Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Big Daddy Bee

Pagina's: [1] 2
1
Nieuws / Vrouwen in noordoosten hebben meer drank nodig
« Gepost op: juli 02, 2014, 12:52:12 pm »
Kijkend naar de Member Map valt het meteen op dat ongeveer alle vrouwelijke  :-*  leden zich in het noordoosten van het land bevinden. Ook valt het op dat daarbij in die regionen weinig tot geen mannen  :≈  verblijven 

Met deze twee feiten naast elkaar is het toch voordehandliggend om te concluderen dat vrouwen in het noordoosten 1. eenzaam zijn... en 2. daarom meer drank nodig hebben. ???

In de rest van het land zijn namelijk blijkbaar geen drankbehoeftige dames  :-\

2
Mede-delingen / Fijne feestdagen en een BIJzonder 2013
« Gepost op: december 25, 2012, 12:44:47 pm »
Gegroet allen!

Medemakers  )J bijenhouders  /^\ en levensgenieters allen  ^-^ bedankt voor al jullie mooie, leuke en leerzame bijdragen alhier op ons forum het afgelopen jaar!

Wij wensen jullie allemaal geweldige feestdagen - hoe je die ook doorbrengt ;) - en een mooi 2013!

Namens de redactie,
Santé  ))J

3
Mede-delingen / Zet jezelf op de kaart (letterlijk): Member Map nu actief
« Gepost op: september 06, 2012, 11:20:25 pm »
Gegroet beste medemedemakers,

Bovenin het menuutje staat nu tussen "Kalender" en "Leden" nu ook "Member Map".

Klik daar op en het is meteen duidelijk! Hier kun je grofweg zien wie waar uithangt.

Onderaan deze kaart staat "Click here to add or edit your pin location on the map.", als je daarop klikt, ga je meteen naar je profiel info, en daar kun je je locatie  /^\ op de kaart aangeven, zo nauwkeurig als je wilt.

Handig om te bepalen waar we het beste de volgende proeverij kunnen organiseren  ))J

4
Mede-delingen / Alle "Wijn" boards zijn verwijderd!!!
« Gepost op: september 06, 2012, 09:26:28 pm »
Beste medeleden,

Aangezien de "Wijn" boards minimaal gebruikt werden (kan iemand zich nog herinneren hoe ze heetten? nee? kijk dat bedoel ik), zijn ze opgeruimd en is selecte inhoud verplaatst naar "Mede" en "Onze leden maken mede".

Dat scheelt weer nodeloos scrollen, en bovendien gaat dit forum over MEDE. Dus...  ))J

Wij vinden het geweldig leuk, en er zou door de oplettende lezer zelfs beweerd kunnen worden dat we dergelijke praktijken aanmoedigen, als onze leden van alles en nog wat brouwen, echter, bier en wijn zouden voor dat doel met recht hun eigen forum verdienen.

Om deze "andere" drankjes, met ieder een geheel eigen rijke traditie, hier goed tot hun recht te laten komen, zou "too much" worden. Bovendien leidt het ook teveel de aandacht af van een ander bijzonder drankje, dat in het algemeen juist niet genoeg tot zijn recht komt! Namelijk mede. Reden te meer dus, om het forum wat puriteinser van inslag te houden.

Met uw welnemen,
Big Daddy Bee

5
Moppen en slechte grappen over mede. / Comics
« Gepost op: juni 29, 2012, 09:06:03 pm »
Deze kwam ik toevallig tegen ergens op internet...

6
Filmpjes / Bi Ba Bumse Biene
« Gepost op: februari 18, 2012, 05:39:03 pm »
Let op, dit is geen educatief filmpje!

http://www.youtube.com/watch?v=nqE-yvgEJlc

deze doet het wel:
http://www.youtube.com/watch?v=9LHxRVQm0R0

7
Met je kater in de krant / educatieve film over bijen
« Gepost op: juni 17, 2011, 11:14:26 pm »

8
Hail mede vrienden!

Een verloren uurtje in de keuken besteed aan het wegwerken van een aantal halflege potten honing die in de weg stonden, met daaraan toegevoegd wat sinaasappels en grapefruits die lagen te wachten op dit mooie moment.

Het recept is simpel, niks fancy. Om de foto's te kunnen zien moet je lid zijn van het forum en ingelogd zijn! Registreren kan hier: http://www.debaldadigebij.nl/smf/index.php?action=register

Voor nieuwe mensen en beginners:
Deze logboek draad is om te laten zien dat mede maken niet moeilijk is, ik heb letterlijk een lege 5-literfles gepakt en heb in de keuken wat honing en fruit bij elkaar gescharreld en in die fles gedaan. Easy does it. Dit is een simpel en effectief recept, en wat later in deze draad komen op een veilige en begrijpelijke manier nog een paar dingen aan bod om je mede een twist te geven, als je dat wil. En anders heb je gewoon een lekkere fles gewone mede!

Ben je echt heel nieuw, dan heb je misschien een aantal dingen niet in huis, om de actie in deze draad zelf te beleven heb je minimaal nodig: een 5-literfles, een waterslot dat daarop past, en een trechter (liefst een grote, op plaatsen waar ze flessen en watersloten hebben, hebben ze bijna gegarandeerd ook een flinke trechter). En natuurlijk de ingrediënten, die staan hieronder.


Ingrediënten:

1250 gram honing
Een mix van 6 potten, zie foto, het gewicht is uitgerekend door nadien de lege potten nog eens te wegen.

450 ml fruitsap
Sap van 2 grapefruits en 2 bloedsinaasappels, met niet al te veel pulp erin.

