Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - m.kolsters

Pagina's: 1 2 3 [4] 5
46
http://aardbeienacademie.nl/
Ook zaterdag ben ik op de aardbeien dag in Oirschot met  mede proeven en honing.
Solitaire bijen hotel en vogel voerhuis - vlecht werk.

47
Foto's / mede hoorn drager
« Gepost op: februari 16, 2012, 08:07:08 pm »
Mijn vlecht werk is zo ver, hier een foto.

48
Mede (en andere brouwsels) logboek / Mahonie mede
« Gepost op: februari 05, 2012, 12:14:23 pm »
Om nu niet stil te zitten maar aan mahonie mede begonnen.
Deze bes is wat zuur maar dat kan aan de smaak wel tengoede komen.
De geur is heerlijk, nu ik de bessen  4 dagen in de honing heb liggen is ook de smaak veel beter.
Zal de mede binnen kort op starten als de honing uit zich zelf begint te gisten.

49
Open dagen, tentoonstellingen, musea, rondleidingen enzovoorts. / Bijendag Poeke Be.
« Gepost op: januari 26, 2012, 05:48:07 pm »
OOk dit jaar weer na Poeke,

Zondag 18 maart 2012

Park van Poeke – Aalter vanaf 14 uur

HONDERDEN INSECTVRIENDELIJKE PLANTEN EN STRUIKEN WORDEN GRATIS AAN DE BEZOEKERS AANGEBODEN
GELEIDE PARKWANDELINGEN
Het kasteel is uitzonderlijk toegankelijk voor de bezoekers van 14 tot 18 uur.
Met tientallen workshops, info- en ambachtstanden.
o.a. Infostand van de Aalterse Imkersvereniging "Naar Meer & Beter" met alle info over het houden van bijen, kijkkast met levende bijen, Infostand van het Informmatiecentrum voor bijenteelt Universiteit Gent, De Volkstuin, De Neerschuurhoeve, Astrolaya, Hoeve Mouton, De Zevensprong, Natuurpunt, JNM Poekebeek (Aalter), Kantwerksters, De Vlaamse Bonsai, Bee For 4, De Elf Kruiden, Likeuren (Nederlandse stand), Schilderijen, Stoelen vlechten, Weven, Glasgraveren, Brocant & decoratie, Houtsnijwerk, Gebrandschilderd glas, Pergomano, Textielverharder, Keramiek, Kaartjes, Schoonschrift, Aquarel, Juwelen ontwerpen …
Jeneverbar...... Cafetaria met pannenkoeken…..
Bewegwijzering: E40 uitrit Nr.11 Aalter, pijlen Kasteel van Poeke en/of Plantenruildag volgen.
Een jaarlijkse realisatie van de Kon. Oost-Vlaamse Imkersbond i.s.m. de Oostvlaamse imkersverenigingen en gemeente Aalter.Bieboerke
 

 

50
Mede (en andere brouwsels) logboek / Pulp mede
« Gepost op: januari 18, 2012, 05:15:01 pm »
Om van de noten pulp ( 3-4 kg.) af te komen heb ik het gemengd met honing en een paar weken  (4 ) laten in weken.
Zo om er walnoten pasta van te maken maar dat is te droog van smaak en zie ik er van af.
Maar nu heb ik er een fles mede van aan het opstarten, heb de pulp met honing opgewarmd met water.
Deze vloeistof heb ik in een fles met honing en water af gevuld, en nu maar gisten.
Het ziet er niet uit, als of je melk met een laagje olie in de fles hebt zitten,
maar de smaak!!!!!!!!!!!!!!!!! die is echt noten en nu al heerlijk als dat maar zo blijft.

51
De kwaede dronck / Te veel drank
« Gepost op: januari 10, 2012, 10:31:18 am »
Om mij hier is te uiten, waar bijven de mede makers in het nieuwe jaar.
Te veel gezopen van de mede, te veel mede op voorraad.
Nu je de recepten kent hoeft het niet meer.
Sta je stijf van de stress van het nieuwe jaar.
Of weet je echt niets zinnigs meer te vertellen. ))J ))J /^\ >:D

52
Mede-delingen / Nieuw jaars groet
« Gepost op: december 25, 2011, 02:02:06 pm »
Als de bijen met kerst nog vliegen en stuifmeel halen,
kan het in het nieuwe jaar niet meer stuk voor het mede bestaan.       

Zo kan je blijven genieten van een drank die je zelf maken kan.
Toch moet je blijven hopen dat je niet hoeft te kopen.



