Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - m.kolsters

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 28
46
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede nieuwe poging HELP
« Gepost op: november 21, 2016, 08:34:45 am »
Ik gooi er altijd een theelepeltje gist op 5 liter most, wegen kost te veel tijd  ha ha.

47
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede van stoofperen
« Gepost op: november 21, 2016, 08:32:44 am »
En ook het vocht komt er uit door honing

48
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nieuwe batch.
« Gepost op: november 21, 2016, 08:31:02 am »
En als je niet van droog houd dan meer honing en niet zo warm maken.

49
Vragen en opmerkingen / Re: Boek over Mede..
« Gepost op: november 20, 2016, 02:42:46 pm »
Ik zie hier ook stenentijd mede. dat is wel goed om te lezen en dan ook naar de jaar tallen kijken.

Bekijk het logboek.

50
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede nieuwe poging HELP
« Gepost op: november 20, 2016, 02:31:13 pm »
Denk dat ik een ander merk heb maar wel de zelfde gist, is goed.

51
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: november 20, 2016, 02:28:36 pm »
Denk niet dat het uit gegist is, en het zal ook nog wel een tijdje bezinken.
Je kan nu wel proeven, elke avond een fles.
Dan heb je ook wel wat geleerd en een fles kurken en afblijven dat leert.

52
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nieuwe batch.
« Gepost op: november 20, 2016, 02:24:02 pm »
Moet langer koken als het niet mag gisten.
Maar waarom.

53
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede nieuwe poging HELP
« Gepost op: november 20, 2016, 02:22:37 pm »
IS WEL GOED.

54
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede van stoofperen
« Gepost op: november 20, 2016, 02:20:51 pm »
Je bent ook wel zuinig met honing, en als je het goed wil doen eerst de peren in honing leggen een week en dan op warmen tot 60-70 gr. af laten koelen en dan water en honing toevoegen.
Hoe meer honing hoe hoger de alcohol.

55
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede nieuwe poging HELP
« Gepost op: november 20, 2016, 11:50:13 am »
Als je zo begint gaat het niet smaken.
Als je de honing opwarmt tot 70 gr. is het wel goed.
Hoeveel honing in 10 liter.   ( 4kg )
Kultuurgist en voedingenzout.
En geen thee, krijg je een rare geur/ smaak van.
En als je er vruchten bij wil doen dan moet je pecto-enzyme gebruiken.

56
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: november 14, 2016, 08:00:07 am »
Nee laat maar proeven, en een mede meter moet je vol doen en op een stukje glas zetten  of bordje.

57
Vragen en opmerkingen / Re: Mede met cocos
« Gepost op: november 14, 2016, 07:51:12 am »
Als je zo een hekel heb aan kokos ga je dit niet maken, ook zal ik nooit zuurkool.

58
Vragen en opmerkingen / Re: mede van heidehoning
« Gepost op: november 12, 2016, 11:42:03 am »
Als de mede niet meer gist over hevelen en als deze te zoet is water bij vullen.
Maar wees wel zuinig, vul maar een keer meer bij.

59
Vragen en opmerkingen / Re: gember citroen sinasappel mede
« Gepost op: november 07, 2016, 03:10:22 pm »
Als de mede niet helder wil worden dan een banaan prakken en dan koken  met water en afgekoeld er bij gieten.
Je zal zien, maar wel geduld.

60
Vragen en opmerkingen / Re: Hevelen.
« Gepost op: november 07, 2016, 03:06:34 pm »
Het afvullen zonder schuim kan als je de slang tegen de zij kant hout of als je deze op de bodem legt.
Ik heb nooit schuim omdat ik niet afvul of de mede moet uit gegist zijn en dat is als het waterslot gelijk staat.   

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 28