16
Zelf mede maken / Re: De mislukte azijn/zure mede
« Gepost op: mei 14, 2013, 01:48:38 pm »
SG wordt gemeten met een hydrometer.
Het is een metertje om het soortgelijk gewicht te meten, kost 10€ ofzo.
Je kan er in grove lijnen de hoeveelheid suiker in je mede mee meten.
Als je dit doet bij het begin van je mede en later kan je zo berekenen
hoeveel suiker al werd omgezet in alchohol.
Als de gist stilgevallen is doordat zijn alcoholtolerantie berijkt is
zal je hem waarschijnlijk niet meer in gang krijgen.
Isie echter stilgevallen bij een laag alcoholgehalte moet
er iets anders mis zijn. (Te koud, te zuur, ...)
Het is een metertje om het soortgelijk gewicht te meten, kost 10€ ofzo.
Je kan er in grove lijnen de hoeveelheid suiker in je mede mee meten.
Als je dit doet bij het begin van je mede en later kan je zo berekenen
hoeveel suiker al werd omgezet in alchohol.
Als de gist stilgevallen is doordat zijn alcoholtolerantie berijkt is
zal je hem waarschijnlijk niet meer in gang krijgen.
Isie echter stilgevallen bij een laag alcoholgehalte moet
er iets anders mis zijn. (Te koud, te zuur, ...)