2 liter water

2 gram wijngist professional


Werkwijze:

- Alle potten honing leeggemaakt in een grote pan, wat er niet makkelijk uit kwam met een lepeltje eruit schrapen, en daarna nog eens met wat warm water schudden om de potten goed leeg te krijgen (de honing uit een aantal potjes was niet bijzonder vloeibaar). Water wat ik hiervoor gebruikte kwam al uit de maatbeker, dus is niet extra bovenop de 2 liter.

- Honing in de pan goed oplossen met de rest van de 2 liter water, hiervoor gebruik ik redelijk warm water, zodat nadat ook nog de vruchtensap is toegevoegd een lauwwarm mengsel ontstaat. Alles goed roeren totdat de honing helemaal opgelost is.

- Trechter op 5-literfles zetten, daar 2 gram gist in geschept, en daarna de inhoud van de pan erdoor gieten.

- Waterslot erop en presto. Fles op mijn bureau gezet zodat ik er ongeduldig naar kan kijken  >:(

Opmerking: de verhouding vloeistof / honing is ongeveer 2/3 en 1/3 qua gewicht (2450 gr / 1250gr). Meestal gebruik ik deze verhouding als uitgangspunt om een fles te starten, doordat de honing oplost in de vloeistof wordt het uiteindelijke aantal liters iets minder.

Het is dus een dikke 3 liter geworden in de 5-literfles (zie foto), maar het idee is in dit geval om wat speelruimte te hebben om eventueel later nog wat sap, honing etc. toe te kunnen voegen als ik de plannen voor het eindresultaat gaandeweg nog wil bijstellen.


Ik zal in ieder geval een flesje bewaren voor de volgende proeverij. Stel dat hij nou heel vies wordt, dan is dat toch heel leerzaam om hem jullie allemaal te laten opdrinken  >:D  ;)

9
Mede-delingen / Belgen begrijpen
« Gepost op: maart 12, 2011, 12:03:02 am »
Hallo beste lezers,

Tegenwoordig is ons blijde forum cultureel verrijkt met de aanwezigheid van Belgen, begrijp me niet verkeerd, dit is een zeer heuglijk feit, en waardig om het glas op te heffen! Bij deze  :)) Soms echter is het voor ons Hollanders onmogelijk om zonder nadere instructie te kunnen begrijpen wat onze zuidelijke vrienden bedoelen.

In deze draad kun je de dingen navragen die je van je moeder nooit geleerd hebt waar het onze zuidelijke buren betreft, deze zal ik dan toevoegen aan deze eerste post ter snelle inzage voor iedereen, zodat we uiteindelijk allemaal over hetzelfde praten  ;D

Als ergens vraagtekens achter staan is er nog geen vertaling...

Ja lap...
In de vlakke zon...
Ik zit verveeld met mijn mede...

smossen

10
Mede-delingen / Nieuwe smileys, ben er snel bij en doe mede!
« Gepost op: maart 07, 2011, 11:06:23 pm »
Hallo!

In een epische keer van zaken hebben we nu ineens veel meer bijen op het forum! Zie je ze niet klik dan maar even op refresh in je browser.

Verder hebben we de volgende nieuwe leden in deze emotionele familie:  ^-^ en  :)) en  >:D Jeeej!

Updates 13-3-2011: 
- de drinkhoorn! )J
- proost! ))J
- de bijenkorf! /^\

Updates 13-2-2012: 
- ten strijde!  +X+
- viking muts  <^>

Updates 5-9-2012: 
- vuurtje stoken _^_
- te kap'ren varen! :≈

P.S. Ben jij iemand die zich wel eens bezig houdt met het hebben van een mening over welke emoticons nog meer onontbeerlijk zouden zijn voor dit forum? Sein ons in deze draad dan even in over je idee!

11
Met je kater in de krant / Bijen mode
« Gepost op: maart 06, 2011, 01:28:27 am »
Niet echt een nieuwsbericht, maar dit zijn reclames van een braziliaanse winkelketen anno 2001, totaal briljant!!!! Ik wil zo'n pak!!!!

Meestal is bijen-kleding niet-serieuze gelegenheidskleding (van fluffy kostuums tot weinig verhullende damespakjes) maar dit lijkt bedoeld als serieuze mode. Vooral de zonnebrillen erbij zijn erg cool  8)

12
Toepassingen / Honing helpt tegen nuchterheid
« Gepost op: maart 05, 2011, 11:18:22 pm »
Het schijnt dat als je honing een paar maanden in een fles doet met water en gist, dat er dan een drank ontstaat die helpt tegen nuchterheid in allerlei vormen.

Ik heb al jaren last van chronische nuchterheid, ik had al van alles geprobeerd, maar dit heeft echt geholpen.

Ik kan het echt aan iedereen aanraden die regelmatig last heeft van nuchterheid, of zich hierdoor af en toe in zijn/haar doen en laten belemmerd voelt.

13
De hooiberg / Etiketten
« Gepost op: januari 12, 2011, 12:29:43 am »
Isilme kun je goed koken en stofzuigen enzo? Wie weet ga ik namelijk wel etiketten voor je maken.

14
Wie is wie? / Onze mede-leden ge-quote!
« Gepost op: december 06, 2010, 09:17:11 pm »
Betrap je Iemand op een uitspraak waar je stiekem om moet gniffelen, of die toch wel erg treffend was, of juist niet, dan kan die hier vereeuwigd worden!

De eerste  :) als voorbeeld, gebruik ook smileys om de gemoedstoestand van de spreker te verbeelden  :):

"Hee, mijn knolselderij"  :-\
- De Baldadige Bij

15
Zelf mede maken / Alcoholpercentage meten
« Gepost op: december 04, 2010, 02:23:08 pm »
Her en der in het forum staan wat halve dingen over alcoholpercentage meten en spullen daarvoor, het is nogal een lastige wetenschap, in deze thread kunnen serieuze bijdrages!

Pagina's: [1] 2