Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Big Daddy Bee

Pagina's: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 18
106
Nieuws / Re: Nieuwsbericht over honing in de supermarkt
« Gepost op: februari 13, 2012, 10:49:32 pm »
...en een nobeler streven dan goede mede maken van slechte honing kan ik me niet bedenken :D

Haha, ja, ik stel me daar eigenlijk meteen een wedstrijd bij voor, je krijgt een bepaalde selectie echte sub-par ingredienten, en kijken wie er het meest acceptabele drankje van kan maken.

Maar... de mensen die die uitdaging tot een succes weten te maken, zie ik nog liever aan de slag gaan met geweldige honing  /^\

107
Zo, tijd voor een update :)

Nou, het bottelen is een soort van vervlogen idee geworden, ondertussen is er steeds een beetje uit de grote fles afgetapt bij gelegenheden, en nu zijn er nog 1 of 2 flesjes van een halve liter.

Het is overigens echt hele erge mede geworden, de ervaring als je het drinkt is vergelijkbaar met port...

Tijd voor een nieuwe fles in ieder geval! Maar ach de exacte samenstelling van honingresten is in dit geval erg moeilijk te reproduceren. Tja, "once in a lifetime" mede was dit.

Ik bewaar de laatste fles voor de volgende proeverij!  ))J

108
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Karamel Wijn
« Gepost op: oktober 12, 2011, 08:20:35 pm »
Hey Bulls,

Geweldig fotoverslag! Ziet er top uit.

Hoe is het er nu mee, is hij al fatsoenlijk aan het gisten geslagen? Ik houd zelf altijd aan maximaal 1/3 honing t.o.v. water bij mede, als ik meer doe gaat het gisten vaak niet goed.

109
Zelf mede maken / Re: Wat doe ik verkeerd?
« Gepost op: oktober 12, 2011, 08:12:57 pm »
Trouwens heb je al eens gehad dat de wijn omslaat naar azijn? Ik weet dat je moet oppassen voor fruitvliegjes maar heeft iemand dat al een keer meegemaakt?

Ja dat zeggen ze van fruitvliegjes, ik probeer er altijd wel wat op te letten, maar dat het mis ging heb ik nog nooit gehad.

Verder, als mijn mede te zuur/droog is doe ik er honing bij tot hij zo zoet is als ik wil, dan idd zoals Medeblander zegt even wachten en mss gist hij nog wat door, dat is mooi dan, maar anders is ie dan gewoon klaar  :P  ))J

110
Vage plannen / Re: Karamel wijn/mede
« Gepost op: oktober 12, 2011, 08:03:05 pm »
laat Bijker het maar niet horen  8)

Hahaha, ja én honing uit de supermarkt, én hem dan ook nog eens gaan verbranden! Blamage!

Leuk ook die eerste comment:
"look. he only has one video. he never said how it turned out because it probably killed them."

111
Zelf mede maken / Re: Vieze geurtjes
« Gepost op: oktober 12, 2011, 07:48:57 pm »
Mijn eerste poging tot Mede ruikt nu naar alcohol, en een beetje zurig/fruitig.

Aha, zo rook mijn eerste poging ook, en alle pogingen daarna  ^-^

Als je in een wat kleinere, minder geventileerde ruimte zit dan gaat het wel echt naar gist ruiken wanneer de gisting goed op gang is, echt zo'n fermentatielucht.

112
Kroegen / Re: le Cellier
« Gepost op: oktober 12, 2011, 07:40:37 pm »
Ja dat zou ik ook doen!

Dan is de eerste mede die je drinkt meteen je eigen mede!  ))J

113
Zelf mede maken / Re: Natuurhaar flessenborstel
« Gepost op: oktober 12, 2011, 07:37:44 pm »
kunstgebitreinigingsbruistablet

Prachtig scrabblewoord Baldadige Bij!

