Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Maarten

Pagina's: 1 ... 3 4 [5]
61
Medesoorten en -smaken / Re: Mede met bramen
« Gepost op: september 28, 2010, 05:09:25 pm »
Ho is :D. Lijkt me echt lekker. Ga ik binnekort proberen. Ik laat het nog weten ;)

62
Zelf mede maken / Re: Gistingsproces
« Gepost op: september 28, 2010, 05:07:32 pm »
Check! Ik gebruik nu nog in de eerste fase een emmer en dan roer ik het regelmatig. Maar een fles is denk ik wat makkelijker aangezien ik meerdere medes te gelijk in het gistingsproces wil zetten

63
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: september 28, 2010, 05:06:17 pm »
Stoer. Voor nu hou ik me bij de witte wijn gist. Die van Almere ga ik ook proberen.

En die turbogist is ook niet verkeerd voor een sterke mede. Hoeveel % moet je daarbij bekijken?

64
Zelf mede maken / Re: Gistingsproces
« Gepost op: september 25, 2010, 09:35:26 am »
korrels/poeder. Ik heb ook een draadje geopend voor tips over soorten gist, ben ik erg benieuwd naar

65
Zelf mede maken / Gistingsproces
« Gepost op: september 24, 2010, 06:23:31 pm »
Wat is jullie tip/mening over het gistiningsproces.

Ik heb verschillende dingen vernomen... Koken of niet koken (wat al enigzins is besproken op het forum). Vervolgens de gist toevoegen (in fases of gewoon in zijn gehee bij de mede op normale temperatuur?).
En dan: laten gisten in een emmer of gewoon gelijk in een fles met waterslot gieten en laten gisten?

66
Historie / Re: Mede in runen
« Gepost op: september 24, 2010, 06:09:09 pm »
Thnx voor dit bericht. Voor mij intressant in mijn Noordse kunst, tof!

67
Historie / Re: Mede bij de oude Grieken
« Gepost op: september 24, 2010, 06:06:52 pm »
De Grieken staan toch bekend om de wijn in hun mythologie?

Toch wel grappig, mede is echt een tyisch historische drank. Ik las laatst iets over het laatste avondmaal dat er op de tafels mede geschonken zou zijn of iets in die zin.

68
Medesoorten en -smaken / Re: Mede met bramen
« Gepost op: september 24, 2010, 06:04:06 pm »
Serieus, ikkan echt niet wachten!!

69
Wie is wie? / Re: Voorstellen maar!
« Gepost op: september 24, 2010, 06:03:02 pm »
Moah,

ben Maarten. Hier gekomen via het Heidendom forum en Draak. Waarom? Omdat ik voor het eerst mede aan het maken ben, het trok me erg aan. De mede heb ik ontdekt in mijn Heidense, historische en mythologische intresseontwikkeling mbt de oude Germanen, iets waar ik veel mee bezig ben.

Tot zover mijn motivatie, als jullie mij beter willen leren kennen, dat kan..:)

70
Zelf mede maken / Gist
« Gepost op: september 24, 2010, 05:59:29 pm »
Net begonnen met mede maken... I need tips en tools about de gist.

Gistsoorten, wat zijn aanraders, hoe te gebruiken, wat zijn de recepten, wat doet het met de mede en de smaak... Ik weet zeker dat er hier een hoop info kan zijn op dit gebied waar ik heel erg nieuwsgierig naar ben daar ik vrijwel geen verstand heb op dit gebied..

71
Vage plannen / Re: recept Tej
« Gepost op: september 24, 2010, 05:54:26 pm »
Geniaal, bijzonder recept. Voor de toekomst... wil ik hem nog wel eens proberen

Pagina's: 1 ... 3 4 [5]