Beste wensen voor t nieuwe jaar 2012

53
Mede (en andere brouwsels) logboek / Kleine stoofperen. (sierboom )
« Gepost op: november 08, 2011, 02:47:36 pm »
Mede en wat nog meer, ik ben in het bezit van 2 kleinen stoofperen bomen en deze hebben wel 5 kisten peren.
Niet te eten zo hard, maar na enkele weken worden ze wel zoet, ook heb ik er perenmoes van gemaakt best lekker,
Nu heb ik ze in de hakselaar gedaan en ze in een ton met kokend water honing en bierborstel (om dat ik ook bier maak) en enzyme toe gevoegd voor de smaak er uit te halen.
Na 12 uur mag er de gist in en het voedings zout, en dan maar weer wachten.
Wie heeft er ook mee gegist voor mede.

54
Mede (en andere brouwsels) logboek / Duindoornbes
« Gepost op: september 05, 2011, 05:48:32 pm »
Met mijn kleinkinderen naar  kabouter plop geweest dit weekeind in de Panne.
Heb daar 2 zakken duindoornbes geknipt en ben die nu (maandag ) aan het schoon maken.
Wie heeft er al een keer mede van gemaakt of drank, hoeveel bessen moet je hebben voor 20 l.
En hoe gezond dit is heb ik daar ook gehoord, een bes is het zelfde als 3 sinasappelen.
De smaak is wel het zelfde, en of de vitamine C zo veel hoger zijn weet ik niet.
Ik maak er wel mede van, maar is er nog een goede tip die mij van pas komt. :))

55
In het voorjaar heb ik veel ramen met honing???? suiker en stuifmeel van de bijen weg genomen .
Deze heb ik omgesmolten en het eten opgevangen in een grote ketel , de was verwijderd.
Nu heb ik de emmers met het overgebleven goedje in een groot vat gedaan, er gist bij gedaan en voedigszout.
Het gist als de beste en is nog lekker zoet ook, wat gaat dit worden.
In eerst dacht ik het terug te voeren aan de bijen, maar nu denk ik dat ik het ga drinken.
Over 2 maanden moet het al goed smaken, september wordt de maand denk ik.

56
Mede (en andere brouwsels) logboek / Citroenen met honing
« Gepost op: juni 19, 2011, 11:32:37 am »
Om mede te maken met citroenen is geen kunst het is heerlijk van smaak fris en toch zoet.
Ik heb een boom met citroenen in de thuin en die pluk ik ongeveer rijp( het groen er af)
deze meng ik met honing, laat ze een paar dagen staan doe er water bij en voedings zout en gist.
Na 3 maanden een heerlijke drank.

57
Mede (en andere brouwsels) logboek / Groene noten met honing en alcohol.
« Gepost op: juni 19, 2011, 11:27:08 am »
Mijn appel mede was goed 18% nu ik toch genoeg heb wil ik ook wel wat stoken .
Verse noten nu plukken en in de alcohol 40 % leggen ik heb ze in parten gesneden.
Na verloop van tijd ga ik er honing bij mengen, maar eerst laten trekken.
Na tien minutten was de drank al geel van kleur en had een fijne smaak, dus nu geduld.
Ik zal het verloop en de smaak hier steeds weer op zetten.

58
Nieuws / Etiketten zelf maken of weg halen
« Gepost op: februari 18, 2011, 12:29:49 pm »
Nu zie ik op het forum de mooie Isilme met haar mooie embleem,
deze is heel mooi voor op de fles met mede.
Heb je deze zelf gemaakt, dan stel ik voor om je te benoemen  tot etiketten  maakster  voor de MEDE makers.
Mag ik deze van je hebben voor op een fles mede, 2 stuks een fles voor de maakster en een voor de mede maaker.

59
Ook ik ben in Poeke.
Ik sta er met een stand van korfvlechten nieuwe demonstratie kasten en mede om te proeven.
Ook vind ik deze dag altijd heel gezellig, we komen er al 4 jaar voor planten, nu wil ik wat terug doen voor deze vereniging.
Dan blijft het leuk  ;)

60
Historie / Onze eerste Mede
« Gepost op: februari 05, 2011, 01:05:12 pm »

Mede waar komt het woord vandaan, godelijke drank, eerste drank voor de mensheid.
Als de honing te veel vocht (25%) bevat gaat deze gisten, dan heb je natuurgist.
Je mag daar ook wel meer water aan toevoegen om deze drank niet te zoet te maken maar het hoeft niet.
Zo werden de mensen lang voor christus al dronken.
Gingen honing weghalen uit de holle bomen,werd in een zak gedaan en na 3 maanden ging dit gisten,en zo werden onze voorvaderen zat :-[
Ik schrijf dit omdat ik op het forum de vraag heb gelezen of  het nog wel kan gisten als er teveel honing in zit,
                                                                                 ;D het antwoord is ja :-[

Pagina's: 1 2 3 [4] 5