Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Big Daddy Bee

Pagina's: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18
76
Zelf mede maken / Re: Koolzuur
« Gepost op: september 07, 2012, 10:37:58 pm »
Jaja, probeer dan maar eens met 2 kratten met 12 flessen mede achterin de auto, buiten 30 graden, in de auto ietsje meer, van Tilburg naar eindhoven te rijden. Met mede die te vroeg gebotteld is.

Ik kan je verzekeren dat je erg voorzichtig over drempels gaat. Echt om de 10 minuten knalde er een kurk af, lekkere plakzooi in de auto, daarna zsm al die flessen in de koelkast en opdrinken ;)


Maar wat betreft die mede: die was dus letterlijk nog aan het gisten, na een poosje in de koelkast had het een onverwacht lekker champagne-mede effect, lekker koel met warm weer, en een nog lekker ongecompliceerd smaakje eraan, perfect zomerdrankje.

Als er zoals anderen in deze draad ook zeggen geen gisting meer is, maar nog wel koolzuur in de vloeistof, dan gaat deze er inderdaad deels uit met acties als overhevelen enzo, an anders ach, dan heb je een beetje fizzy mede, niks mis mee als je het mij vraagt.

77
Foto's van evenementen / Re: de nieuwjaarsproeverij/ borrel!
« Gepost op: september 07, 2012, 10:29:03 pm »
Ja, om toch nog maar even terug te komen op deze foto's, die met dat lege glas bovenaan hier, die is wat mij betreft toch wel ongeveer het meest typerend voor de avond. Lege flessen waren er ook heel veel  ::)

Eigenlijk, was het niet professioneel. BIj een proeverij hoor je toch steeds de slok weer uit te spugen? Volgens mij deed niemand dat  ;)

78
Proeverijen / Re: proeverij
« Gepost op: september 07, 2012, 10:18:25 pm »
Ja goed punt!

Tinus, is er bij jou bij het dorp ergens een camping of pleisterplaats waar enthousiaste proevers na het proeven veilig zouden kunnen overnachten?

79
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Logboek Agravain's eerste batch
« Gepost op: september 07, 2012, 06:36:43 pm »
Konden jullie het geduld op brengen om je eerste mede 12 maanden te laten staan?

Ligt eraan, hoe je de mede maakt, sommige recepten gisten snel, worden niet troebel en hoeven niet lang te bezinken, en dan... klaar! :) Weinig verdere redenen om hem 12 maanden te laten staan...  ))J

1 van de eerste keren dat ik mede maakte was zo, 25 liter gebotteld na 3 maanden, ka-ching  8)  Het was alleen veel sneller op dan dat de volgende fles weer klaar was   :(

80
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: mijn eerste try out mede
« Gepost op: september 07, 2012, 01:28:38 am »
Hai,

Ja, als het nog aan het gisten is, zeker als je een laagje pulp boven op je mede hebt en je gebruikt een fles: laat genoeg ruimte!

Waarom?

- die lucht maakt niet zoveel uit, een tijdje gisten en er zit echt geen zuurstof meer in, het waterslot zorgt daarvoor, en alle zuurstof die om te beginnen in de fles zat wordt er snel uit gewerkt.

- hoe hoger de vloeistof in de fles, hoe kleiner het oppervlak, hoe sneller schuim of bovenop drijvende most door het waterslot naar buiten geperst kunnen worden bij heftige gisting, als dat gebeurt is het foute boel, laat dus ruimte genoeg voor de gisting. Merk op dat als je werkt met vaten met een platte deksel, dit eigenlijk nooit een probleem is.

Natuurlijk, zodra het spul gaat bezinken en de gisting ophoudt, kun je een fles voller doen, maar dan nog: wij hebben genoeg flessen staan waaruit we af en toe wat mede aftappen, die dus steeds leger worden en af en toe lucht erin krijgen tijdens het aftappen, en dat lijkt weinig tot niets uit te maken.

Als je op "safe" wilt spelen, laat dan een redelijk volle fles helemaal uitgisten totdat je tevreden bent over de smaak (let wel op dat niet door steeds de smaak te testen de fles weer te leeg wordt  ;D ) en dan alles te bottelen.

81
Filmpjes / Re: Bi Ba Bumse Biene
« Gepost op: september 07, 2012, 12:10:06 am »
Morgen met een onnozel gezicht eens wat Duitse collega's vragen of ze willen helpen met een vertaling.

LOL  :)) Ben benieuwd hoe dat ging

82
Wie is wie? / Re: ff voorstellen
« Gepost op: september 06, 2012, 11:57:49 pm »
Is het normaal als newbee zijnde dat je uren naar het geblub van je fles kan kijken zonder dat het gaat vervelen

Welkom!

