Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - habraxis

Pagina's: 1 [2] 3 4 5
16
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: november 29, 2012, 07:37:24 pm »
Als alles goed loopt, heb ik na het weekend 4 kilo prachtige honing bij een imker vandaan uit noordwijk.

Ik wil aan de hand van foto en film uitgebreider verslag doen zodat jullie zien wat ik doe en eventueel kunnen bijsturen.

Ik ben nu ook in het bezit van sg meter dus dat ga ik ook bij houden

17
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: november 29, 2012, 07:33:44 pm »
Helaas het is waar
Ik weet niet waar ik fout ben gegaan maar ja.

Al met al gaan de flessen toch wel op en in hoog tempo ook haha

18
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: november 29, 2012, 05:26:06 pm »
ik wil bij mijn volgende batch naar een hoger alc. percentage, dat is de rede dat ik extra suiker wil toevoegen.
Ik heb nog geen meting gedaan maar ik schat dat hij nu zo rond de 8 procent zit, ondanks dat hij volgens mij wel volledig uitgegist was.
Ik was begonnen met 3,2 kilo honing en heb later aangezoet omdat hij erg bitter begon te worden.

19
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: november 28, 2012, 08:49:07 pm »
Nou lieve mensen

|Ik wil iedereen hartelijk danken die mij geholpen heeft.
De batch is gebottled en er is ook al weer 1 liter van op gedronken
De mede is al redelijk geklaard en zeer zeker drinkbaar
Sterker nog hij is lekker.
De zurige smaak is vedwenen en het is echt lekker genieten geblazen.
Aangezien ik nooit een alc. meting gedaan heb, merk ik nu wel dat ie nog iets sterker van percentage zou mogen zijn,
maar voor de eerste try out zeker niet ontevreden.

Dit keer heb ik puur 4 kilo honing gebruikt op 10 liter, zijn er nog mensen die extra suiker toevoegen?

mvg habrax

20
Proeverijen / Re: proeverij
« Gepost op: november 28, 2012, 08:35:27 pm »
Mijn mede is ondertussen ook lekker om te drinken, iets te licht qua alc maar goed te doen

21
Proeverijen / Re: proeverij
« Gepost op: november 28, 2012, 08:34:23 pm »
Ik ben nog steeds van de party


22
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: oktober 31, 2012, 10:43:36 pm »
Hoi Ik heb straks ongeveer 9 en halve liter aan mede.

ik wil de helft met banaan proberen en de helft zo laten staan

wat denk je dat ik nodig heb voor ongeveer 5 liter

er zit momenteel nog een zurig smaakje aan, niets ernstig maar toch,word dit met de tijd minder?

23
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: oktober 27, 2012, 03:00:38 pm »
Oke het is zover

De mede is uitgegist maar kan ik nu nog iets doen om het klaren te versnellen of is het gewoon weg weer wachten? :P

24
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: september 26, 2012, 06:53:18 pm »
dum tie dum tie dum  ;D

still blupping

and waiting

25
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Logboek Agravain's eerste batch
« Gepost op: september 21, 2012, 03:51:33 pm »
Ik zit zelf in hetzelfde stadium, als ik vanavond thuis ben zal ik eens gaan proeven.
Ik heb mijn batch ook aangezoet met 500gr honing en iets water.
Hij was mij ook te zuur maar wel genoeg alcohol.

Hij heeft even weer geprutteld maar ondertussen staat hij weer stil, nu laat ik hem zo maar rusten denk ik.
Er ligt alwweer iets van gist onder op de bodem maar niet meer zo veel als de eerste gisting.

Nu alleen het klaren nog zijn hier nog speciale manieren voor om dit sneller te laten verlopen

mvg

habraxis

26
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: september 17, 2012, 03:33:40 pm »
Nou heren, nadat ik  overgeheveld had zag het ernaar uit dat ie niet echt meer iets deed.
Ik heb hem aangezoet met 1 potje honing en vervolgens gewoon blazen en idd hij gaat wel verder,
heel langzaam maar hij doet het.
Er ligt nu een week later toch al weer redelijk laagje dooie gist en hij ruikt wel iets minder zuur.

27
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Kleine stoofperen. (sierboom )
« Gepost op: september 13, 2012, 07:32:14 pm »
Das wel heel kort dag, waar kom je vandaan dan?

28
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Kleine stoofperen. (sierboom )
« Gepost op: september 13, 2012, 07:09:33 pm »
zeg maar wanneer ik ben van de party

29
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: september 13, 2012, 06:52:16 pm »
Oke vandaag toch maar gaan overhevelen, ondanks ik dit toch wel erg vroeg vind, maar ik kreeg het idee dat hij gestopt was met bluppen.

Zo zag ie eruit



vervolgens creabea geweest met overhevelen, natuurlijk na het schoonmaken.



Ik heb een sg test gedaan maar nu viel mij op dat ie juist dieper gaat liggen dan in gewoon kraanwater?
11 streepjes om precies te zijn.

Ff proeven dan maar ........tering nou alcohol zit erwel in maar die smaak, zure witte wijn in combi met lauw duval bier.

Wie kan mij oppeppen

30
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Appelmede by Agravain
« Gepost op: september 13, 2012, 04:10:55 pm »
lekker.....heb je misschien wat foto's

Ik vind het altijd leuk andere mensen te zien brouwen.

Ik ga straks mijn fles overhevelen, ik zal ook wat foto's plaatsen dan kun je zien hoe ik aan het klungelen ben.

Pagina's: 1 [2] 3 4 5