Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Bulls

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 13
31
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste mede: Lindehoning
« Gepost op: juli 20, 2012, 07:06:33 pm »
Doe gerust een beetje meer, 2 kilo per 5 liter is iets beter. Ik heb een paar flessen gehad met 1.5 kilo per 5 L en dat was te zuur en snel vergist, heb er flink wat bij moeten doen.

Op het Keltisch Midzomer Festival was ik aan de praat geraakt met "Der Metmann" en die vertelde dat hij soms verhouding van 50% of 60% honing gebruikt. (uiteraard niet in 1 x toevoegen)

32
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Bentoniet
« Gepost op: juli 19, 2012, 07:56:39 pm »
Ik heb regelmatig geproefd tussen door tijdens het proces, en dan proef je duidelijk dat er nog gist in de wijn zelf zit (beetje troebel) Het smaakt dan net als Duvel bier daar proef je ook het gist, ook als je heel voorzichtig niets mee schenkt.

Maar melk, kan dat geen kwaad? Wat doet dan dan precies. Ik krijg allemaal schimmel en zure ideeën voor de geest. Had wel iets gelezen over eiwitten en klaren voor allerlei verschillende samenstellingen.

33
Mede (en andere brouwsels) logboek / Bentoniet
« Gepost op: juli 19, 2012, 10:38:49 am »
Meeste van mijn flessen waren uit gegist en redelijk helder, maar sommigen hadden nog wel een beetje een gist smaak. Dus heb ik er Bentoniet bij gedaan om de laatste deeltjes te laten bezinken. Maar nu zijn die flessen gewoon opnieuw aan het gisten gegaan, is dat normaal? Ze waren eigenlijk zo goed als klaar voor het bottelen. Het ergste vind ik nog wel dat er nu weer rest suikers op gaan, en het weer minder zoet gaat worden. En om er nu weer meer honing bij te gaan doen gaat het proces weer weken tot maanden langer duren.

Iemand goede ervaringen met Bentoniet? Het is gewoon een natuurlijk product, dus ook voor de bio brouwer zou het ook geen probleem moeten zijn.

34
Moppen en slechte grappen over mede. / Re: Comics
« Gepost op: juni 30, 2012, 08:56:32 am »
Haha die 2e is echt leuk, altijd grappig die rage stripjes. (maak er zelfs ook regelmatig 1)

35
Foto's / Re: Bronze Dagger
« Gepost op: juni 17, 2012, 09:36:14 am »
Ziet er gaaf uit!

Heb je misschien ook wat foto's of uitleg hoe je het gemaakt hebt?

Het begon met een stukje brons wat mijn broer nog had liggen (hebben beide in een kunstbronsgieterij gewerkt) en ik zocht een model op internet waarna ik het lemmet heb getekend op papier. Had verder nog geen idee hoe het uiteindelijk zou worden. Als handvat heb ik een schapenbot gebruikt (bovenbeen) die ik ook nog had liggen. Ik wilde nog een schede maken waar hij in zou gaan, en heel toevallig zag ik een koehoorn liggen in de schuur waar de dolk warempel in paste maar eigenlijk e kort was voor een houder. Dus heb ik dat verlengt met een stuk turks notenhout, waar we een paar stukken van hebben maar niet veel groter zijn dan het stuk wat erop zit. Op die manier probeer je wat en het komt tot zijn geheel gedurende weg. Je gaat gewoon bezig en kijkt wat goed bij elkaar past, maar je moet wel creatief zijn.

36
Foto's / Re: Bronze Dagger
« Gepost op: juni 15, 2012, 06:38:17 pm »
25 is me toch iets te weinig, dat is dan dus €1,75 per uur werk. We zien wel wat hij oplevert op het festival.

37
Foto's / Bronze Dagger
« Gepost op: juni 15, 2012, 09:25:04 am »
Deze heb ik gemaakt van bot, hoorn, brons, hout en leer. Zit aardig wat uurtjes werk in en ben nu wel benieuwd wat jullie er van vinden.

Samen met mijn broer ga ik op het Keltisch Midzomer Festival staan in Nieuweschans met een kraampje met handgemaakte bronzen dingen zoals deze maar ook sieraden en kleine wapentjes etc. Ik weet totaal niet wat ik hiervoor zou kunnen vragen.
Hebben jullie een idee?



