316
Toepassingen / Re: Honing oogsten
« Gepost op: februari 15, 2011, 12:20:50 pm »
De ramen uit de kasten worden direct apart gezet in een afgesloten kast of bak.
Dat voorkomt dat zoekende bijen direct op de ramen afkomen.
Wanneer alle ramen uit de kasten zijn gehaald worden die naar de slingerruimte gebracht.
De ruimte waar de honing verwerkt moet worden moet een schone ruimte zijn.
Eigenlijk moet deze aan HACCP eisen voldoen maar dat is erg moeilijk.
In ieder geval een schone ruimte waar de benodigde gereedschappen reeds schoon gereed staan.
Om te oogsten zijn de volgende spullen nodig.
- ontzegelbak,
- ontzegelvork,
- honingemmer,
- honingslinger,
- kolbtoestel,
- een zeef, het beste is een puntzeef,
- een vochtige doek om indien nodig de handen af te kunnen vegen.
Foto 1 Ontzegelbak
Foto 2 Honingslinger
Dat voorkomt dat zoekende bijen direct op de ramen afkomen.
Wanneer alle ramen uit de kasten zijn gehaald worden die naar de slingerruimte gebracht.
De ruimte waar de honing verwerkt moet worden moet een schone ruimte zijn.
Eigenlijk moet deze aan HACCP eisen voldoen maar dat is erg moeilijk.
In ieder geval een schone ruimte waar de benodigde gereedschappen reeds schoon gereed staan.
Om te oogsten zijn de volgende spullen nodig.
- ontzegelbak,
- ontzegelvork,
- honingemmer,
- honingslinger,
- kolbtoestel,
- een zeef, het beste is een puntzeef,
- een vochtige doek om indien nodig de handen af te kunnen vegen.
Foto 1 Ontzegelbak
Foto 2 Honingslinger