Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Draak

Pagina's: [1] 2 3 ... 16
1
Mede (en andere brouwsels) logboek / Bramenmede
« Gepost op: juli 19, 2012, 08:36:11 pm »
Zo ... ik mag hier eindelijk ook weer posten. :-)

Zag tot mijn schrik dat het aanmaken van mijn laatste fles mede reeds een jaar terug was. Heb het maar eens een vervolg gegeven!

Vandaag 10l bramenmede aangekookt. Had not wat bramen in de vriezer. Tot een papje gekookt en aan de basisingrediƫnten toegevoegd. Verder nog een paar aardbeien toegevoegd en wachten maar. :-)

2
Nieuws / Re: Werkzaamheden aan forum en website, en feestvergadering !! (15 okt)
« Gepost op: oktober 04, 2011, 12:15:32 pm »
De 15de heb ik al een familie-uitje naar Kaatsheuvel gepland staan. Overdag komen gaat me dus in ieder geval niet lukken, maar waarschijnlijk kan ik wel na afloop komen.

3
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste batches
« Gepost op: augustus 16, 2011, 06:03:20 pm »
Ziet er allemaal geweldig uit, Bulls! Ben erg benieuwd naar het uiteindelijk resultaat.


4
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: augustus 16, 2011, 06:01:42 pm »
Dat was inderdaad mijn infame bramenmede.

5
Zelf mede maken / Re: Traditionele mede
« Gepost op: augustus 08, 2011, 11:32:27 am »
Zelf gebruik ik eigenlijk niets van dat alles en mijn mede heeft daar eigenlijk nooit nadelige effecten van ondervonden.

6
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: augustus 02, 2011, 07:35:04 pm »
Deze week weer twee mede's 'aangezet'.

Eentje met wat kruidnagelen, vanillestokje en kaneelstokjes. Die was de vorige keer erg goed gelukt, dus we maken hem gewoon weer een keer.

De andere met wat kruiden die ik van een vriendin heb gekregen, dus ik zal als het wat wordt de helft van de mede af moeten staan. De toegevoegde kruiden zijn: galangal, zwanenbrood en jeneverbessen (gedroogde). Ben benieuwd wat de uitwerking gaat zijn. Wordt vast een heel spacy mede.

Ze staan al vrolijke te bluppen.

7
Wie is wie? / Re: Hear ye, hear ye!
« Gepost op: augustus 02, 2011, 07:28:59 pm »
Welkom hier Bulls! Leuk dat je met mede maken wil beginnen. Houd ons op de hoogte!  ))J

8
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede maken van dag tot dag
« Gepost op: juli 04, 2011, 07:16:22 pm »
Van een vriendin wat kruiden gekregen met het verzoekje die in een mede te verwerken: St. Janskruid, Zwanenbrood (Acorus Calamus), Galangal (Alpina Officinarum) en Jeneverbessen. Ben benieuwd wat dat gaat worden. Ruikt in ieder geval wel heel lekker. Ik ga later deze week maar eens van start.

9
Zo kunnen BIJproducten je nog eens verrassen  ))J

10
Ik gooi ook met regelmaat gepureerd fruit in mijn medebrouwsels ... en mijn ervaring is dat wanneer je ze overhevelt (zonder de drap) en eventueel nog door een filterdoek laat lopen, ze uiteindelijk net zo helder kunnen worden als 'gewone' medes.

11
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Duindoornmede
« Gepost op: juni 14, 2011, 06:47:11 pm »
Ben hem vandaag maar eens gaan overhevelen. Zat al een tijdje geen leven meer in de fles. De zweetvoeten zijn verdwenen. Maar hij ruikt wel erg zuur. En zo smaakte hij ook. Heb me ook vergist in de inhoud van de gebruikte fles. Die schatte ik op 5 liter, en daarop heb ik de hoeveelheid honing ook afgemeten. Maar ik denk dat 8 liter dichter bij de waarheid komt. Ik heb dus maar gezondigd en BIJgezoet. Met 900 gram extra honing moet het wel goed komen lijkt me. Dan wordt hij niet te zoet, lekker fris-zuur waarschijnlijk. :-)

12
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede met Walnoten
« Gepost op: juni 14, 2011, 04:19:16 pm »
Zou het ook kunnen met walnoten en amandel?

Waarom niet? Het zijn allebei noten. Ik vermoed trouwens dat je dan het best gebande amandelen kan gebruiken. Daarbij komt in mijn ervaring de amandelsmaak nog iets sterker naar boven en ik vermoed dat die smaak ook een iets hogere kleeffactor heeft.

mensen doen soms ook sinaasappel er bij, is dat handig of is dat smaak afhankelijk? dus het kan, maar hoeft niet?
Mijn ervaring dat je door fruit bij je mede te doen, je bij het eindresultaat een wat vollere en rondere smaak over houdt. Waarschijnlijk doordat het zuur uit het fruit ervoor zorgt dat een groter deel van je tong geprikkeld wordt. Mede waarbij alleen honing en water is gebruikt wil nog wel eens 'leeg' smaken.


13
Foto's / Re: kunstwerkjes!
« Gepost op: juni 13, 2011, 08:05:56 am »
Gaa ;Df!

14
Wie is wie? / Re: Hallo Mede-genoten...
« Gepost op: juni 12, 2011, 02:41:21 pm »
Hallo Marcel,

Welkom op ons gezellige  forum. Mederecepten volop hier. En als je die niets vind: vraag maar raak.

15
Feesten en festivals / Re: Grote Natuurmarkt 4 juni Ruinen
« Gepost op: juni 03, 2011, 09:56:12 am »
Onder meer door alle werkzaamheden rond het spoor van het weekend wordt het me helaas te veel een wereldreis. Voor degenen die wel gaan: het beloofd een mooie dag te worden.  ))J

Pagina's: [1] 2 3 ... 16