Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - m.kolsters

Pagina's: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 28
76
Vragen en opmerkingen / Re: De tijd.
« Gepost op: oktober 22, 2016, 10:22:29 am »
Is al jaren zo.

77
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste mede
« Gepost op: oktober 20, 2016, 12:10:31 pm »
Ja Bijker hij heeft de honing gekookt en dat gaat sneller,
maar dan nog kan het mis gaan, deze mede zal zo droog zijn dat je bij elke fles een fles water moet drinken.

78
Wie is wie? / Re: Even voorstellen,
« Gepost op: oktober 20, 2016, 12:02:52 pm »
Ja na al de ellende gaat het goed en mijn huis is bijna af.

79
Vragen en opmerkingen / Re: flessen
« Gepost op: oktober 20, 2016, 12:00:41 pm »
Ik heb toch gezegd ik heb er genoeg, maar je moet er wat voor over hebben.

80
Vragen en opmerkingen / Re: Bijvullen gistfles.
« Gepost op: oktober 20, 2016, 11:58:35 am »
Je kan maar raak gieten , en als het er over gaat moet je zelf poetsen.
Zo als het door Bijker werd geschreven niet bijvullen maar geduld.
Heb ik ook al geschreven , geduld ook met op fles zetten.
 Ik stond er bij en keek er na.

81
Wie is wie? / Re: Even voorstellen,
« Gepost op: oktober 19, 2016, 09:37:54 am »
Dag Marco het is gelukt zie ik na veel bellen weer aan het rollen met de dronken bij.
Gooi hier de vragen maar in de ronden en wie weet geven ze antwoord.
Veel drank genot en, drink met ( je ) maten.

82
Vage plannen / Re: Wat ruim je op.
« Gepost op: oktober 13, 2016, 09:15:27 am »
Ben weer aan het stoken te veel mede die te oud is en niet meer mijn smaak te droog.
Van wegen mijn verhuizing minder plek of ruimte voor al de flessen.
Heb nog veel bijen kasten en ook honing 450 kg. geslingerd.

83
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Melezitosehoningmede
« Gepost op: oktober 13, 2016, 09:06:01 am »
Ja Bijker als je rode mede in deze drink flessen doet worden ze bruin van kleur, het is te reinigen met
P3 ansept 50ml.op 10 liter water van 60 graden gedurende 10 min. De boer gebruikt dit voor melk vaten.

84
Mede (en andere brouwsels) logboek / Rode druiven mede.
« Gepost op: oktober 06, 2016, 01:52:56 pm »
Ik heb van de buur vrouw 90 kg. druiven gekregen als ik de druiven stam zou snoeien.
Dit heeft een resultaat van 90 kg. druiven, ik heb ze schoon gemaakt en gewassen.
Daarna in de gehakt molen door gedraaid en in een 120 liter vat gedaan met pecto - enzyme een emmer kokend water met honing.
Een dag later heb ik gistvoedingszout toe gevoegd en gist.
 Na een week heb ik de druiven af geschept en gekookt voor de kleur en weer gezoet met honing.
Toen dit was afgekoeld heb ik het weer gemengd, en nu maar af wachten. 

85
Workshops en cursussen / Re: Mede flessen
« Gepost op: oktober 06, 2016, 08:37:27 am »
Wie wil ermede mand flessen kopen, heb er teveel.
10 - 20 - 30 - 40- liter
Ook andere materialen heb ik over.

86
Mede-delingen / verhuis bericht
« Gepost op: oktober 05, 2016, 02:39:50 pm »
Na veel werk van mijn nieuw huis heb ik deze bewoonbaar en naar mijn zin.
Ook kan ik nu weer mede en likeur en bier aan het maken.
Ik heb nu weer tijd om hier weer mee te schrijven en te lezen.
Gr. Tinus

87
Zelf mede maken / Re: kersenmede recept gezocht
« Gepost op: juli 25, 2015, 11:42:18 am »
Koop een potje of 4 honing en doe daar de kersen in, laat dit maar een paar dagen staan en warm dit dan op tot 70 gr.
Goed omroeren en dan water toe ( elke pot honing 2- 3 potten water ) voegen als het goed zoet smaakt af laten koelen en een dag later in de fles met gist en voeding zout. Drink ze en elke week proeven of er genoeg honing in zit.

88
Recepten / Frambozen likeur.
« Gepost op: juni 28, 2015, 05:48:27 am »
Heb nu 10 kg. frambozen besteld, maar omdat hij er maar 2- 3 kg per dag kan plukken heb ik hem emmer met 4 kg. honing mee gegeven.
Nu kan hij op zijn gemak plukken en de over schot in de emmer met honing doen , dan kan deze alvast zijn werk doen.
Ik heb wel gevraagd of hij ze dan telkens door de honing wil mengen.
En als ze hier zijn ga ik het op warmen tot 50 gr. en er dan alcohol op gieten.
 Maar zeker niet vergeten om te proeven elke week.   ))J :P :)) :))

89
Vage plannen / Wat ruim je op.
« Gepost op: juni 28, 2015, 05:41:48 am »
Na veel jaren van alles te hebben gemaakt, nu alles proeven en wat niet lekker is gaat in de verdamp ketel.
Moet nu weer frambozen op sterk water zetten 10 kg.
Ook dit is heel lekker maar je moet wel aan frambozen kunnen komen en dat is nu gelukt.
We wachten maar af, likeurtjes is makkelijker op smaak te behouden.

90
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Aardbeien mede
« Gepost op: mei 31, 2015, 10:14:09 am »
De verhouding is altijd het zelfde een honing en twee water of sap van een vrucht.
In deze mede heb ik aardbijen goed opgewarmd en het sap en vruchten in een vat gedaan en dan telkens proeven .
Als de smaak niet naar wens is aan passen, wel veel geduld en goed proeven deze liters wel bij vullen.

Pagina's: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 28