Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Bulls

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 13
16
Vage plannen / Re: peren uit blik
« Gepost op: september 29, 2012, 10:40:06 am »
Dat siroop is vrij zoet uit zichzelf, moet je wel het SG meten, en honing toevoegen naar behoren. Misschien is het zelfs wel zo zoet dat extra suikers/honing niet eens nodig is. Je kan dan wel halverwege het gistproces extra honing toevoegen. (te zoet wil niet gisten)

17
Feesten en festivals / Re: Castlefest
« Gepost op: september 23, 2012, 01:22:10 pm »
Hmm Elf Fantasy Fair in Arcen was 3x niks gezien de verkopen, we hadden net onze stageld en brandstof eruit. Doelgroep was ook niet wat je denkt voor onze voorwerpen.

Hebben nu wel een websitje lopen waar je het 1 en anders kan zien wat we zoal hebben.  www.bronze-trinkets.nl Mag ik die link hebben staan hier?

18
Zelf mede maken / Re: koffie mede
« Gepost op: september 13, 2012, 11:23:13 am »
Ik zou zelf liever koffie zetten en dat als vloeistof gebruiken, al die droge koffiekorrels lijkt me ook geen pretje bij het hevelen.

19
Zelf mede maken / Re: koffie mede
« Gepost op: september 11, 2012, 09:42:06 am »
Misschien cafeïne vrije koffie nemen?  :P

20
Foto's van evenementen / Re: Germaanse Joelfeest (en Midzomerfeest) Wieringermeer
« Gepost op: september 06, 2012, 10:12:15 am »
#home weg halen doet hij het wel

21
Zelf mede maken / Re: Koolzuur
« Gepost op: september 02, 2012, 04:34:52 pm »
Ik heb een keer nog niet volledig uitgegiste most in een beugel fles gedaan, en na 2 week vertrouwde ik het toch niet, toen ik hem met gestrekte armen en afgewend hoofd open deed knalde de kurk incl. beugel tegen het plafond en bruiste de volledige inhoud uit de fles. Dat was erg leuk om op te ruimen :)

Ik heb wel een paar flessen appelcider die met nagisting in beugels staan, en die ploppen aardig als een grolsch, wellicht iets te veel suiker nog ingedaan want ook hier bruist het iets te veel, niet een beetje zoals bij champagne maar er komt aardig wat uit de fles.

Als het goed is moet er niets ontsnappen langs het rubberen ringetje, als ze maar niet zo oud zijn dat je oma ze nog heeft gebruikt net als die gare weckfles ringen :D

22
Feesten en festivals / Re: Castlefest
« Gepost op: augustus 20, 2012, 07:20:50 am »
Er waren zoveel mensen daar, weet dus absoluut niet wie jij was, had je nog iets herkenbaars aan?  :)) De verkoop was wel redelijk gegaan ja :) Vooral Armbanden en Ringen waren in trek.

23
Feesten en festivals / Castlefest
« Gepost op: augustus 06, 2012, 08:19:23 am »
Beetje aan de late kant want het is net voorbij, maar op Castlefest in Lisse werd uiteraard mede geschonken, ook hier stond ik er met het Bronzen items kraampje samen met mijn broer. Wellicht is iemand er geweest en hebben we elkaar zelfs wel gezien zonder het te weten. Wij waren van de Bronze Trinkets  :)

Vergeleken met het Keltisch midzomer festival was dit een redelijk succes! Post binnenkort een paar fotos hier. Waarschijnlijk gaan we ook naar het Elf Fantasy Fair zal het wel voor tijd melden als het definitief is.

 ))J


Dit is een beetje wat we er zoal hebben liggen. (zie foto)

24
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Kersen Mede
« Gepost op: juli 30, 2012, 07:50:56 pm »
Ziet er goed uit  ^-^ Ik had trouwens zelf liever alle kersen geplet wanneer je ze de eerste keer met kokend water overgoten hebt. En dan met een pulpgisting laten voltrekken voor 1 of 2 week, daarna in de fles hevelen. Maar dit zou vast ook wel goed komen.  ))J

25
Bijen in beeld / Re: Bijen houden in de stad
« Gepost op: juli 30, 2012, 07:44:40 pm »
Inderdaad een belangrijk aspect!
In pollen en nectar door de bijen verzameld kunnen en worden fijnstof en overige microstoffen wel meegenomen.
In de pollen zeer zeker, in de nectar zal dat minder zijn door het "filtermechanisme" van de bijen bij het verzamelen.
Fijnstof e.d. met pollen meegenomen is bij sommige onderzoeken wel degelijk gevonden.
En wat dat doet ???  ???

