn te maken, maar dat dus gewoon suikers vergisten en gekookte rijst als smaak maker toevoegen tijdens het gisten (geen echte sake dus)

Ik was ook benieuwd naar de smaak van sake en had laatst een fles gekocht bij een chineese supermarkt, maar ik vond het aardig vies :P Althans koud. Je kan het ook warm/heet drinken stond op de fles, op 40°C En dat was wel lekker, en stijgt heel snel naar je kop  :o  8) Na 2 glaasjes was ik al flink aangeschoten.

68
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Kleine stoofperen. (sierboom )
« Gepost op: november 08, 2011, 08:07:42 pm »
Klinkt leuk, maar ik ben niet zo fan van smaak onttrekken met water uit de vrucht. Of valt dat wel mee met waterigheid.
Ik heb liever puur sap. :)

69
Zelf mede maken / Re: Winebeater/degasser
« Gepost op: november 04, 2011, 08:52:23 am »
Ik had een tijd terug al die 5 filmpjes gekeken, volgens mij had hij al geheveld hoor in deel 2, maar ik weet het niet zeker, kan ook bentoniet zijn wat het troebel maakt.

In de reacties lees ik ook dat iemand zo'n degasser juist gebruikt om zuurstof in de most te krijgen voor de gist. Dus dat je zo waarschijnlijk als nog lucht in je wijn slaat.

70
Zelf mede maken / Winebeater/degasser
« Gepost op: november 03, 2011, 04:34:27 pm »
Kent iemand dat? Ik heb een filmpje op Youtube gezien waar hij een soort plastic staafje met een beweegbaar flapje eraan op een boormachine zet en dan in de fles gaat "mixen" Dit is om opgesloten koolzuurgas eruit te slaan, maar geen zuurstof in de wijn te brengen. Ik kan het in elk geval nergens vinden om te kopen.


http://www.youtube.com/watch?v=PJLK_zYBqkY

71
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Logboek Arhodus eerste mede
« Gepost op: november 03, 2011, 04:27:54 pm »

De giststopper die ik had gebruikt, is die van brouwmarkt!


Ik heb gekeken op hun site maar kan het niet vinden, hoe heet het precies? Of beter nog kun je misschien een linkje plakken.
Ik hoop niet dat het iets met sulfiet te maken heeft. Of kaliumsorbaat.

72
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Karamel Wijn
« Gepost op: oktober 31, 2011, 08:15:37 pm »
Nu staat hij eindelijk goed te gisten, en is volledig troebel, jammer want hij was zo mooi helder  :'( Alleen is het uiteraard wel nodig voor het gistingsproces.
In elk geval een voorproefje gehad hoe hij er uiteindelijk uit gaat zien.

73
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Karamel Wijn
« Gepost op: oktober 29, 2011, 01:09:49 pm »
Update

Nou heb deze wijn maar eens weer geproefd en gemeten, De smaak was al milder geworden maar de SG waarde is nog steeds off-the-scale. Ergens boven de 1130
De kleur is heel mooi trouwens, echt een cognac kleurtje.








Heb nu 1,5 liter eruit gehaald en in 2 wijn flessen gedaan met een prop watten erop, die kan ik altijd nog wel ergens voor gebruiken of om aan te vullen na het overhevelen. De gistfles aangevuld met water en nog maar eens een keer wat gist starter, voeding en gist bij in gedaan.
Nu maar hopen dat het een keer wel op gang komt.


Volgende keer maar geen 2 kilo suiker op 5 liter gebruiken :D

74
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Druivenmede, Appelmede en Vanillemede
« Gepost op: oktober 29, 2011, 08:49:03 am »
Update

Vanillemede:

SG staat nu op 1010 en was al zeer helder. Hij smaakte redelijk mild, maar de vanille smaak was nog niet echt genoeg aanwezig.
Heb hem geheveld en de rest van de vanille extract toegevoegd.


Voor het hevelen, redelijk laag droesem.


SG waarde meeten.


Nog even een plaatje van het hevelen zelf  ::)


En hier staat hij dan na het hevelen, ook 2 dagen later, maar nog geen bezinksel.

75
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Vlierbessen Mede
« Gepost op: oktober 29, 2011, 08:41:31 am »
Update

Heb deze week de vlierbessen mede overgeheveld, er zat een aardige laag droesem op de bodem.
De SG was 1003, dus redelijk uit gegist. Heb ook geproefd - uiteraard  ;) ))J De vlierbessensmaak kwam goed naar voren, alleen was hij iets te zuur voor mijn smaak.
Dus heb er nog een kleine 100 gram honing aan toe gevoegd.


Dit was voor het hevelen, je ziet de dikke laag duidelijk zitten.




Na het hevelen, 2 dagen later alweer redelijk een laag droesem ontstaan, waarschijnlijk was er met het hevelen wat mee gekomen omdat de vorige laag te dik was voor de droesemkop op de hevel.


Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13