Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Japie Bee

Pagina's: [1] 2
1
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Brothers mede
« Gepost op: januari 08, 2016, 08:03:19 pm »
Hoi Hermy,
welkom bij de mede broeders, wat een sublieme smaak kan dat hebben he!
Toen ik het voor het eerst proefde viel ik bijna van stoel....
Ja een wat bittere na smaak, heb je nog een tannine gebruikt of donkere honing van heide of boekweit?
Zelf maak ik mede van alles uit de bijenkast (was, propolis, stuifmeel en honing) heel rijk aan smaak,
wel ruim een jaar gisten.....
succes met de smaak sensaties

2
Zelf mede maken / Re: Later fruit toevoegen
« Gepost op: mei 09, 2014, 07:30:58 pm »
Als je een smaak wil hebben van ....... dan doe je de vruchten in de honing en laad deze staan tot een week of twee wel regel matig proeven.
Dit op warmen en water toe voegen( het gewicht aan honing 2 maal water )
Af laten koelen en in een fles met vruchten er bij, laat maar staan tot deze niet meer gist , dan over hevelen en het gaat wel weer aan het gisten  honing toe voegen als het niet zoet genoeg is wel elke week proeven, als het proeven voorbij is dan heb je een te kleine fles aan gemaakt.
Wat betreft de aardbeien 80 kg. op 120 liter.

Ha Tinus, doe je hier dan geen gist in? Je gebruikt dan de eigen natuurlijke gisten?

3
Wie is wie? / Re: Vriendin-van
« Gepost op: mei 09, 2014, 07:23:57 pm »
Ja welkom, brouwster
In deze smeltkroes van mede liefhebbers is ieder lid een verrijking!
groeten van Texel,
Jacco

4
Wie is wie? / Re: Hallo Mede Mensen!
« Gepost op: maart 03, 2014, 09:33:30 pm »
Ha Rene, welkom op het forum!!
Zelf een paar jaar in Den Haag gewoond, heerlijk dicht bij de zee, je hebt daar eigenlijk alles, stad/strand/bos...
Hoe is jou interesse in mede ontstaan?
Hopelijk vind of krijg je hier antwoord op je vragen.
Wanneer je verschillende smaken mede wilt proeven kan ik je een bezoek aan Tinus aanraden,
groet,
Jacco


5
Medesoorten en -smaken / Re: Lamsoor mede
« Gepost op: februari 14, 2014, 03:48:57 pm »
Aaaaaaah ik heb er maar zo weinig van, maar misschien gewoon een kilootje inzetten voor dit experiment,
kom je dan naar Texel om te proeven?

6
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Taxus bes en mede.
« Gepost op: februari 13, 2014, 11:54:55 am »
Binnenkort heb ik een en ander van Bijenhof nodig, misschien kan het via jou gaan?
Kom ik het bij jou ophalen, gelijk een goede reden extra!!
Die kersenmede is echt top, jammer dat de fles al leeg is  ))J

7
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Taxus bes en mede.
« Gepost op: januari 30, 2014, 10:13:36 am »
Eenmaal thuis gekomen de flessen opengerukt en proeven met m'n meissie.
Heerlijk....de zwaardere dranken laten we nog even voor wat ze zijn ;-)
Was een mooi avontuur!!
Wordt vervolgd!!

8
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Taxus bes en mede.
« Gepost op: januari 21, 2014, 08:17:32 am »
ho stop niet alles opdrinken, ik kom binnenkort langs hoor!
groet,
Jacco

9
Historie / Re: Onze eerste Mede
« Gepost op: januari 14, 2014, 09:38:20 pm »
Wat gebruik jij als voedingzouten Tinus, ik nam aan dat wanneer je de gehele raat met stuifmeel enzo gebruikt er reeds voldoende inzit?

10
Foto's / Re: Moet weer wat meer zijn.
« Gepost op: januari 14, 2014, 09:29:22 pm »
Wat prachtig Tinus wat jij daar doet! Leef jij ook van je bijenproducten?

11
Mede-delingen / Re: Een fijn nieuwjaar 2014
« Gepost op: januari 08, 2014, 07:27:37 pm »
Kom maar ik heb wel 10 smaken mede.
aijaij wat een fijn aanbod, kom graag eens langs kan ik je bellen voor een afspraak?
Zal een en ander op elkaar afmoeten stemmen om mijn rit naar het Zuiden nog nuttiger te maken.
dank en groet,
Jacco

12
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mango mede
« Gepost op: januari 05, 2014, 10:07:30 pm »
Wanneer ik in de buurt ben zal ik je adres zeker aandoen!!! Ik zal een flesje Texelse mede voor je meenemen  ))J
groet,
Jacco

13
Zelf mede maken / Re: Leergierig
« Gepost op: januari 05, 2014, 10:04:11 pm »
In mijn eerste batch in 2012 heb wel thee gebruikt om tanine te vervangen.
Zwarte thee, met salie blaadjes een nachtje in een literfles. Daarna bij 14 liter honing/water mengsel gevoegd. Das best een fijne smaak geworden.
De batch waarmee ik november 2013 gestart ben de gehele raat gebruikt, alles er op en eraan, met de stoomwassmelter opgevangen en gebruikt verder geen toevoegingen, smaakt nu meer richting bockbier.

14
Vage plannen / Re: Wat ga je stoken.
« Gepost op: januari 05, 2014, 09:53:05 pm »
Ha Tinus, heb je ook ervaring met het invriezen van mede en zo het alcohol percentage verhogen?

15
Mede-delingen / Re: Een fijn nieuwjaar 2014
« Gepost op: januari 05, 2014, 09:49:36 pm »
Ik zal het vuurtje eens aanwakkeren  :P
Ben zo benieuwd naar nieuwe smaken mede, weet iemand waar hoe aan flesjes mede te komen!

Pagina's: [1] 2