Die geur is volgens mij hoorn als het nat wordt, dat zit in haar en botten (of hoorns haha) als ik me niet vergis, en krijg je idd als het weer nat wordt, van te voren een paar keer goed schoonmaken en na gebruik altijd goed droogmaken/laten drogen is dus belangrijk.

114
Proost! / Re: Katers
« Gepost op: september 29, 2011, 09:56:05 pm »
Hee baldadige bij, is het een idee om image tags uit te zetten de posters te verplichten hun foto's te uploaden als attachments? Dan schroeven we de limieten allemaal wat omhoog, als er ergens geen gebrek aan is hier is het in ieder geval opslagruimte.

Straks krijg je namelijk overal vraagtekentjes als de plaatjes van andere sites en gratis image services gaan verdwijnen...

En gezien de educatieve, esthetische en ambiance waarde van alle beelden hier vind ik dat nu al een slecht gevoel geven :P

115
Proeverijen / Re: proeverij
« Gepost op: september 29, 2011, 09:48:18 pm »
Oeh, goed plan, zo'n zelfgemaakte mede proeverij. Ik ben er bij! :D

Haha lol zo meer dan een jaar na dato die enthousiaste reactie!

Maar het moge buiten kijf staan dat ik ook voor ben, de vorige keer was onze mede-meet namelijk extreem geweldig, wát een super feestje, en het lijkt alweer zo lang geleden!

116
Zelf mede maken / Re: Flessen
« Gepost op: september 29, 2011, 09:31:14 pm »
Een jaartje of wat terug heb ik eens een partij gebotteld in bruine aardewerken kruiken met beugelsluiting (halve liters), zeer sfeervol!

Ze waren ook speciaal voor een middeleeuws getint feest, met een grote gelagtafel, vol met mijn kruikjes mede, oh oh wat werd het toch gezellig ;)

117
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Logboek Arhodus eerste mede
« Gepost op: september 28, 2011, 09:31:15 am »
Oh een poezie!  ;D

Hoe staat het nu met de flessen? Was wel benieuwd naar de sinaasappelbloesemmede (mooi scrabblewoord).

Ik heb geloof ik een keer flessen mede in de koelkast gezet, die waren veel te vroeg gebotteld, en begonnen door het warme zomerweer spontaan met kurken te schieten... na een poosje in de koelkast werd het minder gevaarlijk, een was het qua smaakeffect een soort heerlijk koude champagnemede geworden, lekker met 30 graden in de zon ;)

118
Zelf mede maken / Re: Honing aan de kook?
« Gepost op: september 28, 2011, 09:14:02 am »
Eigenlijk vind ik het nooit belangrijk of mijn mede helder is. Als ie helder is, dan betekent dat dat ie helder is, verder niks, en in het ergste geval dat je daardoor smaakjes misloopt.

In ons geweldige boek "zelf wijn maken" staat zelfs vernoemd dat klaren weinig ander dan commercieel nut heeft omdat mensen bang gaan kijken als dingen niet helder zijn. Sommige van de beste wijnen die ik ooit uit de winkel gehaald heb hadden dan ook een beduidende laag drab erin  :))

119
Hallo!

Af en toe heb ik me ook wel eens afgevraagd of het iets doet met de mede om ze te laten staan in een grote fles of in meerdere kleine flessen (uitgaande van glazen flessen). Uiteindelijk vind ik het gewoon handig om het in een grote fles te laten staan, en als ik dan wat wil meenemen o.i.d. bottel ik gewoon wat kleine flessen.

Verder, met de "brew" gaat het prima, ik zit toch te denken aan een notensmaakje, ik meen me te herinneren dat iemand op het forum hier ooit iets zei over dat je in plaats van noten ook (of zelfs beter) de bladeren van de notenboom kunt gebruiken? Heeft iemand daar ervaring mee?

120
Nieuws / Re: Werkzaamheden aan forum en website, en feestvergadering !! (15 okt)
« Gepost op: september 27, 2011, 08:27:38 am »
Hoera!  ^-^ 

Wat een heuglijke tijding, ik ben in ieder geval van de partij!


Pagina's: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 18