Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - m.kolsters

Pagina's: 1 ... 23 24 [25] 26 27 28
361
Historie / Re: Medemakers in de sagen.
« Gepost op: december 31, 2011, 02:18:26 pm »
Hoezo hooftpijn van mede, dat kan toch niet of je hebt zitten knoeien.
Honing en water gist en voedings zout dat wordt mede en je zal er nooit hooftpijn van krijgen.
Maar van al die bewaarstoffen en toevoegingen krijg je hooftpijn.
Deze geit zal wel goede mede geven, wil hem wel eens proeven.

362
Mede-delingen / Nieuw jaars groet
« Gepost op: december 25, 2011, 02:02:06 pm »
Als de bijen met kerst nog vliegen en stuifmeel halen,
kan het in het nieuwe jaar niet meer stuk voor het mede bestaan.       

Zo kan je blijven genieten van een drank die je zelf maken kan.
Toch moet je blijven hopen dat je niet hoeft te kopen.



Beste wensen voor t nieuwe jaar 2012

363
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste batches
« Gepost op: november 19, 2011, 09:06:40 am »
  Bulls.            De wald mede.
Wald honing is bladluizen poep ( is zoetstof voor bijen ) en is donker van kleur even als paarden bloem en ruikt een beetje na gier ( urine ) zeggen ze in Brabant.
Ook balsemien honing geeft een vieze smaak, en deze word veel gewonnen in de biesbos.
Maar heide honing is heel goed voor mede, en zeer lekker.

364
Nieuws / Re: Nieuwsbericht over honing in de supermarkt
« Gepost op: november 19, 2011, 08:55:39 am »
Als je de kwaliteit van honing wil weten moet je hem in de thee doen, en als de thee dan donker kleurd zit er appelhonig in en deze word gewonnen in china door appels door te draaien en voor de bijen te gooien deze halen er de zoetstof uit en maken er (honing) van.
En als er teveel suiker in vermengt is kan je zien als het van je lepel laat lopen, honing is zeer lang dradig.
Nu kan je drie dingen in een keer uit proberen of het goed is van kwaliteiten ook de geur.

365
Nieuws / Re: Nieuwsbericht over honing in de supermarkt
« Gepost op: november 18, 2011, 02:51:27 pm »
Nee de honing van het zuiden bestaat al lang niet meer(1997)
De honing die je koopt is van Traa Flevopolder, en is gemixt met andere producten.
Echte honing koop je bij de imker.

366
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Kleine stoofperen. (sierboom )
« Gepost op: november 09, 2011, 01:39:08 pm »
Na het mengen met voedings zouten gis zie ik dat de peren een onder soort is van kwee peren,
en wel aan de grote pitten die er in zitten zo zie je maar dat je alles moet leren.
Dus de geur is die van kwee peer, lekker zoet.

367
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Vlierbessen Mede
« Gepost op: november 09, 2011, 10:40:38 am »
Ik vind flierbes te sterk van smaak, en zeker als deze jong is.
Ik heb flierbes van 2007 en deze is wel sterk maar kan het nu beter drinken.
Deze drank is wel gezond maar waar voor dan wel, je moet weten waar het goed voor is of alleen de drank.

368
Mede (en andere brouwsels) logboek / Kleine stoofperen. (sierboom )
« Gepost op: november 08, 2011, 02:47:36 pm »
Mede en wat nog meer, ik ben in het bezit van 2 kleinen stoofperen bomen en deze hebben wel 5 kisten peren.
Niet te eten zo hard, maar na enkele weken worden ze wel zoet, ook heb ik er perenmoes van gemaakt best lekker,
Nu heb ik ze in de hakselaar gedaan en ze in een ton met kokend water honing en bierborstel (om dat ik ook bier maak) en enzyme toe gevoegd voor de smaak er uit te halen.
Na 12 uur mag er de gist in en het voedings zout, en dan maar weer wachten.
Wie heeft er ook mee gegist voor mede.

369
Medesoorten en -smaken / Re: Met de peren
« Gepost op: november 02, 2011, 08:07:37 am »
Kom op een zaterdag, begin op tijd dan is de dag lang.

370
Medesoorten en -smaken / Re: Met de peren
« Gepost op: oktober 31, 2011, 05:51:27 pm »
              Mede-avond in het bakhuis?


Nu is het al weer bij na winter en de mede is nog niet geproeft.
Ook ik denk dat het nooit zal gebeuren, of zijn er vage plannen.

371
Ik heb nu de mede over geheveld in kleineren vaten.
De mede man van Brabant ( imker ) heeft hem geproefd en hem goed gekeurd en een fles mee genomen.
Wat mij ook erg op valt dat mensen die geen mede lussen deze wel lekker vinden.
Ga hem een paar jaar bewaren voor ik ga bottelen, komt het tot rust en kan bezinkken.
Heb ik nog mede voor mijn oude jaren.

372
Proeverijen / Re: Keuring van mede
« Gepost op: oktober 04, 2011, 08:26:51 am »
Ja de beste mede word wel geproeft maar de rest verdwijnd in de aanrecht.
Als je fles leeg is heb je de beste mede, geen keurmeester voor nodig.
Heb ook van deze certifikaten voor mede - was  en honing.

373
Nieuws / Re: Werkzaamheden aan forum en website, en feestvergadering !! (15 okt)
« Gepost op: september 29, 2011, 04:31:13 pm »
Nee ik kom aan, langs komen heb je niets.

374
Nieuws / Re: Werkzaamheden aan forum en website, en feestvergadering !! (15 okt)
« Gepost op: september 28, 2011, 09:08:47 am »
Ik wil hier ook wel een dag aan besteden.

375
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Duindoornbes
« Gepost op: september 08, 2011, 05:31:53 pm »
Dag mede makers hier een klein beeld van wat je maakt van duindoorn.
Mede en likeur en jam, maar na te veel geproefd te hebben van het bessensap,
heb ik ook die nacht 5 maal uit het bed gemoeten om te plassen,
Is deze bes ook vocht afdrijvend of is dit niet bekend.

Pagina's: 1 ... 23 24 [25] 26 27 28