Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Davids

Pagina's: [1]
1
Zelf mede maken / Nieuwe batch
« Gepost op: augustus 01, 2017, 11:10:08 am »
Dit keer volgens het boekje gewerkt.
2,5 liter water gekookt en daarna de honing opgelost.
1350gr lindehoning
Na afkoelen tot 26 gr.C.
2,8gr Gistvoeding
4gr wijnsteenzuur
Snufje tanninepoeder
Kamertemperatuur 23 gr.C.
De SM die ik meet is 1130g/cm3
5gr Arsegan Wijngist Mede met 3 theelepels suiker in 50mL water (27 gr.C.) opgelost.
Nu afwachten.
Later vul ik aan tot 1 gallon (3,78L).

2
Zelf mede maken / Mijn eerste mede poging
« Gepost op: mei 04, 2017, 09:59:54 am »
Oké,
Nu heb ik 4,5 kg, voor een zoete mede met een wat hoger alcoholpercentage.
Hierbij heb ik "Arsegan wijngist Mede / Honingwijn voor witte honingwijn, droog, medium of zoet. 1 Zakje is voldoende voor 10-20 liter wijn of most (zonder giststarter)." gekocht.
Omdat ik niet te moeilijk wil doen zou dit, met water natuurlijk, mijn mede moeten maken.
Nu begin ik wat twijfels te krijgen, omdat ik op de verpakking van de gist lees dat ik de zuurgraad in de gaten moet houden, i.v.m. een constante gisting. Moet er dan nog meer bij in? Wie neemt mijn onzekerheid weg? #hetmoetlukken!

3
Zelf mede maken / Starterset
« Gepost op: mei 02, 2017, 08:49:39 am »
Hallo allen,
Ik sta op het punt om de starterset te kopen in deze link:

http://www.vanderkooyjubbega.nl/wijnmaken-startpakket-mede-of-honingwijn.html

Ik heb nog geen mede gemaakt,  maar het staat al jaren op mijn lijstje. Iemand tips voor mij?  Welke honing gebruik ik  bijvoorbeeld het best? Heb ik deze set idd in het geheel nodig?  Andere tips of aanbevelingen?

Ik hoor het graag.
Groeten, David.

Pagina's: [1]