Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Braadvraat

Pagina's: 1 ... 4 5 [6]
76
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: oktober 26, 2010, 07:51:19 pm »
Wij kiepen het zakje gist altijd zo in het honing/water-mengsel. Gewoon goed roeren. :)

Lukt ons best goed: dat doen we met een betonroerijzer (maar dan één waar nog nooit beton mee is geroerd natuurlijk) in een boormachine. :D

77
Zelf mede maken / Koolzuur
« Gepost op: oktober 26, 2010, 07:47:23 pm »
Onze mede was al maanden klaar met bloepen (bloeben?). Gaan we het overgieten, schuimt het ineens als verse cola!  :o
Dus maar weer teruggeschonken in de mandfles, en om de paar dagen goed schudden.

Dus nog nog een paar maanden langer wachten.  :-(

78
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken
« Gepost op: oktober 26, 2010, 07:45:34 pm »

79
Nieuws / Re: Herfst op de website!
« Gepost op: oktober 03, 2010, 07:05:41 pm »
Haha, netjes! :D

80
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: oktober 03, 2010, 07:05:00 pm »
Wat betreft wodka topevoegen aan je mede... gewoon na het gisten nog een zoot wodka bij de fles erin gooien en roeren?
Ik zou het inderdaad ná het gisten doen: gist gaat namelijk dood bij meer dan 15% alcohol (daarom kun je met alleen gist niet meer alcohol krijgen), dus je stopt dan wel het gistingsproces.

Citaat
Hoe zit dat eigenlijk met alcohol %? Hangt het af van de gist? Of ook van de honing... hoe bepaal je het alcohol %
De ene gistsoort is sterker dan de andere en kan dus meer alcohol aan, maar 15% is wel het maximum.
Voor het meten heb je speciale alcoholmetertjes in de handel, al werken die bij ons nooit (*)... We vermoeden dat dat komt doordat mede te veel suiker e.d. bevat. Ben er ook wel benieuwd naar, wie begint hier een nieuw topic over?


(*): we kregen wel waardes te zien, maar altijd 35% en hoger. Wel leuk als het waar is, maar niet realistisch met bakkersgist. :)

81
Zelf mede maken / Re: Gistingsproces
« Gepost op: oktober 02, 2010, 08:36:14 pm »
Koken is, zoals gezegd, in NL niet nodig. Wel is het handig (vinden wij dan) om warm water te nemen om de honing in op te lossen (door de warmte vloeit de honing beter).
Punt van aandacht is daarbij dat het water weer niet te warm moet zijn als je het gist (de gist?) erbij gooit; gist lijkt niet zo goed tegen te hoge warmte te kunnen. Na het mengen even laten afkoelen dus.

82
Zelf mede maken / Re: Soorten honing
« Gepost op: oktober 02, 2010, 08:32:33 pm »
Hier ook een mislukt suikerexperiment: suiker gebruiken om bij te zoeten. Het werd inderdaad zoeter (en sterker), maar het eindresultaat smaakte naar jenever met een hint van honing...

83
Zelf mede maken / Re: Gist
« Gepost op: oktober 02, 2010, 08:30:11 pm »
Wij gebruiken altijd gewone bakkersgist van Dr. Oetker. Werkt prima, geen last van oliebollensmaak (hoe zou dat dan moeten komen, we doen toch geen meel in onze mede?  ??? ).

84
Proost! / Re: Katers
« Gepost op: september 05, 2010, 03:38:20 pm »
Ambrosia-Mede.Maar ja, dat is ook niet echt mede
Leg uit?

85
Toepassingen / Re: Honing als kleefstof
« Gepost op: augustus 28, 2010, 02:51:27 pm »
Wat is 'te vroeg' in dit geval?
Wat is het minimum eigenlijk?

86
Bijen in beeld / Re: CCD-resistente bij geteelt
« Gepost op: augustus 27, 2010, 11:39:07 pm »
Geteeld.

87
Kroegen / Re: Stadsherberg de Mol in Delft
« Gepost op: augustus 27, 2010, 11:19:48 pm »
Klinkt goed, maar iets te ver weg.

88
Toepassingen / Re: Honing als kleefstof
« Gepost op: augustus 27, 2010, 11:14:45 pm »
Zonde van de mede!

89
Ja, post eens een leuke bijenkletser. Of iets anders bij-dehands.
Ha.
Ha.

Pagina's: 1 ... 4 5 [6]