Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - denba00991

Pagina's: [1]
1
Mede (en andere brouwsels) logboek / Absinth
« Gepost op: oktober 17, 2015, 03:21:23 pm »
Een hele goede avond mede mede makers.

Gister weer 10 flessen met mede gevuld en in de kelder gezet.
Nou ben ik altijd in voor een leuk experimentje en zag mijn oude fles absinth staan en heb deze voor een deel aan mijn zoete mede toegevoegd.
Het is een aanrader als je van anijs houdt je krijgt een hele aparte honingzoete absinth. ;D
Plus door het alcohol percentage van de absinth gaat ook je mede omhoog.

2
Zelf mede maken / Verhitten ja of nee
« Gepost op: april 15, 2014, 12:33:03 pm »
Moet je de honing nou eigenlijk verhitten of is soepel maken alleen genoeg zodat het door de trechter kan.
Want ik wil 30 liter mede maken en om alles te verhitten gaat effe duren nou is dat t probleem niet. maar ben hier nooit echt uitgekomen of het moet ja of nee. :o
Want wat ik ook heb begrepen is dat als je een gist starter maakt deze ook de bacteriën dood inplaats van t te verhitten???

3
Honingsoorten en -smaken / Honing kopen
« Gepost op: april 13, 2014, 04:15:03 pm »
Even een vraag  want ik ben nu al een tijdje opzoek naar verschillende honingen en wil grotere batches mede maken maar meer mede is meer honing :)
En 10 kilo honing is niet bepaald makkelijk te krijgen in de buurtsuper
Nu is mijn vraag hoe komen jullie aan kwalitatief niet te dure honing.
 ;D ;D ;D

4
Vragen en opmerkingen / Preuvenement
« Gepost op: september 09, 2013, 01:05:15 pm »
Hey baldadige bij ik heb over een paar maanden heb ik een preuvenement op mijn school.
Hier ga ik het met mijn kraam over mede houden.
Dan moet ik wat flessen meenemen en wat over de geschiedenis vertellen en hoe t word gemaakt enz.
Hiermee ook de hoop dat t wat bekender word.
Is het geen probleem als ik jou site/forum een beetje promoot.
Ik stel deze vraag omdat school wil dat ik overal toestemming voor vraag en dit ook kan bewijzen.

5
Zelf mede maken / Bananen mede
« Gepost op: september 08, 2013, 07:38:30 am »
Heeft er iemand toevalig ervaring met bananen mede.
Ik zou t willen gaan proberen met mijn volgende batch want de combinatie honing banaan is (in gerechten) altijd een goede combi kwa smaak dus als er iemand tips heeft hoor ik t graag.
  :≈

6
Mede (en andere brouwsels) logboek / Eerste mede's
« Gepost op: augustus 26, 2013, 09:57:29 am »
Zoals beloofd heb ik even tijd gevonden om een verslagje te schrijven over mijn 1e twee mede's.
Mijn eerste mede heb ik de 12e opgestart en dit is een 15 liter batch.
Hier voor heb ik 4,8 kilo honing gebruikt en aangevuld met water tot 15 liter.
Ik heb gewone witte wijn gist gebruikt van de brouwmarkt en naar mijn zin werkt die goed dus voorlopig blijf ik daar eventjes mee aan de gang want mijn 2e batch van 5 liter heb ik de 19e opgestart deze was 5 liter met vanille en Dees staat nu ook lekker te bloepen.

Foto's komen nog en ik houd jullie op de hoogte van t proces ))J

7
Wie is wie? / Groeten uit Lekkerkerk
« Gepost op: augustus 18, 2013, 08:33:19 pm »
Hallo ik ben Danny.
Ik ben 17 jaar en doe mijn 2e opleiding als zelfstandig werkend kok.
Ik ben sinds kort in aanraking met mede gekomen door school tijdens een wijnproeverij en dat de docent iets speciaals had mee genomen omdat niemand wist wat mede was.
Achteraf bleek iedereen het ook geweldig te vinden.
Ook heb ik sinds vorige week mijn eerste batch opgestart een gewone mede en ga deze week starten aan een nieuwe met vanille.
Ook heb ik mijn vader met het mede virus geïnfecteerd sinds ik het hem heb laten proeven dus dat belooft nog wat te worden. ;D

Pagina's: [1]