Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Bulls

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13
46
Mede-delingen / Re: Nieuwe smileys, ben er snel bij en doe mede!
« Gepost op: februari 14, 2012, 11:37:13 am »
Misschien nog een Kampvuurtje al dan niet met varken aan het spit erboven  8) Oh en een smiley met baard. Al die willen te kaapren varen!  <^>

47
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mahonie mede
« Gepost op: februari 05, 2012, 07:54:57 pm »
Citaat
Mahonie (Berberis aquifolium, synoniem: Mahonia aquifolium) is een giftige, groenblijvende struik die behoort tot de berberisfamilie (Berberidaceae). De plant wordt ook wel druifstruik genoemd. Naast de wilde vorm bestaan er ook veel cultivars, die gebruikt worden voor sierdoeleinden.

De struik wordt 50-150 cm hoog. De bladeren zijn oneven geveerd met vijf tot negen eironde deelblaadjes met een lengte van 4-8 cm. De blaadjes zijn stekelig getand en van boven glanzend.

De struik bloeit in april en mei met gele bloemen, die in korte tot pluimen verenigde trossen zitten.

De vrucht is een groen berijpte bes die later blauw wordt. Na de bloei vormt Mahonia aquifolium niet-eetbare blauwzwarte bessen.Het vruchtvlees van de bes is eetbaar maar de pitten in de bes zijn giftig evenals de wortel. Mahonie komt voor op droge grond in naaldbossen.

Is dat niet gevaarlijk?

48
Bijen en Imkers / Re: Imker gezocht
« Gepost op: januari 19, 2012, 09:32:24 am »
3 euro per kilo, kijk dat is nog eens een goed prijsje voor echte honing. Moet voor mijn volgende batches ook maar ergens een emmer weten te halen. Er gaat ook veel honing door de week op in thee etc. en dat word dan vrij prijzig. Een emmer vol biedt dan de uitkomst  /^\

49
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Pulp mede
« Gepost op: januari 19, 2012, 09:28:27 am »
Lijkt op een grote Irish coffee  8)

50
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Pulp mede
« Gepost op: januari 18, 2012, 07:32:57 pm »
Alvast succes met het filteren en klaren, maar de smaak zal het wel waard zijn  ))J

51
De kwaede dronck / Re: Te veel drank
« Gepost op: januari 10, 2012, 10:51:50 am »
Ik ga binnenkort een hele reeks hevelen en meten, dan zal ik weer genoeg te melden hebben denk ik.

52
Mede-delingen / Re: Nieuw jaars groet
« Gepost op: december 25, 2011, 09:38:21 pm »
Ik kan nog steeds niet drinken van mijn eigen creaties,
Af en toe wat proeven om de voortgang te testen.

Er zit nog veel gist in en dat is niet lekker,
Smaakt dan naar duvel de slok met de resten.

Maar geduld moet men op weten te brengen,
Uiteindelijk zal ik er wel goed van genieten.  ))J


Ook fijne dagen toegewenst.

53
Komt bij, komt mede.


54
Vanuit Groningen is het ook niet echt dichtbij helaas.  :-[

55
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Logboek Arhodus eerste mede
« Gepost op: november 23, 2011, 10:46:21 am »
Echt een prachtig etiket, word er haast jaloers op omdat ik weet dat ik het zelf niet zo mooi kan maken  :(

Ziet er mooi uit zo die flessen ook met mooie gouden krimp huls dat maakt het helemaal af!
Wat wel jammer is dat het plaatje er iets anders van kleur uit de printer komt.

56
Zelf mede maken / Warm of koud staan
« Gepost op: november 21, 2011, 10:36:00 pm »
Ik heb een vraagje over wat nou beter is voor het proces om het op een warme plek de gistflessen neer te zetten of op een koele plek. Voor het gisten zelf lijkt me warm beter, en voor opslag koel. Maar halverwege dus de langzame gisting en het klaringsproces is dat beter om hem op kamer temeperatuur te hebben staan of juist wat koeler.

Ik heb de flessen nu allemaal in een zelfde donkere ruimte staan waar het vaak tussen de 17 en 21 graden is (Warm water buffervat) en verder heb ik geen donkere kelder. Wel een opslag hok die koeler is alleen daar is vaak licht en niet veel ruimte.

57
Klinkt in elk geval interessant, alleen had ik er geen kaneel bij gedaan, want lijkt me meer een Hawaii drankje voor in de zomer ipv een glühwein voor in de winter :)

58
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste batches
« Gepost op: november 19, 2011, 10:56:22 am »
Ja dat van de Wald honing wist ik, maar wilde het toch proberen. Het is dan wel niet van nectar, maar komt in elk geval wel van bijen. Wellicht kan ik het nog een keer met iets mengen.

59
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste batches
« Gepost op: november 18, 2011, 09:46:39 pm »
De wald mede, heeft echt een rare smaak, zal wel aan het soort "honing" liggen, ik vind hem niet echt lekker, maar hij moet ook nog een tijdje want hij blubt nog steeds wel wat af en toe.

De tijm mede is al wat verder gevorderd, maar er zijn 2 problemen, ten eerste is de mede smaak zelf erg waterig en flauw, en ten tweede is de tijm smaak juist weer erg sterk. Hoe krijg je dat weer goed? Want het is niet echt te drinken zo.

de rietsuikerwijn is nog veel te zoet, moet een deel vervangen worden door water om verder te kunnen gisten.

60
Nieuws / Re: Nieuwsbericht over honing in de supermarkt
« Gepost op: november 18, 2011, 09:42:36 pm »
Hier heb ik het bij de "coop" weg, en heet het nog steeds het zuiden, maar zijn het exact de zelfde potjes als die goedkoopste bij elke supermarkt alleen een ander etiket. variërend van 1.15 tot 1.50 euro.

Ik heb het laatst even gewoon geproefd, en vond er iets van stroop smaak in boven komen, wat mij direct aan FAKE! dacht denken. (dat was na het lezen van dat nieuwsbericht)
 

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13