Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Karlo

Pagina's: [1]
1
Feesten en festivals / Up Helly AA
« Gepost op: januari 25, 2011, 02:02:05 pm »
Niks te doen vandaag? ga even langs in Lerwick in Shetland vandaag. Daar is vandaag het Up Helly AA festival, dat gehouden wordt om het einde te vieren van het Yuleseizoen, alhoewel de afkomst van het festival een beetje fuzzy is, zoals de hoofden van de vele bezoekers. Het is europa's grootste vuurfestival schijnt. met meer dan 1000 brandende fakkels om de nacht van dit kleine eilanddorpje te verlichten. verder is de donderende ziel van noorse groepen vikingen die rondwaren, zingend, theaterend en natuurlijk drinkend.... met heel veel mede.

2
Foto's / babydrinkhoorn
« Gepost op: januari 19, 2011, 09:32:09 pm »


deze heb ik zelf gemaakt. meer fotos volgen later :D

3
Zelf mede maken / Waar halen jullie je brouwmaterialen?
« Gepost op: januari 09, 2011, 09:34:00 am »
In mijn zoektocht voor brouwspulletjes is het mij opgevallen dat er niet heel vee websites bekend zijn. Brouwland lijkt de bekendste te zijn.

Nu kwam ik op een leuke site met heel veel andere dingen dan brouwen, maar waar wel heel veel te krijgen is voor het steriel werken en experimenteren. Misschien hebben jullie er ook wat aan?

www.labstuff.nl
Let op! prijzen zijn exclusief BTW

4
Medesoorten en -smaken / hele oude mede
« Gepost op: december 09, 2010, 09:56:56 pm »
*Geeft zijn fles mede uit 1982 een knuffel en gaat slapen*

5
Toepassingen / Impotentie en voortijdige zaadlozing
« Gepost op: oktober 24, 2010, 02:30:11 pm »
Speciaal voor de heren:
Een glas met gemalen kardemomzaad gekookte melk waarin een lepel goning is opgelost schijnt goed te werken tegen impotentie en voortijdige zaadlozing.
In india beveelt men een mengsel van gembersap, honing en half hardgekookte eieren aan, dat gedurende een maand 's avonds wordt ingenomen. Ik heb geen idee hoe dat smaakt, want jullie begrijpen vast dat ik dat natuurlijk nog nooit nodig gehad.  8)

6
Moppen en slechte grappen over mede. / mede en bijneigingen
« Gepost op: oktober 21, 2010, 08:25:51 am »
Als je veel met mede en/of bijen bezig bent veranderd dat veel in je leven. Zelfs je taal. Als je baas op je werk het kantoor binnen stapt met de melding dat hij een mededeling heeft en iedereen bang is voor slecht nieuws, kun je ineens vrolijk worden omdat je eerste gedachte daarbij een stuk vrolijker is. De laatste tijd heb ik er zelf ene nieuwe bij. Ik begin steeds bijbij te zeggen als ik wegga ipv byebye. Heeft er nog iemand van dit soort versprekingen of ingeslopen creatieve taalwondertjes?

7
Feesten en festivals / festivals dit jaar waar mead and more nog bij aanwezig is:
« Gepost op: oktober 21, 2010, 08:17:34 am »
Rijswijk

Mid Winter Fair archeon alphen aan de rijn

Phantasium 26 en 27 februari  2011
8
Zelf mede maken / witte wijn als gist
« Gepost op: oktober 21, 2010, 07:56:34 am »
Ik ben er laatst achter gekomen dat de mede van lindisfarne niet gist op gewoon gist, maar gist op witte wijn. Dit verklaard de fruitigheid van deze mede. Nu heb ik nog niet veel gehoord van deze manier van gisten, maar hij staat me wel aan. Heeft iemand een idee hoe deze manier werkt?

9
Dronkemanspraat / Volle maan
« Gepost op: september 25, 2010, 05:17:11 am »
Dit deel van het forum is bedoeld voor dronkemanspraat, maar heel eerlijk gezegd, om 8.15 smorgens... ben ik nog niet zo dronken :P IK zet het toch maar hier ff neer. Als het verkeerd staat hoor ik het wel he?

Ik zag vandaag een filmpje op nu.nl over het brouwen van bier bij vollemaan en de effecten er van. erg gaaf!

http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Belgische-brouwerij-maakt-vollemaanbiertje/m1azs0af7g8b

Is hier over iets bekend met betrekking tot mede?


10
Bijen in beeld / De rol van insecticiden bij bijensterfte
« Gepost op: september 20, 2010, 07:03:41 am »
Omdat er zonder bijen geen mede is, zag ik mij toch genoodzaakt dit even te kopieren. Hoewel het probleem al jarenlang bekend is, kan het niet vaak genoeg onder de aandacht worden gebracht.

http://www.bijenstichting.nl/index.php/nieuws/in-de-media/121-rol-insecticiden-bijensterfte

11
Proeverijen / proeverij
« Gepost op: augustus 29, 2010, 05:46:20 pm »
Op dit moment geef ik er geen, maar als genoeg mensen interesse hebben, dan wil ik dat best doen. Post maar als je interesse hebt.

Pagina's: [1]