Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Pieter-Jan

Pagina's: [1]
1
Zelf mede maken / Bedorven mede
« Gepost op: juli 17, 2016, 10:53:38 am »
Dag allemaal,

Na een paar jaar wijn en mede maken, merk ik dat wijn (bijna) altijd lukt en mede bijna altijd mislukt. Wat vaak voorkomt: na ca. 1 maand een lucht van braaksel (zurig) en geen smaak in de most.

Soms gaat het goed (bv. mede met citroen lukt tot nu toe *klop* *klop* altijd), maar door de bank genomen is het roulette.

Is iemand hier bekend mee?
Alvast bedankt!

2
Mede (en andere brouwsels) logboek / Veganistische "mede"
« Gepost op: juli 09, 2014, 01:26:48 pm »
Voor een paar vrienden wil ik een veganistische mede maken (contradictio in adjecto, ik weet het.)

Heeft iemand hier ervaring mee?

De 1e poging heet "Deniece's Delight" en naast dat er geen honing in zit, moet hij smaken zoals de band Corvus Corax klinkt.

1 juli

Giststarter:
  2 x 1,5 [l] Appelsientje zwarte bessensap
  300 [g] suiker
  1 tl gistvoedingszout
  1 pakje Arsegan mede gist (gebruik ik normaal nooit)

Later toe te voegen:
2 x 500 [g] = 2 x 360 [ml] Agarvesiroop van Eko plaza

3
Feesten en festivals / Keltfest & Castlefest 2014
« Gepost op: mei 28, 2014, 08:19:38 am »
Het wordt een beetje kort dag, maar zijn er mensen die dit jaar (en dit schrijf ik in 2014) naar Keltfest of Castlefest gaan en die zin hebben om mede te komen proeven?

Castlefest ga ik 3 dagen heen en neem altijd mede & wijn mee.

Helaas zal de BzG (zie Topic "Bijen zonder grenzen") niet te bewonderen zijn. Als er mensen met eigen creaties zijn houd ik mezelf aanbevolen!

Hopelijk tot dan!

4
Vage plannen / Iemand ervaring met saffraan?
« Gepost op: mei 23, 2014, 12:55:45 pm »
Om mede een "oosterse tint" mee te geven wilde ik vijgen gebruiken en een paar draadjes saffraan toevoegen.

Heeft iemand hier ervaring mee?
(Qua hoeveelheid, inwerktijd en resultaat.)

Grt.
P-J

5
Ik heb ergens op het web gelezen dat je wijn kunt maken uit cola. Op zich best logisch, omdat zuur en suiker belangrijke voorwaarden voor wijn zijn.

Omdat er op dit forum nog niets van te vinden is: deze "Bijen zonder grenzen" mede, op basis van cola (met een vanillestokje als backup.)

21 mei

Giststarter
  350 [ml]  water
  100 [g]   suiker
  10 [g]     gistvoedingszout
  50 [ml]   citroensap
  7 [g]       Bioferm blanc gist

22 mei

(Giststarter staat te feesten.)

Alles in een emmer met
  2,5 [kg]   Honing
  2 [l]         Coca-cola

Aangevuld met kraanwater tot ca. 7 [l] most.
Schatting alc. = 15 %

gemeten pH = 3

Overhevelen & proeven na 20 aug

6
Wie is wie? / Ik ben Pieter-Jan
« Gepost op: mei 20, 2014, 01:46:32 pm »
Dag allemaal,

Sinds een klein jaar maak ik mede, en gebruik dit forum al voor tips (veel medes hebben de neiging te mislukken) en vind het tijd geworden mezelf keurig aan te melden.

Wijngoeroe Tom heeft mij ooit aangestoken (zie Topic "Ik ben Tom") en we zijn vaak te vinden op folk-festivals.

Zelf houd ik van zware mede (3,5 tot 4 [kg] honing per 10 [l] met Braumeister's Maxiferma) en geef wijnen graag namen, naar gelang hun smaak en het % (zo is er "Kjerse mede", "Bees in kilts" (naar Rapalje) en "Pearl Jam-mede".)

Pagina's: [1]