Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Braadvraat

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6
31
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Druivenmede, Appelmede en Vanillemede
« Gepost op: september 27, 2011, 07:43:51 pm »
In twee weken al klaar met gisten?  :o

32
Zelf mede maken / Re: Traditionele mede
« Gepost op: september 08, 2011, 08:21:01 pm »
Van wat gebruik je niets? Geen enkele kunstmatige toevoeging? Wat stop je er wel in dan, water honing en gist? :P
Wij wel. Smaakt prima, niks wee-igs aan.

Ik lees een post hiervoor: rozijnen in een traditionele mede. Mogen dat ook krenten zijn? Want dat zou nog iets traditioneler zijn.

33
Zelf mede maken / Re: Water
« Gepost op: september 08, 2011, 07:50:18 pm »
Het is mijn ervaring dat gist niet zo blij wordt van te warm water (lees: gaat dood); eerder liet ik het daarom eerst helemaal afkoelen. Nu doen we het zo: 1 helft koken, 1 helft koud. Dat bij elkaar, dan is het handwarm. Misschien nog iets te warm voor de gist, maar dat gaat er wel af als de honing erdoor gaat, én de honing lost op deze manier makkelijker op.

34
Wie is wie? / Re: Gegroet allen!
« Gepost op: mei 10, 2011, 07:16:38 pm »
Pads met mede-poeder?

35
Zelf mede maken / Re: Alcoholpercentage meten
« Gepost op: maart 12, 2011, 12:20:04 pm »
Ik heb zo'n vinometer, maar ik geloof hem niet. Wel als ik het alcoholpercentage van kraanwater test, dat geeft hij keurig op 0 %, maar wanneer ik mijn mede meet schiet het alcoholpercentage vaak al snel helemaal buiten de schaal, zelfs als ik 'm voor de helft met water verdun. En mede met 30 % alcohol of meer gaat er bij mij niet in ... alhoewel   ::) hik!
Hebben wij ook altijd: mede met 45% alcolhol...
Nee, niet echt betrouwbaar, zo'n ding.

36
Vage plannen / Re: Veel mede produceren
« Gepost op: maart 06, 2011, 06:41:20 am »
Maar zelfs al krijg je binnen die twee weken je gewenste alcoholpercentage, heb je dan ook de gewenste smaak?
En nog wat: in die tijd krijg je het nooit helder; klaren neemt toch het meeste tijd in beslag.

Of zou een microfilter daarvoor werken? Iemand daar ervaring mee?

37
Vage plannen / Re: Veel mede produceren
« Gepost op: maart 03, 2011, 08:55:59 pm »
waarom moet het binnen 2 weken klaar zijn?
Wat zij zegt.

38
Muziek / Re: Welke muziek nuttig jij bij je mede?
« Gepost op: januari 26, 2011, 07:02:01 pm »

39
Wie is wie? / Re: Voorstellen maar!
« Gepost op: januari 25, 2011, 08:46:46 pm »
Hier heb je dus je inspiratie vandaag gehaald voor de lekkere mede die jullie tijdens Joel hebben gemaakt. :)
Eh, nee, eigenlijk niet. We waren al bezig met mede maken voordat dit forum bestond.

40
Wie is wie? / Re: Voorstellen maar!
« Gepost op: januari 25, 2011, 08:38:20 pm »
Hee, Elisabeth! Ook hier? :D

41
Proeverijen / Re: Nieuwjaarsproeverij
« Gepost op: januari 25, 2011, 08:28:13 pm »
Ja, was weer gezellig feestje!  8)

42
Zelf mede maken / Re: Methanol (bah....blind, dood)
« Gepost op: januari 13, 2011, 09:38:51 pm »
Volgens mij hoef je daar bij brouwen niet zo bang voor te zijn. Het wordt anders als je gaat destilleren.

43
Proeverijen / Re: Nieuwjaarsproeverij
« Gepost op: januari 11, 2011, 03:19:11 pm »
Ik hoop het, ik zal daar in ieder geval zijn!

44
Proeverijen / Re: Nieuwjaarsproeverij
« Gepost op: januari 10, 2011, 08:21:48 pm »
Braadvraat als ie zijn Drakar zeewaardig gemaakt heeft misschien?
Heb het even nagevraagd aan de tresorier, maar de roeiers zijn iets te duur op het moment.

45
Honingsoorten en -smaken / Re: Druipende Honingraten
« Gepost op: januari 10, 2011, 08:18:34 pm »
In Belgie eten ze waterkonijn, hier proberen wij de muskusrat uit te roeien.
Als  je er maar genoeg eet, raken ze vanzelf uitgeroeid. :P

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6