Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Maarten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5
46
Zelf mede maken / Re: Koolzuur
« Gepost op: december 05, 2010, 05:48:23 pm »
Goed topic, het forum is erg leerzaam... gebeuren goede dingen hier.


Even ontopic over dat geschuim... Kan het misschien aan de gistsoort liggen die schuim? Ik heb wel een mede van de schrale bakkersgist, die schuimt ook graag. Misschien dat de kwaliteit van d egist dus wat met het schuimen te maken heeft?

Ik ben tevens benieuwd naar het effect van 'klimaat' op het gistingsproces... zo ook de duur.

47
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: december 05, 2010, 05:42:51 pm »
Stoer, allebij proberen dus.


Trouwens als je goed kijkt naar de reactie van de Baldadige Bijl is het best grappig..

wat zou er eigenlijk gebeuren als je alle ingredienten gewoon meteen inslikt?

Met als antwoord zijn ondertekening: Kaboooom!

48
Zelf mede maken / Re: witte wijn als gist
« Gepost op: december 05, 2010, 05:38:40 pm »
Recepten aanwezig?

49
Zelf mede maken / Re: Honing/water/fruit verhouding
« Gepost op: oktober 23, 2010, 07:44:50 am »
Die ene mede met kaneel en rozijnen daar ben ik echt benieuwd naar Paul! Gaan we zeker een avondje voor pakken denk! Met een Germanen weekend maar denk?!


Die bramenmede van Draak met het kleurverschil... hoeft idd niet erg te zijn denk ik? Ik heb wel eens gelezen over verhalen dat mensen de meest vreemde substanties waar hadden genomen in hun flessen... maar het schijnt dan vaak wel de lekkerdere mede te zijn (fabeltje?:P). Nee maar alle gekheid op een stokje, gewoon goed schudden en goed bijhouden... loopt wel los denk.

50
Zelf mede maken / Re: witte wijn als gist
« Gepost op: oktober 23, 2010, 07:40:48 am »
Werkt dat wel zeker? En heb je dan niet veel witte wijn nodig? En nog beter... is het dan wel een gistingsproces? Of is het dan gewoon alcohol toevoegen van een bestaande drank aan je mede likeur... (net als wodka, etc. waar we het ook over hadden gehad)

Ik heb dit verhaal ook wel eens gehoord... ben heel benieuwd naar verklaringen en experimenten!

51
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: oktober 23, 2010, 07:38:53 am »
Oke... ik hou hem even op 7 Gram gist voor 10 Liter mede... en dan warm water maken, gist erin gooien en roeren... en dan dit toevoegen aan de mede substantie waarna het dus kan gisten.


Als iemand hier aanvullingen, wijzigingen of opmerkingen over heeft, ik hoor het graag!

52
Wie is wie? / Re: Voorstellen maar!
« Gepost op: oktober 23, 2010, 07:37:08 am »
Poppe! Goed dat je er ook bij bent, ahoe!

53
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: oktober 11, 2010, 03:18:51 pm »
Wat is verstandig met de gisttoevoeging?
Gewoon de gist uit het zakje zo bij het mengsel gooien en het proces starten? Of eerst met kokend of warm water mengen? Of een andere methode misschien?

54
Wie is wie? / Re: Voorstellen maar!
« Gepost op: oktober 11, 2010, 03:16:07 pm »
Wat is er precies fout gegaan bij je mede experimenten? Ben zelf ook nog met me eerste experimenten bezig, misschien kan ik er leer uit trekken!

55
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: oktober 06, 2010, 05:51:08 pm »
Is 3 maanden minimaal vereiste om te gisten voordat je gaat bottelen?

56
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: oktober 03, 2010, 08:17:43 am »
Wat betreft wodka topevoegen aan je mede... gewoon na het gisten nog een zoot wodka bij de fles erin gooien en roeren?

Hoe zit dat eigenlijk met alcohol %? Hangt het af van de gist? Of ook van de honing... hoe bepaal je het alcohol %

57
Zelf mede maken / Re: Soorten honing
« Gepost op: september 30, 2010, 04:05:57 am »
Het aanzoeten... is dat na een tijd van het gistingsproces gewoon nieuwe honing erbij gooien en roeren? Zelf nog nooit gedaan eigenlijk..


Als er toegevoegde suikers in de honing zitten, wat doet dat dan met het proces en de smaak?

58
Zelf mede maken / Soorten honing
« Gepost op: september 29, 2010, 05:18:13 pm »
Ben benieuwd wat voor soorten honing jullie graag gebruiken voor de mede...

Tot nu toe werk ik zelf met bloemenhoning..

59
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: september 29, 2010, 07:44:19 am »
Trouwens.. ook best leuk om even aan te halen. De hoeveelheid gist.. Hoe doen jullie dat? Ik doe namelijk maar nattevinger werk en gooi er wat gist bij... maar hoeveel moet het eigenlijk zijn voor een geod proces?

60
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: september 29, 2010, 07:41:56 am »
Haha dat doet de kwaliteit volgens mij niet heel erg goed. Doe je dat dan tijdens het gistingsproces= Of gewoon bijschenken als je het gaat opslaan..?

Pagina's: 1 2 3 [4] 5