Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - m.kolsters

Pagina's: 1 2 [3] 4 5
31
Zelf mede maken / Vlierbessen bloem mede.
« Gepost op: juni 11, 2013, 06:34:40 pm »
De vlierbessen bloem is in de bloei, wil je er mede of siroop van maken dan moet je nu gaan plukken.

32
Vragen en opmerkingen / Wast is er mis.
« Gepost op: april 21, 2013, 07:17:51 am »
Bij mij een vraag gerezen, waar zijn de ontwerpers van dit forum.
Je ziet ze niet je hoort ze niet en ze schrijven niet.
Het gaat niet goed denk ik,niet veel meer te beleven hier.

33
Workshops en cursussen / Propolis bier.
« Gepost op: april 04, 2013, 01:13:47 pm »
Propolis bier met spelt en honing, het is gelukt om dit lekker te maken.
 Hier een foto van het knagen van propolis door de bij, deze foto wordt ook het etiket.

34
Vage plannen / Groene noten likeur.
« Gepost op: januari 16, 2013, 02:32:38 pm »
 Wat is lekker, groene noten likeur met gagel en hei honing.
Van daag de 5 liter fles in kleine flesjes gedaan, en geproefd.  _^_ )J
Moet je ook eens doen. ))J

35
Mede (en andere brouwsels) logboek / Walnoten likeur.
« Gepost op: januari 06, 2013, 02:30:29 pm »
Om nog maar weer wat nieuws te maken heb ik walnoten met groene bast  en gepelde en gemalen walnoten op 35% alcohol gezet met honing.
Nu na 2 jaar heb ik alles over geheveld en nu een jaar later op de fles aan het doen.
Ga denk ik maar weer wat nieuwe maken dit jaar, is te lekker en te snel op en dat is jammer.

      ))J  Te weinig gemaakt of te veel gedronken   ))J

36
Vage plannen / Wat krijg je van biermout (pulp )
« Gepost op: december 22, 2012, 03:16:02 pm »
Om me zelf bezig te houden even bier gemaakt en omdat ik te zuinig ben de pulp weer op het vat gedaan,
Nu denk ik dat ik daar ook nog wijn van kan maken.
Maar gist al mee geweld, heb er suikerwater op gedaan om te kijken wat de smaak gaat worden.
Het is nog een troebel goedje maar dat wordt wel beter denk ik.
Ben wel benieuwd het is al bijna 2 weken aan het gisten, je ziet de tarwe steeds ronddraaien in de fles.
Het ziet er niet lekker uit maar de smaak zal wel geweldig zijn.
 De bier resten weg gooien was zonde vind ik omdat het zo lekker ruikt,
Dus van daar dit probeersel.

37
Vage plannen / Mout in plaats van thee
« Gepost op: december 13, 2012, 08:59:51 am »
Als bier bitter is dan heb ik nu wat wel kan gaan lukken.
Heb twee soorten bier gebrouwen, dit gezeefd en de mout weer opnieuw opgezet met wijngist.
Nu heb ik hier maar suiker bij gedaan omdat honing te duur is voor experimenten.
De bieren zijn Propolis heidehoning spelt bier( donker )  7%
en honing spelt bier 8 % nu heb ik de mouten bij elkaar in een 60 liter kan gedaan en het gist als de beste
de bieren en het wijnbier laat ik het zo maar noemen.
Wie heeft dit al eens gedaan,ben zeer benieuwd wat het gaat worden en smaken.
De mout werd altijd weggegooid en nu wil ik er wat anders mee.
Ik wacht op reactie.

Ga op tijd aan het drinken dan kan het niet bezinken.
Maar je krijgt geen voorraad, en dan ook geen overdaad.

38
Workshops en cursussen / Honing bier
« Gepost op: december 09, 2012, 10:29:50 am »
Na dat er gisteren een propolis honing spelt bier is gebrouwd en de
 Baldadigebij kwam binnen lopen wil ik ook wel een keer brouwen om het andere te leren.
Voor die het wil een heerlijk bier te maken moet het maar laten weten.
Dit gaan we doen op een zaterdag met het proeven van ????? )J??????? ))J??????en een kop koffie. <^>
En maken een viking bier of wat er aan voorstel binnen komt, bedenk maar wat het moet worden.
Ook de smaken en de geuren er bij vermelden.

39
Proeverijen / Bier proeven
« Gepost op: december 08, 2012, 09:33:46 am »
Gistere avond een bierproef avond geregeld met 4 biermakers van de kempenbrouwers.
We hadden 10 smaakjes mee genomen en een fles spelt mede en spelt likeur.
Alles was op en ze waren stapel op het gebrouwen bier wat betreft de smaken die we er in doen.
We kregen een bedrag voor deze avond en het bedrag gaat naar,
Gana waar de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen.
Het geld wat we kregen was genoeg om een kind een lascursus te laten doen.
Als ze later het geld hebben terug verdiend moeten ze het weer in de pot doen voor een volgende kind.
Zal dit wel meer gaan doen, het was heel gezellig.
Een vraag van de proevers, hoe krijgen jullie de gezelligheid in de flessen en wanneer wordt er dat in gedaan.

40
Zelf mede maken / Is de mede niet lekker.
« Gepost op: november 17, 2012, 08:26:20 am »
Naar mate het proeven van mede de gasten DROOG niet lekker vinden heb ik gisteren alle droge mede in een vat gedaan en honing bij gevuld naar smaak 15 kg. voor 200 liter.
Zal nu wel meer geproeft gaan worden.
Maar ieder een wil toch DROOG, onzin dus.

41
Foto's / Zelf gepunnikte bijenkorf.
« Gepost op: november 14, 2012, 05:33:44 pm »
Omdat drank al snel teveel wordt even een tijdrovend werkje gedaan.

42
Nieuws / Gewoon wat te veel
« Gepost op: oktober 26, 2012, 12:40:09 pm »
Mede makers, wie heeft er niet genoeg mede.
Ik heb nog over voor de feest dagen, in kannen van 10 liter.

43
Mede (en andere brouwsels) logboek / Aardbeien mede
« Gepost op: juni 08, 2012, 10:27:55 am »
Ik heb 80 kg aardbeien gekocht voor niet te veel, heb ze schoon gemaakt en in een vat van 60 l.gedaan.
Ik heb er pecto-emzyme en kokend water er bij nu 12 uur later gist en voedingzout.
Ga maar zitten wachten tot het goed is om de vruchten er af te doen en honing er bij,
maar het is een lekker sapje,nu wachten of het sterk genoeg naar aardbeien smaakt.

44
Proeverijen / Honingbier of mede.
« Gepost op: mei 31, 2012, 01:10:56 pm »
Om een proeverij te willen starten moet je wel honingbier -mede en honinglikeur hebben.
Heb nu 5 groepen laten proeven en het zijn heerlijke middagen of avonden geweest.
Ook baldadige bij heeft de tocht gemaakt voor het proeven van ????
Bijen houden is mooi maar ook veel werk, maar het moet voor de honing.
Zonder honing geen drank uit eigen fles.

45
Toepassingen / Honing bier
« Gepost op: mei 22, 2012, 08:26:53 am »
Kunnen we niet honing bier in een topic zetten dan hebben we in de zomer weer wat te schrijven.
Wordt het weer wat drukker op het forum.
Ik heb nu 4 soorten honingbier om te proeven dus als je wil kom je maar.

Pagina's: 1 2 [3] 4 5