Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Avicenna

Pagina's: 1 ... 4 5 [6] 7
76
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijne 1e fles mede
« Gepost op: juli 28, 2012, 10:06:08 am »
Ok BIJ deze dan goedgekeurd door Tinus. Hij heeft net kunnen proeven toen ik toch honing ging halen om mijn lege fles weer te kunnen vullen.

"Een droge mede die waarschijnlijk veel mensen lekker zullen vinden" aldus Tinus

Ik ben helemaal trots!

77
Wie is wie? / Re: Hoi, ik ben Jeroen!
« Gepost op: juli 14, 2012, 11:33:06 am »
Hallo Jeroen! :D

78
Mede (en andere brouwsels) logboek / Mijne 1e fles mede
« Gepost op: juli 14, 2012, 11:32:32 am »
Met trots hier een foto van mijn 1e fles mede!!!

Het zijn iets meer dan 4 flessen uit deze 1e batch. Ik denk dat ik de mede nog wel een tijdje op de fles moet laten staan al ben ik bang dat me dat niet gaat lukken :D

79
Filmpjes / Re: Bi Ba Bumse Biene
« Gepost op: juli 05, 2012, 08:34:04 pm »
G E W E L D I G ! ! !

Hier met z'n tweeën echt krom gelegen van het lachen.

Morgen met een onnozel gezicht eens wat Duitse collega's vragen of ze willen helpen met een vertaling.

80
Honingsoorten en -smaken / Re: Verkiezing lekkerste honing.
« Gepost op: juni 27, 2012, 04:16:08 pm »
Lijkt me erg leuk maar "helaas" zit ik dan waarschijnlijk aan de mede in Noord-Duitsland.

W.O.A.

<^> ))J <^>

81
Zelf mede maken / Re: Boek besteld
« Gepost op: juni 26, 2012, 05:47:09 pm »
Ik heb het boek doorgeworsteld. Het mag hieruit al duidelijk zijn dat het niet een van mijn favoriete boeken is. Een kleine opsomming:
  • Het is een Amerikaanse schrijver. Erg verwarrend met al de gallons, ounces en zelfs liters door elkaar.
  • Het is een Amerikaanse schrijver. Op de een of andere manier kunnen ze daar niet genieten van het brouwen zelf en moet alles meteen in wedstrijd verband tegen elkaar op gaan. Mead wedstrijden en wat voor een trucs er zijn gebruikt om te winnen vind je door het hele boek terug
  • De schrijver lijkt vol van zijn eigen kennis. Hij komt met eindeloze rijtjes met vanalles en nog wat (peren, appel, pruimen soorten, gist soorten, welke winkels hij in de US bezoekt, etc.)

Kortom: Jammer, het had zoveel meer kunnen zijn dan 200 pagina's papier voor 13 recepten.

82
Honingsoorten en -smaken / Re: Acacia- en Kastanjehoning
« Gepost op: juni 22, 2012, 09:39:08 pm »
De mede van Acaciahoning begint goed te smaken nu. De kastanje honing zit een behoorlijk bittere smaak aan. In de huidige staat niet heel erg lekker naar mijn smaak. Zijn er nog tips om de smaak  te verbeteren?

83
Zelf mede maken / Re: Zurige mede
« Gepost op: juni 22, 2012, 09:34:15 pm »
Nadat ik er nog wat honing bij heb gegooid begint het er aardig op te lijken.

Ik denk dat ik gewoon pech had met het allereerste recept van de meest simpele mede. Dat sprak over 2 3/4 kg honing voor 10 l mede.

84
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Konkommer / Mint Mede
« Gepost op: juni 18, 2012, 08:51:05 pm »
Zo!!! Dat is een aardige voorraad mede!

Het ziet erallemaal goed uit. Je hebt iig de kleuren om een stoplicht te maken :P

85
Foto's / Re: Bronze Dagger
« Gepost op: juni 16, 2012, 01:47:37 pm »
Ziet er gaaf uit!

Heb je misschien ook wat foto's of uitleg hoe je het gemaakt hebt?

86
Vage plannen / Re: komkommer mint mede
« Gepost op: juni 13, 2012, 04:56:56 pm »
Dat klinkt wel heel apart. Als je het uitprobeert lezen we hier natuurlijk het resultaat!  ::)

87
Zelf mede maken / Boek besteld
« Gepost op: juni 12, 2012, 08:04:58 pm »
Ik heb zojuist het boek "The Compleet Meadmaker" bij Amazon besteld. Misschien een aardige om op de boekenlijst bij te zetten?

Ik zal een recentie op het forum zetten als ik het gelezen heb.

88
Zelf mede maken / Re: Honing aan de kook?
« Gepost op: juni 12, 2012, 06:42:18 pm »
Leuk om te zien dat anderen deze test ook hebben uitgevoerd en dat dit inderdaad zo werkt.

Heeft iemand een verklaring waarom het klaren een stuk sneller gaat? Ligt dat aan hetgeen je afschuimt, of aan de chemische reacties van de suikers, of ????


89
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Aardbeien mede
« Gepost op: juni 09, 2012, 08:22:17 pm »
Vandaag even bij Tinus langs geweest. Zijn hele Bakhuis rook naar de aardbei. Zag er goed uit!

90
Honingsoorten en -smaken / Re: Natuurkundig vraagje
« Gepost op: juni 07, 2012, 07:51:24 pm »
Ah, duidelijk.

Dank voor de uitleg.

Pagina's: 1 ... 4 5 [6] 7