Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - pipikwie

Pagina's: [1]
1
Zelf mede maken / kersenmede recept gezocht
« Gepost op: juli 24, 2015, 07:59:39 pm »
ik ben opzoek naar een goed recept voor kersenmede.

ik heb een 10 liter gistfles en 2,5 kilo kersen in de vriezer.

ben heel benieuwd!

groetjes,
Yvonne

2
Zelf mede maken / Re: Later fruit toevoegen
« Gepost op: januari 15, 2015, 10:33:35 am »
Hoi Allemaal,

een update voor de platte mede.

hij is dood. nouja hij heeft nooit geleefd.

we hebben hem tot 2 keer gereanimeerd en op kamertemperatuur gezet maar hij wil niet gisten.
nu hebben we een fles met 10 liter honing water met gist....
heeft iemand nog tips voor we hem begraven? (door de wc spoelen)

3
Zelf mede maken / Re: Later fruit toevoegen
« Gepost op: april 24, 2014, 06:31:14 pm »
Ha Mrperq,

ik heb werkelijk geen idee. we zullen zien!
de platte mede staat nu lekker te gisten in de keuken.

4
Zelf mede maken / Later fruit toevoegen
« Gepost op: april 21, 2014, 03:48:49 pm »
Hoi Allemaal,

Zay had ergens gelezen (kunnen we niet meer terug vinden) om eerst platte mede te maken en als deze is uit gegist er fruit bij te doen. Het idee hierachter is dat de smaak van het fruit meer de boventoon voert.
We hebben een aardbeien-mede staan met heel veel aardbeien, maar de smaak is wat afgevlakt. Dat vond ik jammer.

Vandaar de achteraf toevoeging.

Mochten jullie hier ideeën over hebben, hoor ik ze graag.

Groetjes
Yvonne 

5
Wie is wie? / Vriendin-van
« Gepost op: april 21, 2014, 03:34:25 pm »
Hoi allemaal,

Ik ben Yvonne, ik ben de vriendin van Zay/Casper.
Samen hebben we nu 1 mede gebotteld en 3 nog in de gistfles zitten.

Omdat ik ook redelijk fanatiek het forum lees, heb ik maar een eigen account gemaakt.


Groetjes Yvonne

Pagina's: [1]