61
Historie / Re: Vroeger mede maken
« Gepost op: december 25, 2010, 09:55:55 pm »
Beetje geroosterde havervlokken erbij en je hebt haggis-mede.
Nieuw! Klik op "Member Map" en zet jezelf op de kaart! Of klik meteen hier! ...beetje naar beneden scrollen.
Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.
Heidensch Drinkgelagh klinkt ook leuk, wat waar en hoe?Wat: Heidensch Drinckgelagh dus: nieuwjaarsborrel van NH
Met behulp van een theedoek, een emmer en wat kokend water heb ik mijn mede even gefilterd!Filteren met een theedoek hebben we ook geprobeerd, maar dat doen we niet meer; het doek is zo grof dat het gewoon troebel blijft.
Ik vraag me altijd af hoe serieus ik mijn alcoholmeetgereedschap moet nemen als hij weer eens tot ver boven de 20 % schiet.Dat komt bekend voor: bij ons komt-ie altijd tot boven de 35%...
geen idee, misschien werd het gist wakker geschud door temperatuurwisseling ofzo? Kent niemand hier een bioloog die alles van gist afweet om dit soort dingen te verklaren? Hier is het namelijk ook wel eens voorgekomen.Dit doet me er aan denken (en komen we weer on-topic): de mede heeft wel de hele tijd in de bijkeuken gestaan, en dan vooral dicht bij het raam. En we hadden een koude winter, dus ik denk dat de mede in het begin veel kou heeft meegekregen.