Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - m.kolsters

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 28
16
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: nieuwe poging
« Gepost op: februari 11, 2017, 02:00:39 pm »
Ik denk van wel, hoeveel gist zit er in of zelf gisting.
 En waarom tannine en wijnsteen zuur?

17
Mede-delingen / Is mijn honing beter.
« Gepost op: februari 11, 2017, 12:31:00 pm »
Ik heb op het bijen forum de vraag gesteld of mijn honing de beste is.
Dit omdat de bijen was is vervuild door paraffine en chemicaliƫn.
Paraffine afval van olie en plastics, hiervan komen deeltjes in honing.
Dit geld niet voor imkers die alles zelf maken.
Ik kook de bijen was zelf schoon en giet ze ook weer in wafels, ook gebruik ik geen producten van derde.
Zo kan ik MEDE zelf zuiver en lekker maken maar ook mijn bier en likeur zonder kleur geur en smaak stoffen.

 Ga je MEDE maken zorg dan dat de honing zuiver en netjes is en let op met toevoegingen.

Veel MEDE genot.
 

18
Honingbier / Walnoten bier.
« Gepost op: februari 11, 2017, 12:15:05 pm »
Ook deze als kastanje bier maar wel met gepelde noten.
 Deze is wat zoeter maar ook 10 %.
Zou na een jaar op de fles naar 12- 13 % moeten oplopen.
Dan pas is mijn bier gelukt.

19
Honingbier / Kastanje honing bier.
« Gepost op: februari 11, 2017, 12:10:52 pm »
Mijn eerste kastanje bier is geweldig lekker.
Is gebrouwen in oktober en in november op de fles.
Ik maak een honing drank van kastanjes en laat dit een maand rijpen.
Laat de honing er af lopen en in een pot tot het bier op de fles gaat dan is dit in plaats van suiker.
De kastanjes laat ik mee koken met de mout voor de smaak en de kleur.

20
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: januari 21, 2017, 04:06:15 pm »
Mede is als een vrouw je weet nooit wat ze gaan doen

21
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Citroenen met honing
« Gepost op: januari 13, 2017, 01:20:20 pm »
Dag Mede makers , maar nu met citroenen een LIMONCELLO gemaakt 40%.
Deze is heel goed gelukt de citroen smaak komt zo de fles uit.
Ik heb 50 citroenen met de dun schiller geschild en dit in honing gedaan.
 Toen heb ik de witte schil verwijderd en de citroen gemalen en ook in de honing.
Na een maand heb ik er alcohol met water opgegoten naar smaak.
Wel kijken welke alcohol % je wil hebben, dat kan je berekenen.
Nu jaren later aan het flessen, kan wel een jaar of 10 vooruit.

22
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede van stoofperen
« Gepost op: januari 13, 2017, 01:07:53 pm »
Na een week alles in de fles en laten gisten, wel bij regelmaat schudden,
 en na 2 maande proeven en dat elke maand.

23
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nieuwe batch.
« Gepost op: januari 12, 2017, 12:46:08 pm »
Ja Gerard je begint het jaar goed, hoop dat ik ook uit val heb in de bijen kan ik ook weer op zetten.
Ik heb ze niet in gevoerd in 2016 heb dus zuivere honing met stuifmeel en propolis.
Ook zit er heide honing in om dat ik niet slinger na de linde en staan de bijen nog op de aardbeien en heide.
Je wil niet weten hoe deze smaakt.

24
Toepassingen / Re: Honing bier
« Gepost op: januari 03, 2017, 05:02:16 pm »
Voor het proeven hoef je niet meer te komen, heb ik zelf gedaan met de leermeester.
Het is goed en heeeeel lekker  wel sterk 10%.

25
Vragen en opmerkingen / Re: Medeop smaak brengen
« Gepost op: december 31, 2016, 10:53:56 am »
Alles is te drinken, met bubbels en zonder droog en zoet met veel alcohol  en te veel alcohol.
Welke fles wil je, vandaag in aanbieding gratis.

26
Vragen en opmerkingen / Re: afgevuld
« Gepost op: december 31, 2016, 10:49:24 am »
In Brabant doen ze gember onder een paart zijn staart, houd hij deze mooi omhoog.

27
Mede-delingen / Re: Fijne feest dagen en een goed MEDE jaar
« Gepost op: december 31, 2016, 10:45:42 am »
En elke mede maker mag vandaag een fles mede komen halen, voor het oude jaar uit te drinken.
 Ik heb flessen gevuld staan, ze zijn gratis.
  Prettige jaar wisseling.




                                               EEN MALIGE AAN BIEDING.

28
Zelf mede maken / Re: Wyeast gist en Mede
« Gepost op: december 20, 2016, 08:05:23 am »
Nee Gerard gisten stopt niet zo snel als in de boeken staat, maar kom proeven tot 20 % een mango mede is wel van 2006 en lekker.

De boeken van de Bijker gilde wat kosten ze allemaal min de mede dan.

29
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste Mede Poging.
« Gepost op: december 20, 2016, 07:59:23 am »
Je kan gewoon afspreken kom je spelen............... met drank.

30
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nieuwe batch.
« Gepost op: december 20, 2016, 07:56:39 am »
Ja laat maar gisten , als hij te droog is honing in een beetje warm water en weer bij vullen,
 hou vol de mede maker wint.
Voor een goede mede moet je wel rekenen op 3 jaar en niet te veel over hevelen.
En wat je in de winkel koopt is bocht nie te drinken voor mede makers.

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 28