38
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede met Walnoten
« Gepost op: april 11, 2012, 09:26:01 pm »
Smaakt een bloemen mede wel? Ik heb nog een flesje sinaasappelbloesemwater staan en een flesje rozenwater Maar heb er nog niets mee gedaan. Ik heb al wel wat getest in water om te proeven maar het smaakt snel teveel naar parfum.

39
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede met Walnoten
« Gepost op: maart 13, 2012, 07:23:05 pm »
Zo te lezen komen hier nooit medes aan het rijpen toe  ))J  Ik heb laatst ook al mijn medes geproefd, en de beste was de Cycer appel mede, die is echt lekker mild, zoet en vol (body) de tijm mede die is echt waterig  :-\ Maakt niet uit wat ik er mee doe, eiken hout of tannine toevoegen. En de waldhoning mede is echt vies   :-X Echt gier zoals iemand hier al vertelde.

40
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste batches
« Gepost op: februari 18, 2012, 09:18:23 pm »
Ik heb nog een appelcider staan, die is al helemaal klaar met gisten en helder (10x sneller dan mede) Die wil ik bottelen met een beetje suiker zodat het na gist op de fles voor de bubbels. Heb daar ook cider gist voor gebruikt van 8%.

Maar dat roeren is wel een goed idee, na het hevelen heb je ook geen droesem wat je er weer door roert    :)

41
Foto's / Re: mede hoorn drager
« Gepost op: februari 17, 2012, 07:03:25 pm »
Ah kijk aan, dat wist ik niet. In elk geval mooi gelukt ziet er heel netjes uit  /^\

42
Foto's / Re: mede hoorn drager
« Gepost op: februari 17, 2012, 01:29:06 pm »
Omdat de "riet" er al uitziet alsof het een tijdje oud is, en ik neem aan dat als je wilt vlechten ze soepel moeten zijn, en dan meestal groener zijn? Of is het nog redelijk vers.

43
Foto's / Re: mede hoorn drager
« Gepost op: februari 16, 2012, 11:14:44 pm »
Ziet er goed uit!  )J Is het al droog?
(en die fles op de achtergrond is dat de notenbrij?)

44
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste batches
« Gepost op: februari 15, 2012, 08:37:16 pm »
Ik heb eindelijk een keer de tijd genomen om de rietsuikerwijn te verdunnen, hij was nog steeds aan het gisten, heel traag. Je zag nog steeds belletjes opstijgen terwijl hij mier zoet was. Deze staat al een behoorlijke tijd samen met die andere 2. Heb ongeveer een derde deel afgetapt en bijgevuld met water en nog wat gistvoeding/activator en gist toegevoegd, want het was gewoon te zoet om goed te verlopen. Dit zien we dus later wel weer.

De tijm mede heb ik een tijd geleden met wat eikenhout laten staan, was eigenlijk 2 week max de bedoeling, maar is 2 maand geworden. Heb hem nog niet weer geproefd omdat ik eerst stuk of wat flessen wilde afhevelen voordat ik een proef/meet sessie ga houden.

Ik heb in een boekje staan dat je toch vrij vaak moet hevelen als er een laag bezinksel zichtbaar is. Omdat als de wijn te lang op de dode gist staat dat de wijn muf kan worden. Dus het hevelen van alle flessen had mijn prioriteit.


Wanneer kan er eigenlijk gebotteld worden? Ik zie hier en daar nog heel af en toe een belletje opstijgen en het waterslot blubt zo nu en dan maar niet vaak, dan moet je echt een tijd staan wachten en alle flessen in de gaten houden. Moet het echt volkomen uit geblubt zijn omdat je anders poppende kurken kan krijgen?

45
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Karamel Wijn
« Gepost op: februari 15, 2012, 08:27:02 pm »
Nou heb bijna alles overgeheveld, en zijn al flink helder. Deze Karamel is weer net zo helder als voorheen. Heb nog niet gemeten dat komt een andere keer.
Wel even geproefd, en ik moet zeggen dat het aardig sterk smaakt, niet de alcohol maar het branderige van de karamel. En dat dus na het verdunnen van laatst.

Ik laat hem voorlopig nog een tijdje staan, misschien dat het wat milder wordt op den duur. Ik ben in elk geval niet van plan het nog verder te verdunnen want dat zal te koste gaan van de alcohol.

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 13