Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - m.kolsters

Pagina's: 1 ... 26 27 [28]
406
Medesoorten en -smaken / Re: Met de peren
« Gepost op: januari 31, 2011, 05:10:33 pm »
Dag Poppe heb je mijn site al gezien, dit is mijn hobbie ruimte ( www.bakhuis.net) vol mede.

407
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede met Walnoten
« Gepost op: januari 31, 2011, 04:05:43 pm »
Als ik mede maak is het alcohol persentage 16 % en nooit lager wat doe ik verkeerd.

408
Bijen en Imkers / Re: Imkers gezocht
« Gepost op: januari 30, 2011, 11:17:34 am »
Bij mij in het bakhuis is de temp. wel 16- 20 graden, maar als je de fles voor het raam zet waar ook de zon bij kan komt het wel goed.

Ik maak de mede zoet, en dan moet je een pot honing en 2 poten water nemen, dit met water van 25 graden en gewoon laten staan geduld is een schone zaak.
Wel op tijd proeven of er genoeg honing in zit anders bij voegen.

409
Medesoorten en -smaken / Re: Met de peren
« Gepost op: januari 30, 2011, 11:03:09 am »
Ook ik had in het voorjaar van 2010 een beetje geluk.
Toen ik bij de fruit boer mijn bijen ging plaatsen, had de zoon net een bak (500 kg.)  peren over de stenen laten vallen.
Mijn bijen weg gezet en natuurlijk peren laden de auto vol, thuis aangekomen doordraaien en in het vat.
Twee vaatjes met peren sap (300 l.)  maar dan mag je lang proeven van dit over heerlijke nat.

410
Vage plannen / Re: Tej, Ethiopische honingwijn.
« Gepost op: januari 30, 2011, 10:55:40 am »
Gooi de fles maar half vol met hop, dan krijgt hij smaak.

411
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Mede met Walnoten
« Gepost op: januari 29, 2011, 06:12:49 pm »
Dat je mede maakt en niet weet dat deze walnotenmede zo heerlijk is, ik pel de noten en haal er de gele vellen ook nog af .
Dan doe ik de gepelde noten in de honing en laat deze 3 weken staan, deze meng ik dan met water (een honing en twee en half water) met voeding zout en gist.
Na 3 maande een heerlijke drank.
Maar ik kom niet op het forum om alles weg te leren, ook ik wil wel een nieuw smaakje.

412
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Cranberry-appelsien mede
« Gepost op: januari 29, 2011, 06:00:20 pm »
Dag Isilme, dan zijn we bijna buren.
Ik woon aan de grens met belgiƫn, en ga op 13 maart naar poeke.
Daar is een planteruil dag voor imkers.
Maar ik heb daar een kraam met korven en mede om te proeven,mag je zeggen welke mede ik heb mee gebracht.
Wie weet zie ik je.Gr. Tinus.

413
Wie is wie? / Weer een imker
« Gepost op: januari 29, 2011, 05:53:37 pm »
Dag Mede makers, ik ben imker en heb 50 kasten met bijen.
Ook heb ik een imkerbenodigheden winkeltje, ik giet ook de waswafels voor de bijen en heb alle bijen producten.
En veel eigen honing uit mijn imkerij, fruithoning, acaciahonig en zomerhoning.
Ook maken we al jaren mede in alle smaken en geuren en kleuren, ook proeven gaat mij goed af (drink met je maten)
Voor proeven ben je altijd welkom in het  Bakhuis  :P  (www.bakhuis.net)
Ook ben ik korfvlechter en manden en kaarsenmaker.
Gr. Tinus.

414
Vage plannen / Re: Tej, Ethiopische honingwijn.
« Gepost op: januari 29, 2011, 05:14:52 pm »
Dag Kabooom dit moet je echt proberen, het is heel apart en toch weer een bier smaakje vanwegen de hop.
Maar je moet de hop plukken als hij plakkerig aanvoelt, als het groen er bijna af is.

415
Bijen en Imkers / Re: Imkers gezocht
« Gepost op: januari 29, 2011, 04:53:50 pm »

Als ik het goed begrijp zoeken jullie honing in plaats van imkers.

Dag mede makers ik heb nog honing, en als je er moet hebben kan je mij mailen.
Ik bezit 50 kasten met bijen en dan heb je ook honing voor mede.
We proeven elke dag mede, en het liefste elke dag een andere smaak.
Maar de echte mede maak je met honing en water op 20 gr. zonder gist of andere toe behoren.
Maar je moet dan wel 3 jaar kunnen wachten met proeven.

416
Vage plannen / Re: Tej, Ethiopische honingwijn.
« Gepost op: januari 29, 2011, 03:53:11 pm »
Dag Mede makers ik ben nieuw, maar Tej heb ik al gemaakt, en dat gaat zeer snel je plukt hop in de tuin en je doet deze in gekoote  honing met water ( 1 honing en 2-3 water) gist bij voegen en 3 maande geduld.
Dan kan je proeven.

Pagina's: 1 ... 26 27 [28]