16
Honingsoorten en -smaken / Acacia- en Kastanjehoning
« Gepost op: mei 30, 2012, 08:46:43 pm »
Tinus had me al een beetje gewaarschuwd; als je eenmaal begint met het brouwen van mede weet je al snel niet waar je moet ophouden. Mijn eerste bezoek aan 't Bakhuis leverde me al genoeg honing voor zo'n 20 liter mede. De eerste batch van 10 liter staat te rijpen, de 2e batch van zijn honing start ik zeer waarschijnlijk komend weekend op. Daarnaast ben ik afgelopen week in Zuid-Frankrijk geweest en heb bij de lokale imker aldaar 3 kilo kastanjehoning gehaald.
Als beginnende brouwer vraag ik me af hoe goed je het verschil van deze honingen in de mede proeft? Ik ga het uiteindelijk zelf meemaken voor de honing die ik al heb maar ik wil natuurlijk wel weten wat ik kan verwachten en of het de moeite is speciale honingen mee te nemen mocht ik er ergens tegenaan lopen (zo had de imker in la France bijvoorbeeld ook lavendelhoning staan).
Als beginnende brouwer vraag ik me af hoe goed je het verschil van deze honingen in de mede proeft? Ik ga het uiteindelijk zelf meemaken voor de honing die ik al heb maar ik wil natuurlijk wel weten wat ik kan verwachten en of het de moeite is speciale honingen mee te nemen mocht ik er ergens tegenaan lopen (zo had de imker in la France bijvoorbeeld ook lavendelhoning staan).