Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Aegir

Pagina's: [1]
1
Zelf mede maken / Fruitmede, fruit kwantiteit/verhouding
« Gepost op: maart 10, 2011, 12:41:43 pm »
Ik zit verveeld met mijn mede met bessen. Op zo'n 5 liter mede, waar na de nodige heveling(en) nog eens een halve liter water aan toegevoegd zal worden, heb ik zo'n 500 gram geplette verse bessen toegevoegd. (Dus die zit in die 5 liter mede al)

Nu vroeg ik mij af:
  • Hoeveel gram fruit per liter mede, moet je gebruiken om de smaak eraan te geven? Of tussen welke waarden laat ik dit best variëren?
  • Houden jullie nu veel rekening met de suikers in het fruit, om het zoetheidsgehalte te bepalen?
  • Ik vries mijn fruit altijd 1 dag in, en 'pasteuriseer' het nadien ook nog eens op het eind van mijn water-honingmengsel in de pot. Zodoende moet ik geen pecto-enzymen toevoegen. Maar beschadig ik hierbij kleur en smaakstoffen ???
  • Wilde gisten aanwezig in het fruit... zijn deze een gevaar? Zo ja, 'vernietig' ik deze bij bovenstaand procédé ?

Ik heb nu mijn flesje staan, dat aardig wat koolzuur produceert, dus dat ziet er goed uit. Maar ik vraag me dus af, of ik geen teleurstelling tegemoet ga of een mede aan het maken ben met een ver te zoeken toets van het fruit dat ik heb gebruikt.

Pagina's: [1]