Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Avicenna

Pagina's: 1 [2]
16
Honingsoorten en -smaken / Acacia- en Kastanjehoning
« Gepost op: mei 30, 2012, 08:46:43 pm »
Tinus had me al een beetje gewaarschuwd; als je eenmaal begint met het brouwen van mede weet je al snel niet waar je moet ophouden. Mijn eerste bezoek aan 't Bakhuis leverde me al genoeg honing voor zo'n 20 liter mede. De eerste batch van 10 liter staat te rijpen, de 2e batch van zijn honing start ik zeer waarschijnlijk komend weekend op. Daarnaast ben ik afgelopen week in Zuid-Frankrijk geweest en heb bij de lokale imker aldaar 3 kilo kastanjehoning gehaald.

Als beginnende brouwer vraag ik me af hoe goed je het verschil van deze honingen in de mede proeft? Ik ga het uiteindelijk zelf meemaken voor de honing die ik al heb maar ik wil natuurlijk wel weten wat ik kan verwachten en of het de moeite is speciale honingen mee te nemen mocht ik er ergens tegenaan lopen (zo had de imker in la France bijvoorbeeld ook lavendelhoning staan).

17
Moppen en slechte grappen over mede. / Heeeele oude grap
« Gepost op: mei 27, 2012, 09:42:10 pm »
Het is zwart en geel maar toch net niet.
.
.
.
.
.
.
Maya de BIJna.

(of stond ie al ergens?)

18
Wie is wie? / Mede maken, zelfs ik zou dat moeten kunnen
« Gepost op: mei 16, 2012, 06:57:43 am »
Mensen maken mede al duizenden jaren en in die tijd keken ze niet op een centilitertje meer of minder. Hygiƫne was ook niet het niveau van nu. Dit bracht me tot de conclusie dat mede maken toch niet echt moeilijk kan zijn. Dat wilde ik dus aan den lijve ondervinden; ik ga het zelf doen/proberen.

Dus, naar een imker geweest (ook mede brouwer en behoorlijk actief op dit forum zag ik) honing en de rest van de benodigdheden gehaald. Nu staan er 2 batches van 5 liter al lekker te borrelen.

Ik ben benieuwd waar deze hobby me gaat brengen.

 ))J

Pagina's: 1 [2]