Dat komt natuurlijk ook in de honing terecht en daarmee ook weer in ons lichaam.  :-X

Met temperatuur heeft dat niets te maken.
Een droge koudeperiode is beter dan een kwakkelende hoge temperatuur waardoor er meer voedsel verbruik is in het volk en de kans op een doorlopende broedperiode.
Hier bedoeld zal zijn een breder aanbod van pollen - niet eenzijdig - waardoor de weerstand en stekte van het volk verbeterd kan worden.
Eenzijdig voedselaanbod is voor mens, dier en ook de bijen niet goed en verzwakt de weerstand, waardoor ziekten ed eerder kans maken.
Let wel: Zwakte maakt ziek!

Keer een heel stuk gezien over bijen die speciaal honing maken van 1 soort bloem zoals lavendel, en verder dus niets anders is voor ze, het maakt leuke lekkere honing van 1 soort nectar, maar het is wel eenzijdig voedsel voor de bij.

Mij lijkt het leukst om een veld (hectare) vol met allerlei bloemen te zetten, alles door elkaar. Dan krijg je super gevarieerd voedsel. En vast ook lekkere honing.  /^\

26
Bijen in beeld / Re: Bijen houden in de stad
« Gepost op: juli 29, 2012, 11:28:43 pm »
Dat het gezond is voor ons om bijen in de stad te houden kan wel wezen, maar is het ook gezond voor de bijen om in de stad te leven?

27
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste batches
« Gepost op: juli 27, 2012, 08:47:01 pm »
Ik heb eindelijk een keer de tijd genomen om de rietsuikerwijn te verdunnen, hij was nog steeds aan het gisten, heel traag. Je zag nog steeds belletjes opstijgen terwijl hij mier zoet was. Deze staat al een behoorlijke tijd samen met die andere 2. Heb ongeveer een derde deel afgetapt en bijgevuld met water en nog wat gistvoeding/activator en gist toegevoegd, want het was gewoon te zoet om goed te verlopen. Dit zien we dus later wel weer.


Nou dit is dut niets geworden, het was wel flink gaan gisten, maar het smaakt nu totaal nergens meer na, waarschijnlijk is alle suiker vergist maar van de smaak is ook niets overgebleven. Misschien teveel verdunt, who knows. Weet niet wat ik er verder mee ga doen, heb nog geen flessen te kort dus kan nog wel even staan. Misschien ga ik het nog weer aanzoeten en zien we wel wat er verder van terecht komt.

28
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Bentoniet
« Gepost op: juli 27, 2012, 08:41:56 pm »
...
Op pagina 31 vertelt hij het gebruik van Bentoniet.
Een zeer nauwkeurige bewerking vereist dat. ??? Als dat allemaal zo uitgevoerd is??? perfect, petje af!
...

Ik heb meerdere dingen erover gelezen hoe je het toepast, meestal komt het erop neer dat je het in lauw water oplost en dat een dag laat staan en vervolgens in een lege fles te doen waarop je de mede hevelt. Nu heb ik met mijn ongeduld natuurlijk geen dag gewacht omdat het naar mijn idee gewoon een soort van klei is die iets neutraliseert, dus gewoon aangemaakt en op geheveld.

Volgende keer maar iets nauwkeuriger te werk gaan. De meeste flessen van mij zijn trouwens flink helder uit zichzelf al. Dus wellicht gewoon direct bottelen.

29
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Bentoniet
« Gepost op: juli 25, 2012, 04:18:51 pm »
Ik vind het gewoon raar dat het opnieuw ging gisten. Heb verder ook niet eerder met Bentoniet gewerkt, had het wel al een tijdje liggen. Ik had gezien in filmpjes van epic Fantasy van Storm the Castle op Youtube, en daar hij hij 2 exact dezelfde flessen naast elkaar staan uit dezelfde batch en 1 met en 1 zonder Bentoniet, dat zag er gewoon super goed uit.
Verder is het een natuur product, ik houd niet zo van chemische toevoegingen.

30
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mijn eerste mede: Lindehoning
« Gepost op: juli 24, 2012, 04:52:57 pm »
Want?

Als je 50% honing en 50% water verhouding neemt dan is dat natuurlijk veel te zoet om te kunnen vergisten. Dus moet je het in etappes toevoegen.

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 13