Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Avicenna

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7
61
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Logboek Agravain's eerste batch
« Gepost op: oktober 08, 2012, 03:37:47 pm »
Of je vult er nu al een paar glazen mee om te 'proeven'. Heb je iig weer ruimte om honing bij te doen.  ))J

62
Zelf mede maken / Re: koffie mede
« Gepost op: oktober 07, 2012, 08:55:15 pm »
Als je bang bent dat de koffie gemalen door je mede zweeft kan je ook bij de 1e heveling alles door een kaasdoek filteren. En als je bang bent dat een kaasdoek te grof is pak je een koffiefilter. Maar dan moet je wel erg veel geduld hebben.  :))

63
Wel vervelend dat ik die uitnodiging heb gemist.  :-(

Maar zo'n 1-mans proeverij is wel gevaarlijk als je het mij vraagt, als het lekker is dan moet die fles op zijn kop.

64
Zelf mede maken / Re: Koolzuur
« Gepost op: oktober 07, 2012, 08:01:30 pm »
Vandaag had ik een soort van zelfde ervaring.

Een nieuwe mede opgestart (lindehoning, ruikt erg lekker!) en weg gezet. Nu ben ik gewend dat na een paar uur de bellen al beginnen te komen maar deze keer gebeurde er na 4 uur nog niks. Mijn redenatie was dat ik de gist te snel in de most gedaan had voor het genoeg was afgekoeld. Dus ik nog maar een giststarter gemaakt en er bij gegooid. Dop er weer op en even geschud om de nieuwe gist te mengen. Vervolgens werd zo'n beetje mijn hele waterslot leeggeblazen door de hoeveelheid koolzuur die ineens vrij kwam.

65
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Kersen Mede
« Gepost op: oktober 07, 2012, 12:15:35 pm »
De kersenmede is al weer een tijdje geleden overgeheveld. De kersensmaak zit er goed aan! Het moet duidelijk nog eens aangezoet worden maar dat komt wel na de 2e overheveling.

66
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: augustus 31, 2012, 07:43:39 pm »
Aanvullen net na de heftigste gisting zou ik zeggen. Hoe minder lucht in de fles, hoe minder zuurstof... Hoe minder zuurstof, hoe beter.

Maar goed, dit is commentaar van een redelijke newbee.

67
Zelf mede maken / Re: Fruitvlieg in waterslot
« Gepost op: augustus 14, 2012, 04:48:35 pm »
Ja, het borrelt nog steeds (ongeveer 2/min). Het vliegje zat er minder dan 24 uur in

Het lijkt er dus op dat ik me niet heel erg veel zorgen hoef te maken.

Bedankt voor de reacties!

68
Zelf mede maken / Re: Zurige mede
« Gepost op: augustus 12, 2012, 09:52:05 pm »
Nou, die zurige mede is dus nog helemaal goed gekomen. De voornaamste reden was dat er aardig meer alcohol in zit dan verwacht: 18%!!   :o

Ik heb dit met een vino-meter op 2 manieren gemeten: 1x gewoon puur, 1x door 1:1 te verdunnen en vervolgens ook nog "ge-ijkt" tegen wijn van 13.5% (gaf minder dan 0.5% afwijking)

Proost!!!  ))J

69
Zelf mede maken / Fruitvlieg in waterslot
« Gepost op: augustus 12, 2012, 09:45:37 pm »
Vanmorgen vond ik een fruitvlieg in het waterslot. Nu weet ik dat een waterslot er is om beestjes e.d. tegen te houden maar werkt dat goed genoeg dat dit geen gevolgen gaat hebben voor mijn mede?  :-\

70
Honingsoorten en -smaken / Re: Verkiezing lekkerste honing.
« Gepost op: augustus 06, 2012, 07:24:11 am »
Dat willen we wel zien natuurlijk. Zijn er foto's van? :D

71
Bijen in beeld / Re: Bijen houden in de stad
« Gepost op: juli 30, 2012, 09:23:12 pm »
Al met al vond ik het zeker een interessante presentatie en lijkt het me de moeite waard om dit soort experimenten/ideeën uit te voeren.

Het is dat ik in een appartement woon en geen toegang tot het dak van de flat kan krijgen, ander zou ik denk ik wel 1 of 2 kastjes proberen neer te zetten.

72
Mede (en andere brouwsels) logboek / Kersen Mede
« Gepost op: juli 30, 2012, 06:14:36 pm »
Na een aantal flessen gewone recht toe recht aan mede opgestart te hebben, leek het me nu wel eens tijd voor wat anders. Iets met vruchten zou toch ook wel moeten lukken. Onderweg naar een BBQ in de Betuwe kwamen we een bordje “kersen” tegen. Dit bordje gevolgd en dat bracht ons bij een teler die ook de kersen los verkoopt. Met 3 kg. kersen huiswaarts, 2 kg. voor de mede en de rest om zo te eten natuurlijk.

Kersen gewassen:



1.5 l. koken water over de kersen gegoten. 2 schepjes Pecto Enzymen er bij. 24h laten staan.

Volgende dag de pitten uit de kersen gehaald om de pitten met de most contact te laten maken voor extra smaak. Kersen en pitten in een 10 l. fles gedaan.
4 l. water gekookt, 2.5 kg. honing toegevoegd. 10 min. op 70C laten staan. Dit toegevoegd aan de kersen. Giststarter gemaakt en toegevoegd op het moment dat most tot 35C was afgekoeld.

Even nog de SM meten:



Plaatje laat ongeveer 1150 zien maar de uiteindelijke S.M. kwam uit op 1100.

En nu maar laten borrelen:


73
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijne 1e fles mede
« Gepost op: juli 30, 2012, 05:34:42 pm »
Hihi.  ;D

Ik heb het inderdaad veranderd in maar dan in "New Bee Medebrouwer".  ))J 

74
Bijen in beeld / Re: Bijen houden in de stad
« Gepost op: juli 30, 2012, 05:29:53 pm »
Volgens deze bioloog hebben bijen inderdaad weinig problemen met in de stad leven.

Bijen in de stad overleven beter in de winter (ja duhhh, lekker warm vergeleken met het platteland :)) ).

Daarnaast produceren ze ook aanzienlijk meer honing. Al heb ik niet begrepen waar dit door komt.

Verder help je de bijen populatie natuurlijk wat in mijn ogen altijd een goede zaak is.

75
Bijen in beeld / Bijen houden in de stad
« Gepost op: juli 29, 2012, 08:53:08 pm »
Een erg interessante presentatie over waarom je bijen moet houden in de stad (Engels)

Noah Wilson-Rich: Every city needs healthy honey bees
http://www.ted.com/talks/noah_wilson_rich_every_city_needs_healthy_honey_bees.html

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7