Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - m.kolsters

Pagina's: 1 [2] 3 4 5
16
Recepten / Boomtomaat
« Gepost op: maart 20, 2015, 10:39:00 am »
Boomtomaat, ik heb gisteren de boomtomaat mede af geheveld en in flessen gedaan  6 stuks  ( Is lang niet genoeg )
Op elke liter een boomtomaat deze fijn gesneden en in honing gedaan,
dat een paar weken laten staan en dan warm water toevoegen en gist met voedingen zout.
Deze fles van 5 liter heb ik 7 jaar laten staan en telkens geproefd, te lekker om veel te proeven.
Ook zijn er heel weinig mede proevers die deze hebben mogen proeven om dat de fles te klein en te lekker was.

Wat voor mij geweldig is laat je een ander niet proeven.

17
Recepten / Echte mede.
« Gepost op: maart 16, 2015, 07:22:23 pm »
Echte mede, om echte mede te maken heb je alleen maar raten nodig die gevuld zijn met honing stuifmeel was en propolis.
Deze raten doe je in een ketel met wat water en laat het smelten ongeveer 60 gr.
Laat het geheel afkoelen  24 uur  dan de was met alles er aan in een andere ketel met de stuifmeel proppen ( met zeef er uit scheppen )
Dit koken met 2 keer de aantal liters die je nog over hebt in de eerste ketel.
Na het koken filteren en dan bij elkaar gieten en rustig laten staan 12 uur.
De dag later gist en voeding zout toe voegen en geduld hebben 3 maanden en dan proeven.
Is de smaak goed, dan elke maand proeven en als het niet zoet genoeg is honing bij voegen.
Maak wel genoeg anders ben je zo uit geproefd.

18
Medesoorten en -smaken / Thèj mede.
« Gepost op: februari 20, 2015, 03:41:16 pm »
 Als je Thèj wil hebben of wel een Afrikaanse mede dan moet je hop bellen hebben.
In je omgeving staan wel ergens hop planten en met een beetje geluk mag je er wel een tas plukken.
Doe deze in een fles met water en honing en wat spelt laat dit een half jaar gisten en proef.
Het is een smaak apart ik heb deze mede al 10 jaar en nog heerlijk.

19
Mede (en andere brouwsels) logboek / Mispel drank
« Gepost op: november 23, 2014, 10:43:52 am »
Ik ben nu aan het kijken wat mispels doen op alcohol.
 ( het spreek woord is zo rot als een mispel en dat zijn ze nu. )
Nu heb ik 10 liter alc. 50 % en een halve emmer mispels in een kan gedaan en nu maar schudden en afwachten.
Wat gaat het worden , wie heeft het nog meer geprobeerd laat het mij maar lezen.
Is dit te drinken heeft wel een droge smaak de rotte mispel.

20
Mede (en andere brouwsels) logboek / Pruimen mede
« Gepost op: augustus 08, 2014, 02:05:41 pm »
 Omdat ik de pruimen niet op kan maar mede van gaan maken.
Het ruikt heerlijk en als de smaak ook goed is zal ik wel weer kunnen drinken.
Heb de pruimen licht gekookt, af laten koelen  dan pectine toegevoegd  en de dag later de gist en voedings zout.
Nu nog honing als ik weet hoeveel ik heb, voor elke 3 liter vocht een liter honing.

21
Open dagen, tentoonstellingen, musea, rondleidingen enzovoorts. / Een dag Oirschot.
« Gepost op: februari 13, 2014, 12:21:16 pm »
Heb nu voor de derde keer een bus vol Belgen die op bezoek komen.
Ik wil ook wel een mede forum een dag regelen met slapen en drank en bezienswaardig heden in Oirschot.
Te beginnen bij de oude watermolen de vis kwekerij en eten de oude brouwerij en de mede proeverij met honing.
En als afsluiter een lal avond.

22
Medesoorten en -smaken / Lamsoor mede
« Gepost op: februari 13, 2014, 12:13:39 pm »
Dag Japie bie nu moet je maar beginnen met lamsoor mede.
Voor velen niet bekend maar wel heel speciaal van smaak.
Aan jou de eer, wil hem wel proeven en dan in twee soorten met gist en zonder.

23
Foto's / Moet weer wat meer zijn.
« Gepost op: januari 12, 2014, 02:13:13 pm »
Op het forum slapen er te veel, moet weer voorbij zijn nu het lente wordt.
Hier wat foto's voor meer zin.
Eerste foto's zijn mede dan bier in krat en de laatste is in flessen rek nog VOL.

24
Nieuws / Hoe drink je de mede en waar in.
« Gepost op: januari 12, 2014, 01:34:08 pm »
Om mede te drinken hebben de Germanen een koe hoorn.
Heb er nu veel 50 st. uit gekookt in bijen was, dan zijn ze heel mooi zuiver.
Het probleem hier in is dat je bijen was moet hebben.
Maar wie wil er hebben , kan alles regelen.
De prijs weet ik niet, maar dat is alleen vragen.

25
Mede (en andere brouwsels) logboek / Mango mede
« Gepost op: december 28, 2013, 02:28:36 pm »
Mango mede heb 15 mango's gekocht en deze zonder schil in alcohol gedaan en laten trekken voor de smaak. ( 10 liter )
Dan ga ik het na drie maanden met honing zoeten en er een mede van 15% alcohol mee maken.
De honing verwarm ik tot 50 graden en meng ik met water tot het alcohol % goed is, even rekenen.
Je zal wel horen of ik het lekker vindt.
Mijn eerste drank voor 2014, maar die van 2006 heb ik ook nog en zo tot nu.
Als je komt proeven kan je hier 8 glazen proeven.
Zet het jaar goed in en proef met je MATEN.

26
Mede-delingen / Een fijn nieuwjaar 2014
« Gepost op: december 28, 2013, 10:01:39 am »
Aan allen wijn  en mede makers een heel fijn nieuwjaar en veel drankgenot en gezondheid.
Ook moeten we gaan denken aan meer forum schrijf genot, het is er niet zoveel geweest dit jaar.
Dus begin ik nu met deze wens voor elk van ons forum.

27
Mede (en andere brouwsels) logboek / Taxus bes en mede.
« Gepost op: oktober 19, 2013, 01:22:57 pm »
Wat denken de brouwers over taxus bes en mede.
Wie o' wie heeft dit al gemaakt ??

28
Vage plannen / Wat ga je stoken.
« Gepost op: september 08, 2013, 07:31:13 pm »
De bijen zijn in gewinterd en nu maar weer bier gaan koken.
Of een likeur, de mede staat al te pruttelen.
Nu even een fruitbier maken en een vruchten bier dan een propolis bier.
En wie heeft er zin in werken met mij en mijn dranken en proeven.

29
Mede (en andere brouwsels) logboek / Bramen zijn rijp.
« Gepost op: augustus 26, 2013, 02:28:02 pm »
Bramen zijn rijp nu gaan plukken, heb al weer 5 liter bramen gekookt.
Kan nu de volgende gaan plukken.
Dan nog vlierbes er bij en vogelkers, zal best lekker worden denk ik.

30
Mede (en andere brouwsels) logboek / Appelbes mede
« Gepost op: augustus 18, 2013, 07:59:08 am »
Je moet nu appelbessen gaan plukken.
Dan krijg je een MEDE.
Voor de mede makers die een bos willen nu snel de gemeente gaat alles rooien en ik mag ze ook rooien.

Pagina's: 1 [2] 3 4 5