Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - m.kolsters

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28
61
Vragen en opmerkingen / Re: Hevelen.
« Gepost op: november 05, 2016, 02:09:25 pm »
En als er niets mag worden weg gegooid dan overblijfsel in een fles laten bezinken en daarna leeg drinken.
                                               Dat is ook proeven.

62
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: november 05, 2016, 02:07:13 pm »
Ja jongens alles met mede duurt lang, we hebben er weer een paar snellen jongens bij.
Als het boek al niet snel is waarom dan de heihoning mede.
Als je bij honing 10 potjes een potje water toe voegt wordt het zeer goede mede,
en dan er niet meer aan komen voor het gisten rustig wordt of bijna stopt.

Dat is mede volgens het eeuwen lange recept.
Ik heb een boek schrijver, uit de ijs tijd en daarin kennen ze mede op deze manier.

63
Vragen en opmerkingen / Re: Populair forum.
« Gepost op: november 05, 2016, 01:59:07 pm »
Als ze niet inloggen dan blijven ze onbekend, wil niet zeggen dat het geen leden zijn.

64
Vragen en opmerkingen / Re: Hoe lang houdbaar
« Gepost op: november 02, 2016, 12:31:13 pm »
Maak gewoon mede van 16% blijft heel lang goed, meer honing meer %.

65
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: oktober 30, 2016, 02:37:35 pm »
Rode bieten

66
Vragen en opmerkingen / Re: Medeop smaak brengen
« Gepost op: oktober 30, 2016, 02:00:35 pm »
Wij ook, maar drinken met onze maten. 

67
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 30, 2016, 01:57:54 pm »
Geduld is een schone zaak, hou het in de gaten 3 weken meer of minder.
Hoeveel honing heb jij en hoeveel water.

68
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 29, 2016, 01:07:10 pm »
Dat is omdat het uit zichzelf moet gaan gisten,
als de honing is opgelost kan je de drijvende delen hoger op warmen.
Dan komt de smaak van propolis en was en stuifmeel vrij.

69
Vragen en opmerkingen / Re: Medeop smaak brengen
« Gepost op: oktober 29, 2016, 01:03:19 pm »
Zo heb mijn kastanje bier gebrouwen 22 liter, nu aan het afkoken het ruikt al hoppig.
Volgende week walnoten bier.

70
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: oktober 28, 2016, 08:18:35 am »
Mede van heide honing.
Lees goed, als je dat wil maken ben je 4 jaar verder, proeven mag.
Kijk of je heideraat honing wel RAAT roer dit met warm water van 30 graden,
en als het bijna is opgelost afscheppen en in een pan en op warmen tot 70 graden.
Dan laten afkoelen tot de was is gestold was verwijderen en terug in de fles.
Dit alles regelmatig opschudden dat het weer snel gaat gisten  ( bubbelen )
Na een half jaar de ergste gisting voorbij is over hevelen en proeven.
Dan elke maand een keer schudden en proeven tot het niet meer gist,
fles leeg dan heb je teveel geproefd of te weinig gemaakt.
Ik heb 10 kg. raat heide honing op 20 liter water, geen gist of andere toevoegingen

Dit is echte MEDE  en geloof me des pas lekker.

71
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede van stoofperen
« Gepost op: oktober 26, 2016, 03:30:41 pm »
Ook peren geeft een heerlijke mede beter dan appels maar het kan ook samen.

72
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste mede
« Gepost op: oktober 26, 2016, 03:27:11 pm »
Op stoken het is van balsemien honing en deze is niet te drinken, nooit gebruiken voor mede.

73
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: oktober 26, 2016, 03:09:22 pm »
Bekijk het forum ik heb er meerderen op staan.
Ik ben het niet eens dat vruchten niet in mede mogen.
Ik heb meerderen keren de eerste prijs gehaald op de bijen studiedag in Boxtel en met vruchten.

74
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: oktober 26, 2016, 07:03:07 am »
Neem passievruchten of mango of andere zoeten zuid vruchten  en je zal zien hoe lekker dit is.
Of bessen halen op onze eilanden zijn wel wat zuur maar dan meer honing zijn nu vers of in de winkel halen.

75
Vragen en opmerkingen / Re: Bijvullen gistfles.
« Gepost op: oktober 22, 2016, 10:23:55 am »
Gewoon lekker blijven vragen.

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28