Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - mrperq

Pagina's: [1]
1
Foto's / De drooglegging is voorbij!
« Gepost op: april 29, 2013, 11:21:54 am »
Vandaag 15 liter JOAV gebotteld. Smaakt wel naar
mijn zin. Wel wat scherp, gaat er misschien wat
uit met ouderworden?

Uiteindelijk heb ik 12*75cl en 14*0.375cl gebotteld,
plus een goed glas voor mezelf en een restje in de
koelkast voor vrouwlief.

Etiket en aanverwanten is voor later.
Nu nog de afwas  :'(.

2
Honingsoorten en -smaken / Studie naar honing in Belgie.
« Gepost op: maart 22, 2013, 11:31:37 am »
Vergelijkende studie van Testaankoop (consumentenorganisatie) naar de
kwaliteit en prijs van honing in Belgie. (Zowel commercieel als van 4
lokale imkers.)

3
Zelf mede maken / Bottellen
« Gepost op: februari 27, 2013, 01:22:00 pm »
De laatste maanden heb ik mijn mede een beetje verwaarloosd wegens tijdgebrek,
en die imker-initiatie-cursus die ik binnenkort ga volgen zal hier niet veel
aan verbeteren vrees ik. Ik heb altijd gehoord dat je mede er wel tegen kan
om lang te blijven staan (ze staan in den donker), binnenkort wil ik toch eens
bottelen.

Paar vraagjes:

Welke flessen gebruiken jullie? Hergebruiken jullie die? Hier wordt wel wat gewone
wijn gedronken ook dus lege flessen heb ik genoeg, alleen, die zijn niet allemaal
even proper. Kan ik die hergebruiken of krijg ik hier een hoger risico op schimmel
en andere rotzooi mee?

Welke prodecure gebruiken jullie voor het reinigen? Goed spoelen met een borstel
enzo, daarna sulfiet water, is dit voldoende?

Advies over kurken enzo?

Ander dingen...

Fire away xD.

4
Zelf mede maken / Giststammen
« Gepost op: december 04, 2012, 08:44:03 am »
Tot nu toe heb ik op aanraden van de brouw-shop een
Sauternes gist van Kittsinger gebruikt.

Binnenkort
start ik waarschijnlijk een op met Fermiblanc van
Oenoferm.

Welke giststammen gebruiken jullie, en zijn er
waar jullie betere of mindere ervaringen mee hebben?

Snelheid van het klaren?
Snelheid van het vergisten?
Temperatuurgevoelig?
...

5
Wie is wie? / Gegroet
« Gepost op: november 30, 2012, 09:40:32 am »
Dag beste noorderburen.

Mij even voorstellen.

Ik kom dus van het verre Belgenland,
maar geen vrees, ik kom in vrede!
(Voorlopig wel nog zonder mede :()

Ik ben nogal nieuw in de edele kunst van het vergisten,
iets minder in het genieten van edele dranken. :)

Ooit in een ver verleden, toen de dieren nog praatten,
heb ik eens mede gedronken. Daar ik eens iets anders wouw
dan bier, wijn en whiskey, ben ik op zoek gegaan naar
mede in de lokale drankhandels.

Aangezien mede blijkbaar niet bestaat in de lokale handel
ben ik eind augustus dan maar zelf begonnen aan mijn eerste
fles mede.

Doordat ik nogal graag experimenteer, en mij toch met iets
moet bezighouden tot ik aan het proeven over kan gaan,
staat hier ondertussen een kleine 100 liter mede in verschillende
stadia te blurpen, waarvan nog geen liter klaar om te
drinken natuurlijk.   ::)

Het leven zit toch vol beproevingen,
gelukkig worden deze (hopelijk) beloond met proevingen. :)

Pagina's: [1]