Het is inderdaad zeker normaal, en na een poosje, als het bluppen voorbij is, is het ook normaal dat je uren van je mede kunt drinken zonder dat het gaat vervelen  ;)

83
Wie is wie? / Re: ff voorstellen
« Gepost op: september 06, 2012, 11:56:19 pm »
ben ik door aanraden van een vriendin met mede van start gegaan.
Deze was zo lekker en wel 30 jaar oud, en dan krijg je zooeen tik.

Hahaha Tinus, je bedoelt die vriendin zeker he? of niet?  ::) ;D

84
Wie is wie? / Re: Hallo iedereen
« Gepost op: september 06, 2012, 11:51:17 pm »
Helaas is dit niet echt goed verkrijgbaar, dus heb ik het plan opgevat om het dan maar zelf te gaan maken.

Ja geloof me, ook al was het wel goed verkrijgbaar, zelf maken is altijd goedkoper, leuker en lekkerder. Als je een beetje doorzet, begin je na een paar rondes vanzelf aan de noten en bessen smaakjes, en dan is er geen weg meer terug  >:D

Welkom, en proost alvast  ))J

85
Wie is wie? / Re: Hallo ik ben magicjantje
« Gepost op: september 06, 2012, 11:48:29 pm »
Aangezien ik op fantasy beursen ed vaak mede drink dacht ik, laat ik dat ook eens proberen.

Ah die fantasy beurzen toch.... altijd goed en aanstekelijk  ^-^

86
Wie is wie? / Re: Groeten uit Den Haag
« Gepost op: september 06, 2012, 11:44:57 pm »
Haha, geweldig avatar plaatje, hulde  ;D

87
Wie is wie? / Re: Mede maken, zelfs ik zou dat moeten kunnen
« Gepost op: september 06, 2012, 11:43:40 pm »
Hygiƫne was ook niet het niveau van nu.

Klopt! Ik weet zeker dat ze vroeger schoner werkten dan ik nu!!

Dat is ook niet gek, vroeger waren ingrediĆ«nten bijzonderder, en werden met meer respect behandeld, en was een medemaker een kundig vakman. Ik sta gewoon maar wat te klooien in mijn rommelige keuken, met spullen die snel vervangbaar zijn  ::)

Desondanks, is mijn mede nog nooit mislukt, en altijd erg lekker.

Ik overdrijf natuurlijk een beetje, maar het "vroeger was alles beter" riedeltje zou hier onder ons medemakers soms zomaar eens van toepassing kunnen zijn  ;)

Maar welkom  :)

88
Mede-delingen / Zet jezelf op de kaart (letterlijk): Member Map nu actief
« Gepost op: september 06, 2012, 11:20:25 pm »
Gegroet beste medemedemakers,

Bovenin het menuutje staat nu tussen "Kalender" en "Leden" nu ook "Member Map".

Klik daar op en het is meteen duidelijk! Hier kun je grofweg zien wie waar uithangt.

Onderaan deze kaart staat "Click here to add or edit your pin location on the map.", als je daarop klikt, ga je meteen naar je profiel info, en daar kun je je locatie  /^\ op de kaart aangeven, zo nauwkeurig als je wilt.

Handig om te bepalen waar we het beste de volgende proeverij kunnen organiseren  ))J

89
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Aardbeien mede
« Gepost op: september 06, 2012, 09:43:35 pm »
Nou, de aarbeienmede die wij laatst mochten proeven, was bijzonder goed op smaak!

De twee dames die erbij waren hebben wekenlang over niks anders gepraat  ;)

Gebruik je nu hetzelfde recept als die?

90
Mede-delingen / Alle "Wijn" boards zijn verwijderd!!!
« Gepost op: september 06, 2012, 09:26:28 pm »
Beste medeleden,

Aangezien de "Wijn" boards minimaal gebruikt werden (kan iemand zich nog herinneren hoe ze heetten? nee? kijk dat bedoel ik), zijn ze opgeruimd en is selecte inhoud verplaatst naar "Mede" en "Onze leden maken mede".

Dat scheelt weer nodeloos scrollen, en bovendien gaat dit forum over MEDE. Dus...  ))J

Wij vinden het geweldig leuk, en er zou door de oplettende lezer zelfs beweerd kunnen worden dat we dergelijke praktijken aanmoedigen, als onze leden van alles en nog wat brouwen, echter, bier en wijn zouden voor dat doel met recht hun eigen forum verdienen.

Om deze "andere" drankjes, met ieder een geheel eigen rijke traditie, hier goed tot hun recht te laten komen, zou "too much" worden. Bovendien leidt het ook teveel de aandacht af van een ander bijzonder drankje, dat in het algemeen juist niet genoeg tot zijn recht komt! Namelijk mede. Reden te meer dus, om het forum wat puriteinser van inslag te houden.

Met uw welnemen,
Big Daddy Bee

Pagina's: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18