Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - m.kolsters

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1
Mede-delingen / Wie wil nog mede flessen kopen
« Gepost op: maart 01, 2018, 02:29:46 pm »
IK heb nog mede flessen te koop 10-20-25-30=40= 50- liter
Ook heb ik nog vaten 2 x 60 en een van 120 liter als nieuw.
Alles tegen een mooi prijsje.

2
Honingbier / Een gewoon bier
« Gepost op: maart 03, 2017, 03:50:38 pm »
Ik ga morgen een gewoon bier maken van 7 % en dan 40 liter.
Kan ik er de hele zomer weer tegen.

3
Mede-delingen / Wat ben je nu aan het doen
« Gepost op: februari 21, 2017, 03:46:41 pm »
IK heb een heerlijke mede gemaakt van rode druiven.
En die ben ik nu aan het proeven, en wat is deze lekker.
Wil je het niet geloven kom maar proeven.

4
Nieuws / Nieuwe naam en labels.
« Gepost op: februari 18, 2017, 03:20:33 pm »
Alles weer in een nieuw jasje.

5
Mede-delingen / Is mijn honing beter.
« Gepost op: februari 11, 2017, 12:31:00 pm »
Ik heb op het bijen forum de vraag gesteld of mijn honing de beste is.
Dit omdat de bijen was is vervuild door paraffine en chemicaliƫn.
Paraffine afval van olie en plastics, hiervan komen deeltjes in honing.
Dit geld niet voor imkers die alles zelf maken.
Ik kook de bijen was zelf schoon en giet ze ook weer in wafels, ook gebruik ik geen producten van derde.
Zo kan ik MEDE zelf zuiver en lekker maken maar ook mijn bier en likeur zonder kleur geur en smaak stoffen.

 Ga je MEDE maken zorg dan dat de honing zuiver en netjes is en let op met toevoegingen.

Veel MEDE genot.
 

6
Honingbier / Walnoten bier.
« Gepost op: februari 11, 2017, 12:15:05 pm »
Ook deze als kastanje bier maar wel met gepelde noten.
 Deze is wat zoeter maar ook 10 %.
Zou na een jaar op de fles naar 12- 13 % moeten oplopen.
Dan pas is mijn bier gelukt.

7
Honingbier / Kastanje honing bier.
« Gepost op: februari 11, 2017, 12:10:52 pm »
Mijn eerste kastanje bier is geweldig lekker.
Is gebrouwen in oktober en in november op de fles.
Ik maak een honing drank van kastanjes en laat dit een maand rijpen.
Laat de honing er af lopen en in een pot tot het bier op de fles gaat dan is dit in plaats van suiker.
De kastanjes laat ik mee koken met de mout voor de smaak en de kleur.

8
Mede-delingen / Berichten.
« Gepost op: december 19, 2016, 09:14:23 am »
Voor de nieuwe mede makers en imkers wil ik wel zeggen dat ik niet op het bijen forum van NBV
 recepten weg geef of uit leg geef, te veel mensen die alleen met boeken werken.

9
Mede-delingen / Fijne feest dagen en een goed MEDE jaar
« Gepost op: december 19, 2016, 08:56:33 am »
Dag Brouwers van af Middelbeers een heel gezond  nieuw jaar en veel mede genot.

10
Mede (en andere brouwsels) logboek / Rode druiven mede.
« Gepost op: oktober 06, 2016, 01:52:56 pm »
Ik heb van de buur vrouw 90 kg. druiven gekregen als ik de druiven stam zou snoeien.
Dit heeft een resultaat van 90 kg. druiven, ik heb ze schoon gemaakt en gewassen.
Daarna in de gehakt molen door gedraaid en in een 120 liter vat gedaan met pecto - enzyme een emmer kokend water met honing.
Een dag later heb ik gistvoedingszout toe gevoegd en gist.
 Na een week heb ik de druiven af geschept en gekookt voor de kleur en weer gezoet met honing.
Toen dit was afgekoeld heb ik het weer gemengd, en nu maar af wachten. 

11
Workshops en cursussen / Re: Mede flessen
« Gepost op: oktober 06, 2016, 08:37:27 am »
Wie wil ermede mand flessen kopen, heb er teveel.
10 - 20 - 30 - 40- liter
Ook andere materialen heb ik over.

12
Mede-delingen / verhuis bericht
« Gepost op: oktober 05, 2016, 02:39:50 pm »
Na veel werk van mijn nieuw huis heb ik deze bewoonbaar en naar mijn zin.
Ook kan ik nu weer mede en likeur en bier aan het maken.
Ik heb nu weer tijd om hier weer mee te schrijven en te lezen.
Gr. Tinus

13
Recepten / Frambozen likeur.
« Gepost op: juni 28, 2015, 05:48:27 am »
Heb nu 10 kg. frambozen besteld, maar omdat hij er maar 2- 3 kg per dag kan plukken heb ik hem emmer met 4 kg. honing mee gegeven.
Nu kan hij op zijn gemak plukken en de over schot in de emmer met honing doen , dan kan deze alvast zijn werk doen.
Ik heb wel gevraagd of hij ze dan telkens door de honing wil mengen.
En als ze hier zijn ga ik het op warmen tot 50 gr. en er dan alcohol op gieten.
 Maar zeker niet vergeten om te proeven elke week.   ))J :P :)) :))

14
Vage plannen / Wat ruim je op.
« Gepost op: juni 28, 2015, 05:41:48 am »
Na veel jaren van alles te hebben gemaakt, nu alles proeven en wat niet lekker is gaat in de verdamp ketel.
Moet nu weer frambozen op sterk water zetten 10 kg.
Ook dit is heel lekker maar je moet wel aan frambozen kunnen komen en dat is nu gelukt.
We wachten maar af, likeurtjes is makkelijker op smaak te behouden.

15
Recepten / Limoncello.
« Gepost op: maart 25, 2015, 03:54:38 pm »
Even snel limocello maken van daag, heb 30 citroenen van mijn boompje geknipt gewassen en door de gehakt molen gedraaid.
Honing toegevoegd en water en een nacht laten trekken.
Heb er nu 60% alcohol opgegoten en heb nu 10 liter.
Laat maar staan, er komt een dag dat ik ga proeven met vrienden.

Pagina's: [1] 2 3 ... 5